Dvaja predavajuci, jeden kupujuci a geometricky plan

Ahojte, potrebujem si u skusenejsich overit, ci som vsetko dobre spravil. Kupujem dva pozemky od dvoch predavajucich pricom: - Predavajuci A vlastni parcelu AA, AB a je 2/3 vlastnikom parcely AC - Predavajuci B je 1/3 vlastnikom parcely AC Bol vypracovany a overeny geometricky plan na oddelenie parcely AC, pricom od predavajuceho A kupujem jednu zlucenu parcelu z AA, AB a 2/3 AC a od predavajuceho B kupujem tiez novu parcelu co vznikla z 1/3 AC. Mam vypracovane dve kupne zmluvy pre oboch predavajucich, v kazdej je citovany geometricky plan. Otazka 1: Je to takto spravne, nemusia majitelia nad geometrakom nieco podpisat ze s nim suhlasia? Otazka 2: Navrh na vklad bude iba jeden kde budu dvaja predavajuci a jeden kupujuci? Dakujem Chcem si overit ci to takto bude stacit.
Odpovedať
@radovan255 potrebujete 2 kupne zmluvy? To mate 2x poplatok 66e... a dalo by sa to vsetko dat do jednej zmluvy. S tym ze majitelia pozemokob Vam podpisu kupnu zmluvu, kde je spominany ten novy geometricky olan...vlastne s tym geometrickym planom suhlasia...nemusite mat zvlast suhlas A ak mate 2 kupne zmluvy potrebujete 2 navrhy na vklad do katastra Ja by som to spojila do jednej kupnej zmluvy a potom staci jeden navrh na vklad
Odpovedať
Ostatny spolivlastnici parcely AC suhlasia s rozdelenim pozemku? Určite sa k tomu musia aj oni vykadriť. Je pozemok v zastavanom uzemi obce? Ak nie a je to polnohospodarska poda pozor na zakaz drobenia pozemkov pod 2000m2
Odpovedať
@podko aj keby vznikla parcela mensia ako 2000m2... ak da obec suhlas...ze parcela sa nachadza v mieste kde sa v buducnosti planuje vystavba...kataster s tym nema problem to zapisat
Odpovedať
@mellie111 áno súhlasím, ale túto informáciu zatiaľ nemáme, tak som chcel na to upozorniť
Odpovedať
Je to zastavane uzemie obce. Tak zbaslil som to do jednej kupnej zmluvy, vyhotovil navrh na vklad a este ten umysel ci ako sa to vola na vklad, tak drzte palce. Dakujem
Odpovedať
Ešte raz sa opýtam, ostatny spoluvlastnici parcely AC suhlasia s rozdelenim pozemku? A dalsia vec, ostatny spoluvlastnici maju predkupne pravo na predavany podiel, tzn. ze im ho musi terajsi vlastnik ponuknut za taku istu sumu ako to predava tebe. Maju 2 mesiace na vyjadrenie. Inak porusite predkupne pravo a sudom hocikedy mozes o tuto parcelu prist.
Odpovedať
@radovan255 zbytočne ste to komplikovali delením parcely AC a potom kúpením ich oboch. Mohli ste kúpiť od predávajúceho A, parcely AA, AB a podiel 2/3 na parcele AC. Tiež ste mohli kúpiť podiel 1/3 na parcele AC od predávajúceho B. No už je to teraz asi jedno. Všetko sa dá riešiť jednou zmluvou. @podko veď z popisu jasne vyplýva, že kupuje parcelu AC od dvoch vlastníkov A (2/3) a B (1/3). Teda spolu 3/3, čo je jeden celok, preto tam viac vlastníkov nie je.
Odpovedať
@halnas no lenze oni uz mali spraveny geometricky plan, tak som nechcel chodit dvakrat na kataster. Akurat este nastava otazka co s dvoma novymi parcelami, ktore nekupujem ale ostavaju jedna vlastnikovi A a druha vlastnikovi B. Mam to nejako spomenut? V zmluve alebo v navrhu na vklad? Ze znikli este ine parcely ktore ale ostavaju povodnym vlastnikom?
Odpovedať
@halnas aha až teraz som to pochopil, zmiatlo ma ze tam bol robeny geometricky plan, kotry absolutne netreba
Odpovedať
@radovan255 ale teraz si úplne rozporujete s pôvodným znením otázky. Čo vlastne chcete? V otázke ste uvádzali, že kupujete celé parcely, teraz, že nie a časť zostáva pôvodným majiteľom. No potom nekupujete celé pôvodné parcely. Musíte si ujasniť, čo kupujete a tak to definovať do zmluvy, ak v tom nemáte jasno, oslovte niekoho kto Vám zmluvy pripraví. Teraz Vám v spleti týchto informácii neporadí nikto, lebo to bude len domýšľanie si.
Odpovedať
@halnas pardon zle som to nasisal v popise. V podstate geometricky plan naraba z troma parcelami, s ktorych znikli nove parcely. Kupujem iba niektore, teda tie kvoli ktorym sa robil geometricky plan. Okrem tych parciel, ktore sa odkupuju su na geometrickom plane tri dalsie nove parcely, ktore ale ostavaju povodnym majitelom. No a otazka je ci ich tiez treba spominat v zmluve a v navrhu na vklad, nieco ako bla bla novovzniknute parcely ostavaju povodnemu majitelovi, alebo to mam nechat tak a nezaoberat sa tym ked to nie je podstata zmluvy.
Odpovedať
@radovan255 Nie, tie parcely, ktoré zostávajú púvodným vlastníkokm sa v kúpnej zmluve neuvádzajú. Nie je dôvod ich uvádzať. Ťažko sa radí, keď stále meníš zadanie a skutočnosti sú iné, než si popísal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?