Čo s firmou ktorá nedodržiava zmluvu?

Ahojte. Potrebujem poradit. Byvame v malom "cinziaku" - 9 rodin a dojednali sme opravu domu. Zmluvu s firmou podpisoval sused, kedze je akoby taky tajomnik nas vsetkych, no na opravu sli peniaze nas vsetkych. Firma je strasna, dokopy tu nic nerobi, robotnici sa len flakaju, ... Sused im par krat volal, nahanal ich, no nic sa nemeni. Je nutne nad nimi asi stat cely den, aby nieco robili, a to sused nemoze, kedze je zamestnany, ani nikto iny, kedze vsetci su cez den v praci. Ja som uz na materskej a tak sme sa dohodli, ze ich budem kontrolovat. No robotnici si z toho nic nerobia, vraj ja som zmluvu nepodpisala, nemam im co dirigovat, co do toho kecat, s majitelom firmy nie je rec uz ani tolko. Na dome to vyzera strasne a prace mali byt skoncene uz davno, no oni to len rozkopali a nic nedavaju do poriadku. Co s tym? Nepotrebujem tu hluk ani prach a neporiadok, ked sa baby narodi... Na zaciatku slubili, ze do mesiaca sa to stihne a uz su tu 2 mesiace a ani polovica nie je spravena...
Odpovedať
Ja v tom nevidím problém.Ak ste spisovali nejakú zmluvu o dielo v ktorej sú stanovené podmienky,termín a rozsah prác a oni to nesplnili treba od zmluvy jednoducho odstúpiť. Lebo každému sa môže stať že sa omešká, ale to je vec dohovoru. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Odstupenie neznamena, ze im "firma" aj peniaze vrati (mozno po sudnom prikaze). A tiez to neznamena, ze sa robota sama dokonci. Ja by som poprosila suseda, aby oboznamil "firmu", ze buzerujes robotnikov v jeho mene (ze si tym poverena). Pripadne sa povyhrazat pravnikom, ale to zavisi od toho, co vlastne mate v zmluve.
Odpovedať
Ano maslenka, ale to všetko závisí od toho aká je tá "firma". Ja bežne pracujem na takúto zmluvu a ak je to robené cez právnika tak ako to má byť, tak to sú fakt obe strany zaviazané. ;-)
Odpovedať
ahojte. tak cez pravnika to asi nie je robene,ale zistim. najhorsie je, ze ked volame s majitelom, tak ano, samozrejme, ze vsetko hned vybavi, zabezpeci,... pride pozriet robotnikov, tak makaju ako o dusu a ked odide tak pohodaaaaa. a ked im my dohovarame, tak sa len smeju, maju to totalne na haku a nerobia nic. aj sme vraveli majitelovi, ze chyba je v tych robotnikoch,no my ich prepustit nemozeme :-(
Odpovedať
No tak ich trošku postraš. (mobil, video, markíza, paľba) a oni zmúdrejú.Ale možno sú tam na hodinovku tak ťahajú čas :-D
Odpovedať
Ahoj pytala som sa ti manžela: 1.ak si ty nepodpisovala zmluvu maju pravdu nemusia ta počuvat hlavny je ten kto podpisal zmluvu :-S 2.Ak mate dojednane odstupenie od zmluvy da sa to ale je tam určite percento sumu už použitu ti nikdy nevratia a ešte im budete musie zaplatit penale narp.10% z celkovej sumy-každa firma si inač poistuje zmluvu. jedine riešenie je aby ten majitel čo podpisoval zmluvu ich kontroloval,nič ine vam neostava ;-)
Odpovedať
Dakujem za rady ;-)
Odpovedať
Neviem či to je ešte aktuálne ale sused, čo podpísal zmluvu nech Ťa splnomocní a potom môžeš vykonávať kontrolu, je to možné aj do stavebného denníka, tam sa píšu všetky požiadavky a zmeny, aj nespokojnosť investora.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?