Kúpno-predajná zmluva, LV, stavebné povolenie

Profilova fotka
Mala by som pár otázok. Ideme s priateľom kupovať pozemok. Ak by sa do kúpno-predajnej zmluvy napísalo niečo také, že ja platím dajme tomu 3/4 z celkovej sumy a priateľ zvyšok (potrebujeme to preto bo ja musím dokladovať hypotéku), tak v Liste vlastníctva bude ako zapísaný podiel? Dá sa aj tak aby to bolo pol na pol? A ešte mám otázku. Počula som, že kým nám vydajú stavebné povolenie, môžme ísť na mestský úrad (či kam) a že môžme požiadať o to, aby sme mohli začať s kopaním základov (proste že nemusíme čakať na to povolenie) počuli ste už niečo o tom?
Odpovedať
Predpokladám, že by nemal byť problém a súvislosť medzi tým, akými pomermi od koho bude kúpna cena zaplatená a tým, aké vlastnícke podiely si dohodnete napísať do zmluvy v časti Návrh na vklad. Podpisujete zmluvu obaja a je to vlastne súhlas Vás dvoch, že dáte toľko a toľko peňazí každý a že to chcete zapísať na LV v takom a takom podieli. Však si dajte poradiť tomu, čo vypracováva zmluvu, veď za to berie peniaze. Ak ste si ju ovšem nestiahli z webu a je len taká ledajaká. Aby ste sa na takej stručnej zmluve nepopálili. Dobrá zmluva je väčšinou na 4-5 strán, lebo obsahuje dokonalejšiu ochranu oboch zmluvných strán. Môže nastať veľa situácií, kedy sa môžete dostať do sporu a to by tam malo byť konštatované, aby sa možné spory a nedorozumenia eliminovali na čo najmenšiu mieru.
Odpovedať
Profilova fotka
zmluvu nám robí terajší majiteľ pozemku, takže myslím že tam by nemal byť problém... on sám sa ponúkol že sa zbehne pre istotu na toto popýtať na kataster, len som bola zvedavá či to tu niekto nepozná z vlastnej skúsenosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aký pomer dáte do vkladu do katastra, tak Vás zapíšu, ale s tými základmi by som počkal. Sú to stavebné práce a môžu sa začať robiť po nadobudnutí účinnosti stav. povolenia.
Odpovedať
Profilova fotka
čiže to nezávisí od toho že v kúpno-predajnej zmluve bude že ja platím väčšiu sumu? na katastri v pohode môžme dať pol na pol?
Odpovedať
off-topic, Kupno-predajna zmluva neexistuje iba Kupna zmluva
Odpovedať
nemyslím,že ti povolia niečo stavať bez st.povolenia,môžeš robiť len pozemkove upravy,t.j.neaké bagrovanie,...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?