Kedy sa podpisuje zmluva o budúcej zmluve?

pekny den prajem,chcem sa spytat, predavame byt ,kupujuci si vybavuju uver v banke.Kedy sa podpisuje zmluva o bud.zmluve? Az ked im schvalia uver? Dalej nemaju peniaze na zalohu....bude to problem?Alebo ako sa najlepsie ochranit v zmluve ,aby necuvli... Realitka im uz pomaha vybavit uver ,ale nie sme si stale isty ,ci byt kupuju... vraj mame pockat ako dopadnu v banke... Kto toto zazil,vie ake mame nervy ]-( dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
kupujuci by mali ist do banky sa informovat o tom, aky maju uverovy ramec (kolko max. si mozu pozicat na zaklade ich prijmov)- toto zistia na pockanie, prip. nech sa spytaju ci im vedia vystavit hypotekarny certifikat. Na zaklade toho by uz mali oni vediet, ci budu schopni splacat uver na danu vysku a podpisat aj zmluvu o buducej kupnej zmluve. Poziadat o uver sa da aj bez toho, aby ste mali podpisanu nejaku zmluvu, ale z vasej strany by som to urcite nenechala iba tak. Ak nemaju na zalohu, treba sa zamysliet nad vyskou zalohy. Ak vsak nemaju ziadne peniaze, tak nema vyznam ocakavat, ze by v pripade odstupenia od buducej kupnej zmluvy zaplatili pokutu...
Odpovedať
Zmluva o buducej zmluve sa da napisat aj teraz a RK moze uviest do zmluvy podmienky,napr.aj to, ze ak zaujemca nedostne v banke uver, ma moznost od zmluvy odstupit od zmluvy bez sankcii. Je to seriozne pre obe strany. Realitky to tak bezne robia,lebo 100% istotu vopred nema nik, ze uver schvalia.Jedna banka moze neschvalit,ina moze poskytnut bez problemov. Ale je divne, ze zaujemcovia chcu kupovat nehnutelnost a nemaju ani na zalohu.Ale zaloha vzdy nemusi byt niekolko tisicova,my sme napr. davali tiez iba 1000€. Niektore RK vyzaduju moc vysoke zalohy,takze treba sa s RK dohodnut na prijatelnejsej sume.
Odpovedať
Profilova fotka
Zmluvu o bud. zmluve mozete podpisat hned. Dolezite su podmienky v nej dohodnute. Dolezity je termin podpisu kupnej zmluvy, co ked sa nahodou nepodpise atd.. da sa osetrit zaloha resp. zmluvna pokuta pri nepodpisani KZ... Dalej si dajte pozor na podpis zaloznej zmluvy (predpokladam ze ju budete podpisovat spolu s kupujucim) a zvlast V TATRA BANKE !!!! maju najhorsiu zaloznu zmluvu .. (viac napisem ak bude zaujem) v kazdom pripade to rieste so svojim pravnikom a nespoliehajte sa na "pravny servis" RK ako my..aj tak sme si to vsetko museli riesit s pravnikom..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?