Co moze realitkavvymahat

Ahoj, potrebobal by som poradit. Majitelka bytu o ktory mame zaujem nepodpisala ziadnu zmluvu o sprostredkovani predaja svojho bytu s RK. Len ju na zaklade odporucania oslovila. Realitak byt nafotil a dal na web inzerat so svojim tel. Cislom. Nasiel som ten inzerat na webe zavolal tam. Realitak nas zavolal k majitelke na obhliadku a hned na dalsi den sme im oznamili, ze by sme ten byt vzali. Realitak s nami nepodpisal nic ani protokol o obhliadke. Vypytal si nase osobne udaje a zacal vypracovat navrh o buducej zmluve. Ten nam aj majitelke posielal mailom, ktory si od nas tiez vyziadal. Ziadnu zmluvu vsak s majitelkou o sprostredkovani nepodpisal a nikde ani nestavovil co bude jeho naplnou cinnosti a za co kto bude komu platit, ziadne lehoty. Dokonca nikde neuviedol ani komunikacny sposob, cez ktory bude s nami komunikovat, len si vypytal mail a to bolo vsetko. Navrh o buducej zmluve prerabal na zaklade majitelkynych a nasich pripomiemok skoro 10 x. Do navrhu tak tiez nezakomponoval svoje cinnosti a povinnosti, skomolil osobne udaje i nas i o byte. Majitelka sa po osmom prerabani tohto navrhu rozhodla ze s nimi ako vs RK nechce spolupracovat, ze navrhy buducej zmluvy su stale s chybami a tak nam navrhla, ze oslovi pravnika ktory rezervacnu zmluvu vypracuje a ak mame zaujem o byt, tak tu druhu rezervacku mozme podpisat. A byt bude nas. Po dvoch tyzdnoch sa ozval realitak s tym,ze chce sudnou cestou vymahat proviziu od nas o to na zaklade mailov, kde sme pripomienkovali chyby v navrhu. Pricom sme nic s Rk nepodpisali ani majitelka bytu dokonca nema s Rk popdpisanu zmluvu o sprotredkovani predaja. K ziadnemu podpisu ani rezervacnej zmluvy s Rk nedoslo. Moze od nas ako zaujemcov o byt vymahat proviziu alebo cokolvek ine?
Odpovedať
môže, či bude úspešný to je druhá vec, je to už tvoje?
Odpovedať
Zatial este nie.... No bude
Odpovedať
@miro116 nemoze vymahat nic a od teba vonkoncom nic. Trosku ma prekvapuje, ze naco idete podpisovat este nejaku rezervacnu zmluvu. Vsak rovno podpiste kupnu zmluvu a hotovo.
Odpovedať
No s majitelkou sme podpisali rezervacku kvoli tomu, aby ten byt nepredala nikomu inemu kym vybavime hypoteku. A kvoli tomu, ze sa ona stahuje do novostavby az buduci rok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?