Idem búrať polovicu dvojdomu a potrebujem dobrú zmluvu s firmou

ideme čo chvílu búrať náš dom ale je to dvojdom. je stary a na druhej polovici byva susedka.obávame sa že padne stredový spoločný múr a chceli by sme sa 100% poistiť zmluvou s firmou čo nám to bude búrať aby prípadné vzniknuté škody u suseda hradila firma. a aby aj dodržiavali bezpečnosť pri práci a podobne. potrebujeme kvalitnú zmluvu a nevieme kde ju zohnať. dakujem
Odpovedať
@pancake co tak skusit pravnika
Odpovedať
@sisaha 400e :-(
Odpovedať
@pancake radsej investovat 400 ečok do dobrej zmluvy, ako potom pre 400 e prist o povedzme 4000 e.
Odpovedať
@pancake Radsej hladaj dobru firmu. Ani najlepsia zmluva ti nezaruci, ze dana firma skutocne bude nieco platit. Vymahatelnost prava, obzvlast z oblasti stavebnictva je u nas prakticky nulova. Zaloba na firmu (a ze k nej takmer naisto pride v pripade nechceneho zburania domu) a nasledny sud su otazkou celkom velkych penazi a mnohorocnych sedeni. Navyse s neistym vysledkom, firma moze medzitym skrachovat, vyplatit inych veritelov... Ale pokial si vyberiete overenu firmu, ktora funguje uz dlho, ma dobre referencie A ZAROVEN investujes do pravnika a dobrej zmluvy, znizis sancu zlych nasledkov na minimum. Takze suhlasim so @sisaha. Drzim palce.
Odpovedať
Zmluvu vám určite treba veľmi dobrú, ale ešte skús aj iných právnikov a možno nájdeš dobrého za 200 eur. ceny si právnici stanovujú hocijako, možno sa dohodneš. a ako ti tu radia druhí, v prvom rade zháňať overenú firmu na prerábku, pretože to fakt nie je sranda. Ak sa už teraz popredu obávaš, že padne stredový múr, tak asi ten dom nebud v najlepšom poriadku a keby aj spadol, tak môže nastať situácia, že tam nepochybí firma, ktorá ti to prerába, ale zlý stav budovy, čo nebude ich vina. Statik to schválil?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@pancake ako ste dopadli? mozno budem riesit podobne ...
Odpovedať
@ultrarecall právnika sme nemali, búrala nám to firma kde sa mi majitel iba ústne zaručil že sa nič nestane, ale pri búraní stál aj on, náš architekt, MM, môj otec a statik....zvalili to za pol dna a od susedy asi meter búrali ručne chlapi. nič sa nestalo, nič sa neporušilo...susede sme ,,darovali,, spoločný múr, my sme si postavili 40cm vedla, medzi to sme dali izolácie a z vonku opticky spojili domy aby to v ulici pekne ladilo s ostatnými domami. už bývame :-)) a sused po desiatich dnoch prišla že či už bývame....a mám 4.a 6.ročné deti...takže ani ona nepočuje nič....:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?