Dodatok ku kúpnopredajnej zmluve na dom a pozemok

Profilova fotka
Chcem sa spýtať ako ma vyzerať tento dodatok? V zmluve nám chýbali rodné priezviska všetkých zúčastnených osôb respektíve mužov. Dalej sa chcem opýtať je mozne že zamestnanec oprávnený rozhodovat o navrhoch na vklad práva, neprešiel kompletne celu zmluvu a moze sa stať že sa v tej zmluve nachádzajú este ďalšie nedostatky? Za odpoved dakujem.
Odpovedať
Po formálnej stránke nie. Zamestnanec katastra ale nie je povinný skúmať iné nedostatky zmluvy ( či je pre Vás nevýhodná a dostatočne Vás chráni). Ak chýbajú iba rodné priezviská, je to možné opraviť aj doložkou priamo na úrade.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za odpoved len sa este chcem opytat ci pri tej dolozke budem potrebovat vsetky podpisi zucastnenych osob? Znova?
Odpovedať
Profilova fotka
A teda nemoze sa po formalnej stranke stat ze doplnim teda tie prezviska a potom sa mi to znova vrati ze tam nesedi este nieco ine. Dobre tomu rozumiem.
Odpovedať
@cowboy1986 Treba spraviť Dodatok ku kúpnej zmluve ( označiť ho ako Dodatok č.I). Napr. formulácia : Týmto dodatkom sa dopĺňajú chýbajúce údaje v Kúpnej zmluve uzavretej medzi predávajúcim XY a kupujúcim XY dňa ...... a to konkrétne v ods.... nasledovne : Meno predávajúceho ( Meno a priezvisko, rod. ....) Meno kupujúceho ( Meno a priezvisko, rod.....). s uvedeným dodatkom v plnom rozsahu a znení súhlasia obe zúčastnené strany , t.j. predávajúci a j kupujúci a svoj súhlas potvrdzujú svojim podpisom ......... V meste.... dňa ........ a podpisy. ( Podpis predávajúcich treba znovu overiť :-() Môže sa stať, že právnik katastra na niečo zabudol v rozhodnutí poukázať a bude žiadať doplnenie ďalších údajov ( Ale to je už výnimka, ale žiaľ už som sa stretla aj stým. To sú tie všeobecné zmluvy z internetu :-( ) a budete musieť spísať ďalší dodatok k zmluve pod poradovým číslom II. ( Preto to úvodné označenie.)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem velmi pekne za odpoved velmi si pomohla.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím prosim o pomoc. Prerušili mi vklad do katastra nakoľko som v kupnej zmluve neuviedol rodné priezviska. V dodávku som tento nedostatok odstránil no tam kde maju byt podpisi som opäť dal bez rodného priezviska myslite že to bude problem a opätovne to neprejde? Pripadne doplním tam tie rodné priezviska?
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 rodne priezviska sa uvadzaju len na zaciatku kupnej zmluvy - kde vyplnas zakladne udaje o kupujucom (cich) a predavajucom (cich). pri podpisoch to uz nie je potrebne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, sme v rovnakej situácii, chýba uvedené rodné priezvisko u muža - chcem sa opýtať, stačilo urobiť ten dodatok a znovu to podať na katastri ako nové podanie či len nejaké doplnenie? Ako dlho trval potom ten prepis na katastri? Ešte len doplním, že nám konanie neprerušili, ale rovno zamietli....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?