Darovacia zmluva bez notára

Profilova fotka
Ahojte, svokra by chcela darovat muzovi 1/2 nehnutelnosti (byt) . Notari pytaju vela za vypracovanie, preto uvazujeme ze by sme si to napisali doma sami.Pisali ste to niekto podla nejakeho vzoru? Bojim sa, ze mi to neprejde na katastri, lebo sa v tom velmi nevyznam. Uvitam vsetky rady :-) ci to nechat na notara, alebo podla coho to napisat.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@157misicka157 úplne stačí riadiť sa podľa vzoru, ktorý najdes na nete. je ich viac, tak radsej si nastuduj ( zaberie to mozno pól hodku ), ktore náležitosti musí obsahovať darovacia zmluva a potom postupuj podľa vzoru a nic nevynechaj, viackrát dôkladne skontroluj. Nie je to žiadna veda. Aj notár to robi len podľa vzorov :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 dakujem pekne, no nasla som nejake vzory len neviem ako to zapisat, kedze ide len o 1/2 bytu..kde majitel vlastni len tu 1/2 ktoru chce dat ako dar
Odpovedať
Profilova fotka
Čavaje. Iba dodám k tomu toľko, že keby tam aj nejakú chybu urobíš, tak ťa predvolajú na opravné konanie...a neplatíš za to... Moc by som s takou vecou ako je prevod bytu neriskoval, ale pokiaľ je to v rodine, tak zbytočne vyhadzovať prachy...akurát sa to môže časovo natiahnuť... ("darovanie podielu 1/2 - slovom jedna polovica").
Odpovedať
My sme si uz 2 krat pisali sami a v pohode to preslo . Nicoho sa neboj . Notari si pytaju nenormalne peniaze Za dva listy papiera .
Odpovedať
Ja som pisala na 1/4. A v pohode vsetko preslo.
Odpovedať
Profilova fotka
prosím o radu, kamarátka má známeho, no je nejaký právnik, ale uz asi 20 rokov mimo a písal jej darovaciu zmluvu, ona to odovzdala, zaplatila kolky a prislo jej oznámenie o zamietnutí, ze tam chýbal celý bytový zákon. Takze nic neporiesila, este sa to hanbí aj povedat tomu známemu a peniaze za kolky sú prec...
Odpovedať
Pri bytoch je to zlozitejsie. Ale slovaci su taki, ze namiesto toho, aby zaplatili par eur (nie vsetci advokati, realitni makleri alebo notari su drahi), patlaju vsetko sami. Namiesto toho, aby isli k doktorovi, googlia na internete diagnozy. Namiesto odbornika si robia aj kurenie a elektro sami. Sme proste narod vseumelcov.
Odpovedať
Aby som ti teda aj poradila, skoc podla mna do blizkej realitnej kancelarie, maju svojich advokatov, bezne taketo zmluvy spravia za cca 100,-EUR, co nie je ziadny obrovsky peniaz.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@manilla @compra Zdravim Vas, aj ja by som chcela darovat bratovi 1/4 z domu......neviem vobec ako postupovat. Dnes som volala notarke a povedala mi, ze darovaciu zmluvu mi urobi za 300€ :( nepotesila ma :( da sa to teda aj lacnejsie? Ako som citala vyssie cez realitku? Ci sa mylim? Neviem vobec, som zufala.....POMOZTE PROSIM
Odpovedať
@katka9102 Podla mna skocte do nejakej blizkej realitky, verim, ze Vam to spravia za ovela lepsiu cenu ako notar. Bezne sa da zmluva spravit za 100 EUR.
Odpovedať
@compra DAKUJEM, skusim.
Odpovedať
@katka9102 ja som to najskor skusala cez realitku, kde som byt kupovala ale dako sa im asi do toho nechcelo ist. tak som vzala moju kupnu zmluvu, a vzory darovacich zmluv, poupravovala som si to podla mojich udajov a bolo. vsetko mi aj na katastri preslo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@manilla a odkial ste stiahli vzory darovacej zmluvy?
Odpovedať
Profilova fotka
môžeš aj doma napísať podla vzoru ale potom to podpísať musíte bud na mestskom urade alebo obecnom urade, neviem kde bývate....potom bude platná zmluva ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@compra to nemaš pravdu že nie je peniaz, pre nas by aj tách 100ečiek bolo moc.....to som len ako príklad.... :-(
Odpovedať
@katka9102 uz neviem - google - darovacia zmluva vzor. ale nikde nieje vsetko. treba opisat z kupnej zmluvy vsetko podrobne, inak vam to vratia z katastra. ja som mala kupnu zmluvu rok staru, tak to bolo vsetko ok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Najlepšie je si nechať spraviť zmluvu u notára, a to hlavne preto, lebo notár zodpovedá za notárske zápisnice celý svojím majetkom a každá zmluva sa dá napadnúť.
Odpovedať
Vzdelavaci system v tejto dzamahirii produkuje 2.000 pravnikov rocne. Kazdy jeden z nich by mal byt schopny napisat darovaciu zmluvu tak, aby kataster povolil vklad. Zadarmo to asi bude nikdy, ale 300 euro to stat tiez nebude. Mozno len nejaku protisluzbu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte potrebujem poradiť, z katastra mi zamietli darovaciu zmluvu na byt, vraj neobsahuje popis bytu, je to vraj potrebne uviesť, no poznám darovacie zmluvy, kde to uvedené nie je .....má s tým niekto skúsenosť, dá sa odvolať???? Vďaka
Odpovedať
@tinkaro ved len prerobte zmluvu. ja som robila darovaciu zmluvu na byt, a cely popis som len prekopirovala z kupnej zmluvy. bolo to ok. odvolat sa vam nepomoze, rychlejsie spisete novu zmluvu.
Odpovedať
@tinkaro nam vratili navrh z rovnakeho dovodu,doplnili sme a vsetko co pozadovali a nasledne nam navrh zapisali
Odpovedať
@tinkaro zamietli či iba konanie prerušili? to je rozdiel :-p však len opravte zmluvu... načo si zbytočne vytvárať problémy?
Odpovedať
@zuzanka.zuzu zamietli, uz som napisala vsetko nanovo, len neviem, ci navrh na vklad vecneho bremena a vsetky potvrdenia musim nanovo davat, ci staci len zmluvu?
Odpovedať
@babulina t @manilla dakujem
Odpovedať
@tinkaro ja som este pre istotu volala na kataster tj pani co nam prerusila konanie aby sme sa dohodli co presne jej tam vadi,nebola sice velmi ustretova ale co to povedala
Odpovedať
@babulina platili ste nanovo kolky?
Odpovedať
@tinkaro nie, iba sme podali doplnok zmluvy, treba ho zase pred notarom podpisat
Odpovedať
@babulina no vam asi konanie len prerusili, nam ho zamietli..
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkaro ak vám zamietli a idete na novo tak poplatky budete platiť znovu a aj všetky ostatné zmluvy (Vecné bremeno,....) musíte podať na novo ak to išlo jedným návrhom
Odpovedať
@olivia97 no to viem, my mame darovaciu zmluvu spolu so zmluvou o vecnom bremene, to nanovo... len neviem, ci navrh vecneho bremena nanovo a potvrdenie z byt.druzstva, ze nie su nedopl.?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?