Ako získať znova byt od firmy ktorá mi požičala peniaze?

Profilova fotka
Dovolte, aby som Vam tu rozpisala jeden problem... Existuje byt... velky, byvali v nom rodicia so synom... Splacali ho, aby ho dostali do vlastnictva, ale ked sa syn ozenil a oni sa odstahovali, nechali na nom posledne splatky, aby rovno presiel byt na neho... On to vsak nevyuzil, dokonca sa nevyhodne zadlzil a rucil tym bytom... teraz sa rozvadza a ide pracovat na dlhy cas do zahranicia... Ako teraz vyhodit tu zenu, ktora mu znicila zivot a priviedla ho do problemov? Ona sa chce rozvadzat, cize ona by mala odist... lenze ona sa zastraja, ze ten byt preda, ze ju stamade nik nedostane... Je mi jasne, ze na ulicu ju nik nemoze vyhodit, ale ma rodicovsky dom, kde by mohla byt aj s detmi... nie v meste, ale blizkej dedine odkial pochadza... Cize ma kde ist, na sude ich zatial nerozviedli, ale manzelovi vyrubili cenu, ktoru jej ma mesacne na decka posielat... nemoze jej teraz s cistym svedomim zobrat kluce, vymenit zamok? ved jej "nasiel" nahradne byvanie - u jej rodicov :) byt je teraz napisany na firme, ktora im pozicala peniaze... ALE manzelovi rodicia ako predchadzajuci obyvatelia (majitelom bolo bytove druzstvo), o byt nechcu prist, chcu prepisat tarchu pozicky na seba, cize aj v pripade rozvodu by ona na neho nemala narok... cize ZHRNUTIE - ak sa pozicka prepise na jeho rodicov a on odcestuje do zahranicia na dlhy cas, ako ju mozu stamade dostat? natvrdo zobrat kluce, lebo vlastnickou nie je a ma kde ist, ci treba nejake papiere? prosim pomozte... a dost to suri, kazdym dnom rozmyslame, ako to vyriesit, spoliehame sa na Vas... dakujem za kazdy postreh a napad... dakujem
Odpovedať
je dost pravdepodobne ze vam byt zoberie ta pozickaren. to by som riesil ako prve.
Odpovedať
Profilova fotka
nie, to je vybavene - rodicia budu splacat, ale ani firma nechce naraz tie prachy, hoci oni by to najradsej vyplatili naraz a mali pokoj... toto sa prepise na nich... ide o to, ako vyhodit tu bezcharakternu potvoru...
Odpovedať
no kedze nie ste vlastnikom tak nemate moznost podat zalobu na sud. ako preukazete svoje pravo k nehnutelnosti?
Odpovedať
Ja zase nechápem, ako mohol niekto, kto nie je vlastníkom bytu, týmto bytom ručiť za pôžičku? Lebo pochybujem, že by sa zaručilo družstvo :-( Takže neviem, ako sa stalo, že je byt písaný na nebankovku. A rodičia na syna previedli aj členský podiel v družstve alebo boli stále členmi družstva a on tam len jednoducho zostal bývať?
Odpovedať
kacenka aj hga majú pravdu, málo informácií a ešte aj zmätočných. družstevný byt naozaj nemožno založiť. ak ho založili, musí byť v osobnom vlastníctve a len ho spravuje bytové družstvo. a ak ho rodičia prepísali na syna pred manželstvom, je výlučným vlastníkom syn, ak ho darovali len synovi počas manželstva, tak je tiež výlučným vlastníkom syn
Odpovedať
ja som to tiez cele trochu nepochopila..podla mna su tu dolezite 2 otazky: Kto je teraz realne vlastnikom bytu? Pokial ma ta spolocnost, co poskytla pozicku, zalozne pravo, neznamena, ze je vlastnikom..Na nas byt ma tiez banka zalozne pravo, ale vlastnikmi sme my..A druha otazka, ci ta osoba ma nahlaseny trvaly pobyt v tom byte?
Odpovedať
Ak ide o nebankovú spoločnosť, môže byť zapísaná ako vlastník na základe dohody o zabezpečovacom prevode vlastníckeho práva k nehnuteľnosti, tam sa dočasne zapisuje na LV veriteľ, až kým sa nesplatí dlh (potom sa znovu zapíše pôvodný vlastník) alebo nepredá nehnuteľnosť na dražbe v exekúcii. Je to iné ako záložné právo, to sa zapisuje ako ťarcha s tým, že je stále zapísaný pôvodný vlastník. A trvalý pobyt tiež nemá iný význam ako evidenčný. Ak nemá k bytu žiadne právo, trvalý pobyt jej to právo nezabezpečí. A rovnako ak by mala právo k bytu, tak nezáleží, či v ňom má trvalý pobyt alebo nie. Mne tá otázka pripadá ako veľmi sprostredkovaná cez niekoľko osôb, lebo je tam veľa nejasností. Fiatko, skús zistiť viac, potom sa bude možno dať aj lepšie poradiť.
Odpovedať
no ja som to myslela tak, ze ak nie je vlastnickou bytu a nema tam ani trvaly pobyt, tak to by bolo asi najjednoduchsie, pretoze v tom pripade by som jej zbalila veci, postavila ich pred dvere a vymenila zamok.. ako by to bolo v pripade, ze by tam mala nahlaseny trvaly pobyt, to uz neviem..
Odpovedať
Profilova fotka
ide o to, ze ani ten syn nie je velmi spolahlivy a tiez vsetko zastiera, nepovie na rovinu... netusim ako ten byt mohli prepisat na pozickaren, ale asi aj ta firma nie je celkom cista, zvlastne pomienky su v zmluve... ale neviete poradit, ze ak nahodou ona nie je podpisana na tej zmluve o pozicku, cize by nikde nefigurovala, len mala nahlasene trvale bydlisko v tom byte a mala kde ist - k rodicom, ci sa moze vymenit zamok alebo nejako inac ju vyhodit, ci to bude zlozite, sudne prikazy a tak? alebo - ak ma kde ist, ale len z rozkoše vymýšľa, ze tam nechce ist, je to moj problem, alebo jej? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho co psies tak je ten byt druzstevny.. a ti rodicia so synom boli najomnici... ono zalezi kto ma podpisanu ajomnu zmluvu s druzstvom a ak syn ci to uz bolo v case manzelstva... alebo nie.. potom by ju take jednoduche nebolo vyhodit.. ide o to ci aj ona ma najomne pravo na ten byt ..a to sa z tohoto neda zistit.. vyhodit zenu s dietatom nie je take jednoduche.. ak aj pride k rozvodu a ona ma najomny vztah k tomu bytu tak jej bude museit zabezpecit nahradne ubytovanie
Odpovedať
otvor katasterportal.sk a zisti si vlastnika. dovtedy su vsetky rady zbytocne. nie je to nuklearna fyzika zistit kto je na LV ako majitel.
Odpovedať
vyprosujem si admina aby upravoval moje prispevky. napisal som "boze moj", koho som tym mal urazit alebo provokovat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
toHGA: vlastnikom je firma ktora im pozicala, tu je to jasne napisane... a ked som v zivote neriesila taketo veci, je mi nanic aj vysoka skola, ktoru mam! asi som tu nemala vsetko pisat, len sa rovno spytat, ci ju mozno vyhostit z bytu, ktory jej NEPATRI a nema na neho ZIADEN narok, ked ma moznost ist byvat do domu k rodicom... ci sa nemoze ohanat tym, ze tam ona nechce ist... ale dakujem aj tak za vsetky reakcie, pomahate mi dostat sa tomu pod kozu :)
Odpovedať
bohuzial. ak nie ste vlastnici alebo najomcovia tak z akeho titulu uzivate ten byt? na to aby ste niekoho dostali von musite preukazat ze vase pravo k veci je silnejsie ako pravo tej inej osoby.
Odpovedať
Profilova fotka
okej - cize ak pozicka bude prepisana na rodicov, cize po vyplateni budu oni majitelia, mozu ju vyhodit? ci?
Odpovedať
ak s nou nikto neuzavrel najomnu alebo inu zmluvu a byva tam tak klasicka zaloba na vypratanie bytu.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
najnovsie oficialne spravy - pozicka prepisana na rodicov, syn odchadza... ako teraz dostat zenu z bytu? ma tam trvale bydlisko... asi nijako, jedine po dobrom?
Odpovedať
Profilova fotka
velka vdaka, kacena3 :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahoj, neviete poradit? rodicia prepisali na priatela byt, ale uz par rokov tam byva jeho brat s rodinou, chcel on ten byt, takze ratame s problemami.. ziadnu zmluvu nemaju, dokonca robili problemy, neplatili energie a tak, ohanaju sa 4 malymi detmi, my ich chceme tam nechat do juna, kym chodia do skolky, skoly, ale v lete si ho chceme zrenovovat, lebo vyzera ako po ciganoch.. pravdaze sa nevystahuju po dobrom, ako teda mame postupovat??
Odpovedať
@bubbles ako tu už niekto písal..obratit sa na prislužne organy a podat žalobu na vypratanie bytu
Odpovedať
prosim pekne.. zaloba na vypratanie bytu - kam podat?? :-| odjakziva byvam v dome, s bytmi nemam skusenost, vobec nie s vypratavanim :-) priamo zalobu, netreba im najskor poslat nejaku ziadost, oficialne oboznamenie s tym, ze potrebujeme byt a maju cas do vtedy a vtedy a vystahovat??
Odpovedať
este chcem upozornit - maju tam vsetci trvale bydlisko, ma to nejaky vplyv? nemozu sa ohanat tym, ze maju 4 male deti?? opakujem, zmluvu nemaju ziadnu.. ak je to tu niekde rozpisane, prosim, odkazte ma tam.. alebo do IP mi napiste stranku, kde by som nasla podrobnejsie info.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bubbles vypratanie domu ci bytu - legislativa je rovnaka ;-) ad jeden, posli im doporucene do vlastnych ruk ze ich ziadas do toho a toho dna byt vypratat, a detto aby si prehlasili trvaly pobyt - ze im ho k tomu a tomu datumu zrusis potom - neviem ako to riesit sudne, ja by som ako vlastnik nabehla o den neskor a v pritomnosti policie by som ich vystahovala, vymenila zamok, a dovidenia, dopocutia styri male deti -- je to blbe, ale ked raz niekto obyva nieco neopravnene tak smola... deti nedeti.... inak, priprav sa na to ze budete ti najhorsi, ze vam budu robit totalne zle a podobne veci.... takito ludia nepochopia, ze ten byt nie je ich, oni ho za svoj povazuju.....
Odpovedať
@kaktusik007 dakujem.. ale myslis, ze pridem na policiu a poprosim si 2 fesakov na vypomoc? :-) a jasne ze budeme najhorsi.. to je v poho :-) cez toto sa nemozeme nechat predsa vydierat!!
Odpovedať
Profilova fotka
@bubbles neviem ci policia bude ochotna jednat, a za akych podmienok, ci nebudu trvat na sudnom prikaze.... to potom budes musiet poriesit zalobou.... ale laicky si myslim, ze ked ty ako vlastnik prides ze ti niekto odmieta pristup do bytu, ktory obyva neopravnene, tak potom vtedy ta policia ma opodstatnenie.... zaroven treba ale ich veci spisat, dat do uschovy, toto zabezpecit... aby sa ti nestalo, ze ta obvinia z porusovania domovej slobody!!!! to by bolo hodne zle... :-S aj preto treba mat pri vystahovavani svedkov - nezaujatych a nestrannych najlepsie prislusnikov policajneho zboru :) no a ked vymenis kluce, tak .... maju smolu... iba to, ze by tam mali trvaly pobyt, totiz ich pravo vstupu neznamena.... ale ved predtym im tam ten trvaly pobyt proste zrus, uz nastastie je novelizovy zakon, a oni automaticky budu mat trvaly pobyt na obci..... ale nie v tvojom byte ;-)
Odpovedať
Cieľom zamerania hranice pozemku je získať presnú polohu lomových bodov hranice pozemku a následné zobrazenie skutočného stavu z terénu do mapy. Upresnenie hranice pozemku sa vyhotovuje geometrickým plánom.Opačným spôsobom (zobrazenie stavu, ktorý je zakreslený v katastrálnej mape a evidovaný v katastri nehnuteľností ako záväzný údaj, do terénu) je vytýčenie hranice . ale co potom budem mat aj vytycovaci protokol a sused povedal ze to neuzna a podla vsetkeho sa aj tak neposune
Odpovedať
@bubbles Trvalý pobyt nezakladá nijaké právo k budove alebo jej časti a ani k jeho vlastníkovi alebo spoluvlastníkom. Trvalý pobyt-má iba evidenčný charakter. Majiteľ nehnuteľnosti moze zajsť na OU a tento TP nechcenym osobam zrusit. Potrebuje k tomu LV, OP a musia byt podpisani vsetci majitelia /ak su viaceri/. Navrh na zrusenie TP si mozu napisat sami, alebo im na OU daju tlacivo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?