Doplnenie vlastníka rodinného domu - urgentne

Ahojte, moja otazko do diskusie znie: Som majitelom pozemku a rozostavaneho RD na ktore ma banka zalozne pravo kvoli hypoteke. Co treba splnit aby som mohol svoju snubenicu este pred svadbou zapisat ako spolumajitelku RD na katastri???
Odpovedať
@kamilmiska Zajdi si do banky a informuj sa o postupe- to bude najistejsie..myslim ale, ze priatelka sa darovanim 1/2 automaticky stane aj spoludlznickou, nielen spolumajitelkou.. standardny postrup: treba napisat napr. darovaciu zmluvu na 1/2 nehnutelnosti alebo kupno predajnu zmluvu, ktorou sa polovica nehnutelnosti prepise na snubenicu ( vzory najdes na nete ). Ta musi byt overena notarom. Tuto potom spolu s navrhom na vklad vlastnickeho prava das na kataster a do 30 dni by mal byt prevod ukonceny a na LV sa objavite ako vlastnici 1:1. Ci mas voci banke len ohlasovaciu povinnost, alebo potrebujes aj nejaky papier netusim.. Preco to chcete riesit este pred svadbou ? Nebude to sobasom ovela jednoduchsie ??
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilmiska áno, banku treba informovať o doplnenie vlastníka nehnuteľnosti. Tvoja snúbenica, ako budúca vlastníčka nehnuteľnosti musí súhlasiť s ťarchou, ktorá viazne na LV v prospech banky. V banke Vám vypracujú dodatky k Záložným zmluvám, ktoré bude treba spolu s darovacou zmluvou odniesť na kataster. Snúbenica nemusí vystupovať, ako spoludĺžníčka na úvere.
Odpovedať
@kamilmiska musis to riesit klasickou kupnopredajnou, alebo darovacou zmluvou.. Neviem, ake mas dovody, robit to urgentene, kazdopadne da sa to riesit aj po svadbe presne tak isto.. ;-)
Odpovedať
Vsetkym dakujeme za uzitocne informacie. Veci sa uz dali to pohybu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?