Co nema chybat v zmluve s firmou na stavbu domu?

Co podla vas nema chybat a ako to ma byt stylizovane, v zmluve, ktora definuje vztah medzi objednavatelom a dodavatelom? 1. Ako definovat dielo? 2. Ako definovat terminy? 3. Ako definovat zodpovednosti? 4. Ako definovat prava a povinosti jednej aj druhej strany? 5. Ako definovat sankcie jednej aj druhej strany? Mam navrh zmluvy od dodavatela, ale je to podla mna velmi jednostranne... Sankcie iba na mojej strane a terminy velmi neurcire... Dielo je tiez definovane velmi zvlastne....
Odpovedať
@ivantausk minimalne sankcie aj z vasej strany a poriadne, peniaze nie dopredu, nezavisly stavebny dozor, konkretne casove terminy, stavebny dennik :)
Odpovedať
@fuso co presne myslis s "minimalne sankcie aj z vasej strany a poriadne"??
Odpovedať
kazdu jednu zmluvu co satyka stavby by som dal pozriet pravnikovi istota je gulomet ako sa hovori
Odpovedať
@kaligen akemu pravnikovi? Pravnik s akym zameranim?
Odpovedať
@ivantausk Najskôr si zisti niečo o firme co ti bude stavať ,potom pories zmluvu . Akonahle dáš zmluvu preveriť pravnikom tak predpokladám že ti to firma stavať odmietne nakoľko neakceptujes ich podmienky. Uvidíš ako sa bude správať firma keď im dáš upravený návrh zmluvy. Ak zbadas isté pochybnosti, výhovorky alebo akékoľvek špekulácie tak si radšej pozhanaj živnostníkov a stavebný dozor ,ktorý im bude stáť za chrbtom keď to budú robiť. Nezabudni že každá firma zamestnáva na výstavbu domov práve živnostníkov. Aj pri hľadaní stavebných materiálov mozes ušetriť v porovnaní s firmov až polovicu.
Odpovedať
@blackomt nemam tolko casu sa tomu cenovat, kedze som od 07:00 do 19:00 v praci a to tak takmer kazdy den... Potrebujem spolahlivu firmu... Je pravda, ze ta zmluva vyzera velmi jednostranne, co na dovere vobec nepridava, dokonca je to u mna silny protiargument... Ale staval dva domy, ktore poznam a su v pohode a vlastnici tiez su spokojni...
Odpovedať
@blackomt a s majitelom firmy som v kontakte uz od februara....
Odpovedať
Vy platíte, tak snáď chcete mať zmluvu aj pre svoju ochranu. Je pravda, že nastal istý boom, preto môže byť ťažšie nájsť stavebnú firmu ako pred nejakých troma rokmi, ale to nemení nič na tom, že o Vaše peniaze ide až v prvom rade. Čo sa týka obsahu zmluvy, bolo by na dlho, keďže by bolo potrebné sem písať všetky ustanovenia a správne ich naformulovať a aj tak by to nebolo dokonalé, keďže je potrebné poznať podrobnosti. V porovnaní s cenou domu sa tých pár sto eur oplatí investovať do právnika. Je potrebné mať na pamäti, že pred špekulantmi neochráni žiadna zmluva, preto je vhodné dbať na výber firmy ako takej.
Odpovedať
@draik si mi pomohol :D 1. Ano, viem ze platim a preto chcem, aby zmluva aj mna chranila. 2. Kto povedal, ze tento neakcepruje moje protinavrhy? 3. V prvom rade potrebujem vediet, co tam nema chybat a formulacia je bonus... Lepsie nieco ako nic. 4. Ja som za pravnika, ako som hore pisal, len akeho... Nie kazdy toto dokaze spravit poriadne... Vseobecny lekar je tiez MUDr ale operovat mozog by si mu nedal, ci?
Odpovedať
Ak by som mal napísať, čo všetko nemá chýbať, tak je to pomaly na jednu stranu. Ako som uviedol, dôležité je tieto ustanovenia správne naformulovať. A to je isté právnické know-how, za ktoré sa platí.
Odpovedať
@draik super. Poznas nejakeho pravnika v okoli NR, ktory ma s tymto skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk poznám v Nitre jedného dobrého právnika, síce má majetkové a trestnoprávne veci na starosti , ale skúsiť môžeš a ak nie ,tak možno ti odporučí niekoho,kto to robí......ak chceš, napíš do IP
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Robíš od svitu do mrku, nemáš čas na stavbu RD a servis veci okolo nej. Nuž preto potrebuješ nepriestrelnú ZOD. Nájdi si komerčného právnika, ktorý ti ju za 200-500 EUR urobí, s fy vykomunikuje. Zaplať si dobrého svavebného dozora a ten fy odkonroluje počas celej výstavby. Inak budeš od svitu do mrku robiť do smrti, aby si mohol splácať dom, v ktorom nebudeš bývať ešte dlhé roky. No a rútiš sa pekne z kopca do záhuby, ak si tú ZOD odkomunikovávaš ako anonym na modrej streche. Ale ako sa hovorí, kto chce kam...
Odpovedať
@pripad001 nerozumiem tvoje u prispevku. 1. Ano, chcem pravnika, ktory mi dopripomienkuje zmluvu. Preco myslis, ze nechcem? 2. Ano, mam stavebneho dozora, ktory bude 3x do tyzdna na stavbe. 3. Aky anonym?? Moje meno je uplne neanonymne. Nerozumiem, skusis mi to nejak vysvetlit ci nejak inac objasnit??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?