Je mozne zmenit cenu v rezervacnej zalohe?

Ahojte, je mozne este nejako zmenit finalnu sumu nehnutelnosti aj ked sme sa na sume dohodli v tej rezervacke?
Odpovedať
@smitis podľa mňa nie,už sú na koni majú to od teba podpísané a ked cukneš majú zarobené,načo podpisujete rezervačky ?!
Odpovedať
Profilova fotka
Dohoda je dohoda. Nespekuluj. Neni to ferove ani spravne.
Odpovedať
Prvy krat riesim taketo veci, nevedel som. Mam poucenie do buducna a nebudem to uz takto riesit. O byte som sa dozvedel nieco viac ci mi realitak nepovedal resp. mi hovoril nieco ine a teraz by som dal za byt o 2000 - 3000 menej. Pre mna osobne to nie je az tak vela, ale sere ma to.
Odpovedať
@madein1974 Nie je ferove, ked ta zavadzaju a nepovedia ti dolezite veci.
Odpovedať
@smitis o? e by si prišiel?
Odpovedať
Profilova fotka
@smitis to som nevedel. To je klamstvo a zavadzanie. Zalezi ako je postavena zmluva, za akych podmienok sa da od nej odstupit a ake su penale za odstupenie.
Odpovedať
@marta2610 3 x som tam bol na obhliadke aj s kamosom co je statik bytovku posudil stav je dobry. Byt je v povodnom stave, to je v pohode, ja si ho prerobim podla seba (taky som chcel). Problem je, ze ked som tam bol s manzelkou, prezentovali mi pivnicu tak, ze to patri ku bytu. Teraz som sa dozvedel od pani, co mi robila znalecky posudok, ze to su len spolocne priestory. Volal som aj so spravkynou bytu a ta mi povedala, ze je to tak, ale je nepisana dohoda, ze kazdy si uziva tu svoju pivnicku (je ich tam 6 pre kazdy byt, ale stale spolocne priestory) Princip je, ze to nebude moj majetok na papieri. Preto by som si pytal za byt o par tisic menej. Dalsia vec je, ze vcera som si pozrel LV a byt je pod uverom, co mi tiez realitak akosi "zabudol" povedat.
Odpovedať
@madein1974 V podstate zmluva je napisana doslova "Ak sa predavajuci rozhodne z akychkolvek podmienok odstupit .." ... v podsatate ma drzi za gule. Za rezervacnu zmluvu som dal 2500 eur. Ja to beriem ako zivotnu skusenost, uz by som nikdy ziadnu rezervacnu zmluvu nepodpisal.
Odpovedať
Profilova fotka
@smitis uff.... Zmluva vyhodna pre predavajuceho.... Obavam sa ze podpisom si sa upisal diablovi...
Odpovedať
@smitis rezervacku treba podpisovat, ale tu zmluvu treba dat kuk pravnikovi....nikdy nepodpisuj ziadnu zmluvu bez toho aby to videl pravnik...rezervacna zmluva je bezna vec....a ked chces urobit maklerovi a realitke zle napis na SORA - slovenska realitna akademia, ktora zdruzuje realitakov a ma pravo ich vyhodit z Unie (co je pre nich dost velky problem, kedze SORA im ponuka fest dobre zazemie) - za nekale praktiky....pretoze toto by realitak robit nemal...
Odpovedať
Profilova fotka
@smitis neber to tak velmi tragicky. Ked sa trocha skludnis, uvidis ze tu pivnicu riesit nebudes. Spolocne priestory sice ale pre kazdeho rovnakym dielom podelene, asi i uzamknute... Byt pod uverom. Toto mal realitak vediet a povedat, ale to nie je ziadna katastrofa. Tiez sme taky byt predavali a kupujuci nemali problem. Vsetko sa to riesilo cez fin.poradcu. Jednoducho sme si uver preniesli na dom. Tvoj predavajuci ho mozno vyplati z kupnej ceny. Vsetko cez vinkulacie. Malo by to byt bezpecnejsie ak to ide cez RK. Ak sa da, zober si k tomu fin.poradcu nech to prediskutuje s realitakom.
Odpovedať
@jankazb Ved hej, ako vravis. Kazdy tam ma svoju pivnicku, ktora je sice vedena ako spolocny priestor, ale kazdy si vyuziva to svoje. Financeneho poradcu mam a uz som sa s nim o tom zhovara a upokojil ma, ze je to v pohode, ze taketo veci sa bezne riesia. Beriem to ako zivotnu skusenost, nabuduce si dam na taketo veci pozor. Ide len o to, ze keby toto viem na zaciatku bol by som pritlacil a mal ten byt mozno o 2000 - 3000 lacnejsie. Kazdopadne nie je to strasne. Ked byt prejde kompletkou, tak urcite na cene tratit nebude :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@saintovci Jo zmluvu si dam urcite skontrolovat, na to si dam pozor. Dobre vediet, ze existuje nejaka SORA :)
Odpovedať
@smitis A ty si myslis, ze ta "pivnicka" ma naozaj hodnotu par tisic eur? =-) To snad nie! A to, ze byt ma na sebe tarchu hypoteky, to tiez nie je dovod na znizenie ceny. To si predsa vybavi predavajuci so svojou bankou, ty s tym nebudes mat ziadne vydavky. Taketo byty, ci domy sa predavaju bezne. Ale ak sa citis oklamyny zo strany realitaka, ci predavajuceho ohladom pivnice,tak sa mozes skusit s nimi dohodnut o znizeni ceny. Ci uspejes je otazne,ale za pokus to stoji.Ale urcite ti neznizia par tisic...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?