Darovaciu zmluvu alebo dohodu na dom po rodine?

Ahoj, môže mi niekto prosím pomôcť? Bývam v rodičovskom dome a chcela by som prerobiť podkrovie. Sme dve sestry. Sestra býva v susednom dome u starých rodičov, s ktorými máme dom na jednom pozemku. Tú časť pozemku, na ktorom rodičia postavili náš dom, darovali mame rodičia. Mama je jedináčik. So sestrou sme sa dohodli ústne, že niekedy v budúcnosti bude dom starých rodičov jej a ten náš môj. Rodičia aj starí rodičia žijú. A keďže by ma to podkrovie niečo stálo, mne ústna dohoda nestačí. Pomôže mi prosím niekto. Či si to máme nejako darovať, ale či si máme spísať nejakú dohodu? Za odpoveď ďakujem!
Odpovedať
V tom prípade to neni problém Rodičia nech cely dom daruju tebe ale s tím že tam budú mať doživotné právo a Starý rodičia nech daruju dom tvojej sestre a samozrejme s tím že tam budu mat doživotne právo. A ešte s tym že tvoji rodičia dochovaju starych rodičou a ty zo sestru dochováš svojich rodičou a je to jednoduche treba aby ste prišli všetcia za právnikom Stary rodičia , rodičia a vnučky a poprepisovali nehnutelnosti na vnučky a podávali dodatky o doživotných právach a o tom kto koho dochová to je vše.A všetko by to malo ísť darovácimi zmluvami bo nie su respektivne najlacnejšie neviem či aj nie zadarmo treba sa poinformovat už konkretne u právnika nemal by bit problem.
Odpovedať
preklep: bo tie su respektíve najlacnejšie
Odpovedať
Ja by som to darovacími zmluvami neriešila :-S Nám to povedali v banke,že s tým je potom veľký problém pri hypoteke a dokonca to aj veľa stojí....Nám povedali,aby sme to dali najlepšiekupnopredajnou cenou aj keď len za 1euro ;-) treba sa na to poinformovať ;-) skor ako sa urobí hlúposť =-) ;-)
Odpovedať
@andi83 ahoj andi ja som to osobne riešila darovacou zmluvou. Nebol s tím problém. Ak ti rodičia darujú dom daj si pozor na to aby tam nemali doživotne právo.V tomto prípade nastane to že na liste vlastníctva bude ťarcha .Ak si budeš chcieť vybaviť hypotéku nemáš šancu .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?