Cena za kúpu pozemku od rodičov v kúpnej zmluve

Ahojte. prosím Vás má niekto najnovšie info, resp. skúsenosti - kupujeme od rodičov pozemok, akú cenu je dať najlepšie do kúpnej zmluvy- 1€ alebo skutočnú cenu, za ktorú ju kúpili oni. nechcem aby naši platili potom nejakú daň, pretože pozemok kúpili len v lete, teda ešte nie sú vlastníkmi 5 rokov. neviem ako je to s hypotékou, keby kúpime pozemok za "väčšie peniaze" ako za 1€ , mohli sme žiadať vyšší úver ako bude cena domu.... :-p Ďakujem za pomoc :-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze do kupnej zmluvy by som dal rovnaku cenu za aku to kupili rodicia. dan by platili jedine z rozdielu, ktory bude 0 -> aj dan by mala byt nula. Ale mozem sa mylit :)
Odpovedať
Preco to neriesite darovanim ?
Odpovedať
tento rok som tiez kupovala pozemok od mojich rodicov,tiez som riesila darovacia alebo kupna zmluva,bola som aj u pravnika,takze normalne sme urobili kupno-predajnu zmluvu a dali sme tam tu istu cenu za aku to kupovali,tiez somsa pytala na to symbolicke 1€,odpoved bola,ze preco klamat,ze napisat realnu sumu,ze nic sa z toho neplati
Odpovedať
my sme riešili tiež kupno-predajnou zml. a nie darovacou koncom roka 2012 od mojich rodičov, uviedli sme tam cenu cca aku ma asi hodnotu, tiež žiadame o hypoteku a poradili nam že vyhodnejšie je uviesť cenu vyššiu ako 1 € ma to vyhodu voči banke pre odsuhlasenie uveru a pod. inak sa vraj na to pozera banka ak je tam uvedena vyššia suma ako symbolicke euro.
Odpovedať
@miki79 Darovacia zmluva je kedykoľvek napadnuteľná....
Odpovedať
@charllota Daň by sa mala platiť z rozdielu, tak ak dáme rovnakú, hádam to bude ok a nebude musieť niekto niečo platiť. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marlis ja mam darovaciu zmluvu od rodicov, a to by uz bolo ake psyxo keby ho potom pytali spat..myslim ze rodic xce pre dieta najlepsie a nebude pytat potom nieco co daroval
Odpovedať
@marlis ked das rovnaku cenu tak ti vyjde nulovy rozdiel predsa,ja sonm to urobila takj a som spokojna,teraz uz len cakam na vlastnicky list @nikolla2 darovacia zmluva je napadnutelna
Odpovedať
hej.. ja len dúfam, že z ROZDIELU.. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@charllota a kto by mi ju napadal?? vlastna matka a otec?
Odpovedať
napriklad surodenci,mozno aj rodicia http://peniaze.pravda.sk/obcan-a-stat... ,ale vsak kazdy nech sa rozhodne ako uzna za vhodne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@charllota ide o to kto am ake vztahy s rodinou:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja pisem len to co mi poradil pravnik tiez ako vyssie som pisala tak som sa rozhodovala,ze ci darovacia alebo kupno-predajna,poradil kupno predajnu ;-) vztah s rodicmi a surodencom mam velmi dobry ;-)
Odpovedať
Marlis daň sa platí len z rodielu. /tento istý prípad som riešila aj ja pred rokom s rodičmi. Ale druhá vec je tá, že tento rok môže byť hotovostná platba medzi FO max 15.000 eur. Treba na to myslieť pri zmluve.
Odpovedať
Profilova fotka
@charllota ano kazdy sa rozhoduje co mu viac vyhovuje...:) niekomu predajna niekomu darovacia , hlavna vec ze islo o jedno ze mame kde stavat:)
Odpovedať
Profilova fotka
@martapir Banku bude zaujímať kúpna zmluva alebo ocenenie nehnuteľnosti ? Ak budú chcieť znalecký posudok, tak hodnota uvedená v ňom bude rozhodujúca. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martapir Banku bude zaujímať kúpna zmluva alebo ocenenie nehnuteľnosti ? Ak budú chcieť znalecký posudok, tak hodnota uvedená v ňom bude rozhodujúca. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte viete mi poradit, idem kupovat polovicu zahradu od rodicov kupnou zmluvou k navrhu na vklad potrebujem toto /stiahnute z netu/ Prílohy k návrhu: a.zmluva (v dvoch vyhotoveniach), na základe ktorej má byť zapísané právo k nehnuteľnosti do katastra b.verejná listina alebo iná listina, ktorá potvrdzuje právo k nehnuteľnosti, ak toto právo k nehnuteľnosti nie je vpísané na liste vlastníctva, c.identifikácia parciel, ak vlastnícke právo k nehnuteľnosti nie je vpísané na liste vlastníctva, d.geometrický plán, ak sa pozemok rozdeľuje alebo zlučuje alebo pri zriadení vecného bremena k pozemku, e.dohoda o splnomocnení, ak je účastník konania zastúpený splnomocnencom; podpis splnomocniteľa musí byť osvedčený, ak sa osvedčenie podpisu vyžaduje, f.oznámenie o zamýšľanom návrhu na vklad v elektronickej podobe tlačiva v papierovej podobe moja otazka, je potrebny aj geometricky plan? ved ked sme sa dohodli na urcitom pocte arov, teda napriklad 7 nepotrebujem to mat zatial realne presne fyzicky zamerane /az po kolaudacii staci nie?/ ci mylim sa?
Odpovedať
@danula2 je potrebny aj geometricky plan
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?