Co setko musi obsahovat zmluva o prenájme nehnutelnosti, ktoru vypracovava RK?

ideme si prenajat byt a zmluva, ktoru nam RK vypracovala sa nam zda byt divna. Je v zmluve o prenajme nehnutelnosti, ktoru sprostredkovava RK uvedena aj RK ako sprostredkovatel, alebo iba prenajimatel a najomca? Uvadza sa do tejto zmluvy aj vyska provizie pre RK? Musi mat RK uzavretu sprostredkovatelsku zmluvu s majitelom, aby ju v jeho mene mohla prenajat? Ak ju nema, ma pravo pozadovat proviziu?
Odpovedať
Kazda zmluva je predsa dohoda dvoch stran, take kazdy ma pravo si do nej napisat,co pozaduje. Ak ti RK predlozila zmluvu, mozes ju pripomienkovat a ziadat upravit,aby vyhovovala tebe. Seriozna RK pristupi na navrhy protistrany bez problemov.
Odpovedať
@mokuska2 pochopitelne je to nezmysel. Ide o najomnu zmluvu, ktora ma byt uzavreta bud podla Obcianskeho zakonnika alebo podla zakona o kratkodobom prenajme bytu medzi najomcom a prenajimatelom. Pokial sa realitka dohodla s jednymi alebo druhymi na odmene za sprostredkovanie takejto zmluvy, tak nech si na tento ucel uzavru samostatnu zmluvu. Pokial ju nemaju podpisanu a ty mas kontakt na prenajimatela, tak pokojne uzavri najomnu zmluvu na priamo a na realitnu kancelariu neber ohlad.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Mokuska2 ty naozaj nič nevieš, len a len špiniť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?