Je potrebné zapísať rodné čísla predávajúcich do kúpno-predajnej zmluvy na pozemok?

Profilova fotka
Dobrý večer milí strechári, chcel by som sa opýtať či musia byť rodné čísla predávajúcich zapísané v kúpno-predajnej zmluve na pozemok? Ide totiž oto, že v každej zmluve čo som našiel na internete tam je tá položka, plus mi to potvrdili dvaja nezávislí právnici z toho jeden známy, že to tam byť musí. Majitelia pozemku mi tvrdia, že to tam byť nemusí, že oni už predali viacero nehnutelností a nikdy tam nedávali rodné čislo a vždy to prebehlo v poriadku. Za odpovede k téme veľmi pekne ďakujem!
Odpovedať
zmluva ak ju chces mat v poriadku musi obsahovat nejake ID, najcastejsie je to rodne cislo pretoze to uz len tazko zmenis :)
Odpovedať
Ja som to v zmluvach mal a predavajuca nech nevymysla, je to o jeden riadok naviac.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiež už viacej predala aj kúpila za posledných 5 rokov :-) a vždy tam museli byť rodné čísla.
Odpovedať
:-D :-D jasné, že musí... bez toho sa vám konanie o prevode preruší a bude nevyhnutné ho doplniť - čiže čas a peniaze navyše :-|
Odpovedať
§ 42 ods. 2 katastrálneho zákona hovorí: (2) Zmluva, verejná listina alebo iná listina obsahujú označenie a) účastníkov práv k nehnuteľnostiam; ak ide o fyzickú osobu, meno, priezvisko, rodné priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo a miesto trvalého pobytu, ak ide o právnickú osobu, názov, sídlo a identifikačné číslo, ak ho má pridelené, prípadne iné identifikačné údaje, Takze nevymyslat a dat ho tam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?