Kto plati spravcovy bytu SBD pocas 30 dni vkladu do katastra

Kupil som byt , po 30 dnoch prislo rozhodnutie z katastra. Ale medzitym prislo zaplatit SIPO pre SBD na meno este na meno predavajuceho. Ma to platit este byvaly majitel alebo ja ako novy majitel aj ked to je na meno byvaleho majitela ?
Odpovedať
V rozhodnutí z katastra je dátum povolenia vkladu. Tento je smerodajný pri nadobudnutí nehnuteľnosti. Od tohto dátumu si sa stal vlastníkom nehnuteľnosti a si povinný platiť zálohové predpisy. Ak v byte bývaš už od podania návrhu, tak sa treba dohodnúť s predchádzajúcim vlastníkom, že on ten mesiac zaplatí oficiáone voči správcovi a ty mu to uhradíš. Lebo až do doby rozhodnutia o povolení vkladu je pôvodný majiteľ povinný platiť zálohové predpisy. Ako sa vysporiadate s energiami, kto čo odkedy a kto dokedy, to je len na vašej dohode.
Odpovedať
Profilova fotka
Kto ma platit a do kedy by malo byt upravene v kupnej zmluve. Ak to tam nie je tak sa uz musite dohodnute nejak medzi sebou. Podla zakona ste povinny platit najomne od prveho dna nasledujuceho mesiaca po rozhodnuti katastra o vklade. Cize ak bol datum napr. 20.2., tak od 1.3. ste povinny platit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?