Čo s nájomníkom neplatičom?

Profilova fotka
Ahojte, potrebujem poradiť ako postupovať voči nájomníkovi, ktorý nám dlhuje za nájom cca 300€ plus úroky z omeškania.v máji sme mu dali výpoved kedže nám nebol ochotný platiť a túto sumu nám je ešte dlžný.už sme ho niekoľkokrát upozornili písomne aj telefonicky ale stále len sľubije a nič, preto to už chceme riešiť.máme ho ísť udať na políciu? alebo to riešiť cez právanika? Ďakujem za rady samozrejme, že mám na mysli čo S neplatičom, uuups ta naša slovenčina :))))
Odpovedať
No skús sa poradiť s právnikom
Odpovedať
Profilova fotka
Přece máte smlouvu....tak podle ní...dejte mu třeba týden na vystěhování nebo jak to máte ve smlouvě a pak ho případně vystěhujte sami...a hotovo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali tiež podobný problém pred pár rokmi.Nakoniec sme sa museli "vlámať" do vlastného bytu a nájomníčku vysťahovať. A zostala visieť pol ročné nájomné. Teraz sme to ošetrili aj v zmluve. Pri prvej platbe nájomníci zaplatili trojmesačnú kauciu (tri x nájomné do predu) a keď by náhodou prestali platiť, hneď majú výpoveď a dovidenia do troch mesiacov.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, potrebovala by som poradit. Akurat sa nam z bytu odstahovala podnajomnicka, dlzi nam najom za mesiac a pol, byt nechala v hroznom stave a odisla bez vypovednej lehoty. Zmenila si cislo a nevieme sa jej dovolat. Nastastie sa nam podarilo dat byt rychlo do poriadku a uz mame aj novych najomnikov. Ale chcem sa opytat, ako postupovat v pripade, ze by som chcela dostat naspat peniaze, kludne to dam aj na sud, zmluvu mam, aj dane za prenajom platim. Aky je postup? Dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
dobry den: v oboch pripadoch to treba riesit len sudne. Podat na sud ako vymahanie nedoplatku najomneho ak zmenil adresu sud je povynny ho najst a dorucit pomocov aj policie. Sud vyda platobny rozkaz vo vas prospech a v tomto pripade uz mozete konat podat Exekutorovy atd... Ak nechce opustit byt mozete ho vyhodit umoznujeto to uz zakon aj keby mal prechodny pobyt alebo rozne jednoducho sa vlamete do svojho bytu ale jeho majetok musite uskladnit do pivnice alebo len pod pristreso toto vyzaduje zakon. to by bolo zhruba cca vsetko ostatne treba riesit u pravnika
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Mame velky problem s neplaticmi v nasom byte. Uzavreli sme riadnu zmluvu, najomci neplatia uz pol roka. Neodpovedaju na telefon ani na pisomne vyzvy. Podali sme zalobu na sud, ale nasa pravnicka tvrdi, ze sa neda nic robit a moze to trvat aj roky...!!! Zatial platime my inkaso aj najomne na bytove druzstvo z vlastnych prostriedkov. Vie mi niekto poradit, ako sa ich mame zbavit bez porusenia zakona?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
moja podnájomníčka mi nezaplatila už dva mesiace, v zmluve máme dohodnuté, že pri neplatení ma mesiac na opustenie bytu po doručení výpovede lenže je problém jej výpoveď doručiť pretože telefóny nedvíha a v byte sa nezdržiava čo robiť v takomto prípade? Na vymáhanie peňazí už kašlem, chcem ju len proste dostať z bytu von.Dozvedel som sa, že to nieje jej prvý podnájom kedy prestala platiť. Ako teda postupovať ďalej?
Odpovedať
@nannina vypnutie ,resp. odstavenie energii je najucinnejsia paka na takychto neplaticov. tj. dohodnut sa s vodarmi, plynarmi alebo elektrarnami (ti su najucinnejsi), nech vas proste na isty cas vypnu...nam to velmi rychlo pomohlo s nasimi neplaticmi kedysi.
Odpovedať
davulo, posli jej doporuceny list. Napis jej tam termin, do kedy sa ma odstahovat, za porusenie zmluvy a neplatenie .Ak si ho nevyzdvihne, je to jej chyba, lebo list sa bude povazovat za doruceny. ..odpajanie energii je sice ucinne,ale nie najlacnejsie, ked chces znovu spojazdnit..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Tiez ocenim kazdu radu, pripadne aj s odkazom na paragrafy:) minuly rok v septembri sme dali vypoved najomnikom, ze sa maju vystahovat do konca decembra. je September a oni su stale v byte. co je hrosie, akonahle sme ich dali na sud, niekedy v maji, prestali platit najom. takze uz maju dlh €1500, ktory kazdy mesiac rastie. ja samozrejme kedze nechcem byt dlzna, za nich platim ucty. dali sme vypnut teplu vodu a lektrinu, ale le len pred 2 mesiacmi, nepomohlo. Policia odmietla pomoct, ze by oni mali problemy, nechcem robit inym problemy, takze ani nepytam znamych silnych chlapov, nech tam nabehnu. na sude je to uz dva mesiace. volali sme minuly tyzden skontrolovat v akom stave to je, tak nam bolo povedane zavolat o dalsie tri tyzdne, to znamena dalsi mesiac, vyssia dlzoba atd. takze mam dva problemy, ako vystahovat co najskor bez toho aby som ja poruzila zakon, a za druhe ako co najspolahlivesie vymahat dlzobu. najviac sa bojim, ze im to sud da platit po €10, tak to budu splacat styri generacie. a tiez, je nejaka zakonom stanovena max doba do kedy sud musi rozhodnut?
Odpovedať
@adyka1, takto dopadla aj moja asistentka, nakoniec prisli s policiou (mali samozrejme LV) a vlupali sa do vlastneho bytu... lebo najomnici si este aj zamok vymenili... pises ze ste teplu vodu dali vypnut... pokial mate plyn a tecie aspon studena tak nemaju problem... aj sa okupu aj si navaria, ... znama to zase riesila tak ze prisla do toho bytu, rano ako mali ist do prace, usadila sa tam - ako vychadzali z bytu tak ona sa tam vtlacila (aj s nejakymi holymi hlavami - ale k fyzickemu stretu nedoslo, mala ich len na ochranu) a priamo odtial zavolala policiu ze ju ohrozuju vo vlastnom byte... kym prisla policia boli prec...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
TIEŽ RIEŠIM VYPOVEĎ NÁJOMNÍKA,KTORÝ NECHCE SA VYSŤAHOVAŤ.NEHORÁZNE PROBLÉMY,ON SA SPRÁVA,AKO KEBY BOL ON MAJITEĽ BYTU A TOTO ČLOVEKA VIE RIADNE ROZLADIŤ.ANI POLÍCIA NEVIE V TOMTO POMÁHAŤ,SÚDOBNE TO TRVÁ DLHO,NO A NÁJOMNÍCI SÚ TAKÍ V TOMTO ZBEHLÍ,ŽE SÚ SI ISTÍ,ŽE SA IM NEMOŽE ,,NIČ STAŤ".TAK TIEŽ TO ASI VYRIEŠIM VNIKNUTÍM DO VLASTNÉHO BYTU,VYMENIŤ ZÁMKU.VIDÍM PODĽA INÝCH ČLÁNKOV,ŽE NAOZAJ INÉ VÝCHODISKO NIE JE.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?