Koľko ste platili právnikovi za darovaciu zmluvu?

Profilova fotka
Ahojte, koľko ste zaplatili právnikovi za vystavenie a podpis Darovacej zmluvy? lebo ani neviem, v akej cene sa to môže pohybovať :-) :-) vďaka za každú odpoveď
Odpovedať
my v r.2009 4500sk, za 3ks a 4 polozky, dalsiu som si uz napisala sama
Odpovedať
Načo dávať robiť právnikovi darovaciu zmluvu ? Na internete je ich veľa , Napríklad na katasri sa vôbec neskúma kto ju napísal......Ide , len o správnosť .Ak sa jedná napr o pozemky jednoduchého rozsahu , môhlo by to byť cca 200 eur , ak je položiek veľa ....tak aj veľa eur . Neplaťte právnikov a notárov , za nič , čo si môžete urobiť aj doma.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne - my sme si doteraz robili vsetky zmluvy sami a nikdy nam nevratili ani jednu. len tu, ktoru nam robila banka kvoli hypoteke xi xi cize staci mozno hodka, dve na nastudovanie a usetrila si 200, 300 eur a mozete si nieco pekne kupit :-)
Odpovedať
@koga A co chceš darovat? U nemovitosti je nutná písemná smlouva (vklad na katastr). U movitých věcí myslím písemná forma nutná není. Pokud nemovitost, má pravdu @bdalibor, na internetu je spousta vzorů. Jsou tam i rady, v čem se nejčastěji chybuje a jaké náležitosti musí DS mít. Pokud tam nejsou nějaké složitosti (komplikovaná věcná břemena atd.), tak si ji napište sami. Jedno nebezpečí tu ale je - pokud by nebyla v pořádku, a někdo to napadl (např. v rámci pozdějšího dědického řízení) mohla by být prohlášena za neplatnou.
Odpovedať
Ahoj, ak by si len predsa chcela vypracovať zmluvu od právnika, vieme sa dohodnúť na 150 eur aj s návrhom na vklad. Pekný deň
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali robit u notara aj s navrhom na vklad 105 eur
Odpovedať
my sme oslovili realitnu kancelariu,maju skusenosti a vedia poradit. Stalo nas to 50 € oslovili sme 3 realitky. jedna pytala 300,druha 150. tretia 50 .-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
Mam 2 otazky pre odbornikov: Ked darujem 1/2 nehnutelnosti manzelke, ako je to potom s danovym priznanim? Musi obdarovany platit dan? Ak by sme za par rokov chceli danu nehnutelnost predat musime zaplatit dan z nehnutelnosti? Predtym som bol vylucnym vlastnikom 15 rokov. Bude sa to brat pri predaji, ze som vlastnil nehnutelnost 15 rokov alebo sa bude brat, ze bola darovana pred 2 rokmi a bude sa misiet platit dan z predaja. Dakujem za vsetky odpovede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?