Ako vypočítam odvody

Zdravím, od 1.1.2020 mám novú pracovnú zmluvu (fiktívna) kvoli hypotéke (odvody si budem platit cca 6-8mesiacov kým neschvalia hypo a uver) , dohodol som sa zo šéfom ze ak si zaplatím sám odvody tak mi stým pomôže, financný poradca mi na hypo plus uver vypocítal ze si mám nastaviť 1350eur v cistom (cca 1840eur v hrubom) moja otázka znie: ako vypocítam celkové odvody ktoré budem platit, sef mi povedal ze to je okolo 1140eur mesacne ... pocita sa to vraj takto: superhrubá mzda mínus cistá mzda a výsledok sú mesacné odvody... je to možné ze to tak je ? lebo sa mi to zdá celkom dosť, superhruba 2490 - cista mzda 1350 = 1140 ODVODY ... potrebujem len potvrdenie od viacero ludi ze to spravne ratam, DAKUJEM
Odpovedať
1
2
@martinnitra zozen si nejaku mzdovu uctovnicku, ta ti to vypocita
Odpovedať
@zita19 zhánam ju práve TU. :D snad sa nejaka ozve
Odpovedať
@martinnitra a ta co robi mzdy pre sefa? Zly termin si si vybral, mzdarky teraz caka zahul na daniach Alebo nech sa draha spyta na Modrej kobyle. Tam bude aj uctovnicek viac ako tu :-)
Odpovedať
@martinnitra www.podnikajte.sk/vypocet-cistej-mzdy Snad pomôže
Odpovedať
@kofilka33 dakujem ale tieto kalkulacky mi nepomôžu
Odpovedať
Profilova fotka
Superhruba mzda sa u nas vola "celkova cena prace" Celkova cena prace= cista mzda+ odvody zamestnanec+ odvody zamestnavatel. Tvoje cisla pomerovo celkom sedia, ratas spravne. (ci presne posudit neviem) Ano je to dost.
Odpovedať
@martinnitra Samozrejme, že ti tie kalkulačky pomôžu :D Zadaj tam čistú mzdu vo výške 1350 Eur a vypočíta ti celú cenu práce, tj to, čo musí za teba zamestnávateľ zaplatiť, aby ti mohla na účte pristáť čistá mzda 1350 Eur. Podľa linku vyššie je celková cena práce vo výške 2467,18 Eur (za predpokladu, že nemáš deti, treba si to v tej kalkuačke vyplniť, ak ich máš) ... Takže tvojho šéfa budeš stáť 2467,18 Eur mesačne. Tj 1117,18 Eur sú komplet odovdy.
Odpovedať
@martinnitra Doteraz si pracoval v tej firme načierno ? Tj nemal si na papieri žiadnu mzdu, ani minimálku ?
Odpovedať
@kaspy dakujem :)
Odpovedať
@lubk0 1/4 TPP
Odpovedať
@martinnitra preco ti nepomoze kalkulacka? https://www.platy.sk/vypocet-mzdy Zadaj 1 cislo a enter, to je problem? Teraz si zamestnany ako? Ti ti umelo navysi akoze na nejaky cas plat? Sak nejake odvody plati uz teraz, mal by si platit len rozdiel, a ked uz vsetky odovy neplati on su v tom aj tvoje dane a co platis ty
Odpovedať
@lubk0 DAKUJEM VAM :) pomohli ste
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell moja otázka znela či rátam správne, to je cele :) uz mam odpoved ... dikes
Odpovedať
Profilova fotka
cca Čistá mzda 1 333 EUR Hrubá mzda 1 900 EUR Superhrubá mzda 2 569 EUR Odvody: Zamestnanec 254,60 EUR Zamestnávateľ 668,80 EUR Vaša daň z príjmu 312,62 EUR Daňové zvýhodnenie 0,00 EUR Čistá mzda bez bonusu 1 332,78 EUR Čistá mzda 1 332,78 EUR Skús si zadať tvoje vlastné a pravdivé údaje sem: https://www.platy.sk/vypocet-mzdy
Odpovedať
@martinnitra Čo znamená 1/4 TPP ? Ja mierim len k tomu, že možno za Vás už dnes tento zamestnávateľ nejaké odvody platí ... Napríklad, ak teraz uňho zarábate na papieri vymyslím si 500 Eur v čistom, tak už dnes ho stojíte 828,92 Eur ... Tj už dnes za Vás platí komplet odvody vo výške 328,92 Eur. Sumu som napísal len ako príklad ... Ak by to v takomto prípade malo byť fér, tak by sumu týchto odvodov 328,92 Eur (alebo si sem doplnte reálne číslo podľa toho, koľko teraz za Vás odvody platí) mal odrátať z tej "splátky" odvodov, ktoré mu budete X mesiacov platiť ... Lebo keď nie, tak by si v podstate ešte polepšil ... A ešte k tej láskavosti ... Ak je to firma, ktorá ročne platí dane, proste má reálny zisk a musí zdaňovať, tak mu robíte v podstate službu, lebo na Vás má oficiálne na papieri náklad a bude platiť logicky nižšiu daň zo zisku, hoc ten náklad nechá celý zaplatiť Vás ...
Odpovedať
@lubk0 na papieri mam cistu mzdu cca 100eur (teda dokonca roka 2019) od nového roka mám novu zmluvu... :) ziadnu sluzbu mu nespravím ak ano budem len rad :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinnitra ja len upozornim na zasadnu vec - ak sa takto rapidne zmeny prijem u toho isteho zamestnavatela, tak banka nie je blba. Pocitajte s tym rizikom, ze sa Vam to nepodari. Minimalne bude potrebne vysvetlenie, preco taka zmena v mzde. Taktiez treba mysliet na to, ze ak ste mali v pracovnej zmluve predtym nejaku xy poziciu, treba aj tuto poziciu zmenit a treba aby pozicia korespondovala s vyskou mzdy (chapete? ak ste ,,robotnik” s minimalnou mzdou, nemozete ostat robotnik so mzdou cez 2tis. hrubeho)
Odpovedať
Ja len verim, ze sa vam na tento podvod pride, a tvoj super poradca dostane vo vsetkych bankach stopku. A teba bude banka riesit trestnym oznamenim za uvedenie do omylu/uverovy podvod.
Odpovedať
@kralkingofpop A ja mu prajem nech mu to vyjde. Prečo? Lebo v tomto štáte klamú tí čo sú platení z našich peňazí tak nehorázne,že mi nevadí ak si potrebuje pomôcť niekto kto v podstate ohrozuje len seba,svoju rodinu,pretože banka si tú hypotéku zaistí takým spôsobom,že o peniaze nepríde v žiadnom prípade,zato on zaplatí štátu,poisťovniam a zadľži sa do dôchodku že ani ochorieť nebude môcť aby tú splátku vládal zaplatiť. Žiaľ tuto na tom našom krásnom slovensku si ľudia závidia aj robotu a smrť!
Odpovedať
Profilova fotka
@kralkingofpop zijeme na SLOVENSKU! na podvod s mytom a platbami pre SKYTOLL prisiel NKU po kolkych rokoch? a dostal niekto stopku alebo snad bolo podane trestne oznamenie???
Odpovedať
Profilova fotka
@martinnitra a ak by ti to náhodou nevyšlo, stále sa môžeš stať podnikateľom a prácu svojmu šéfovi faktúrovať. Akurát sa mi zdá, že budeš musieť počkať na daňové priznanie a až potom žiadať o úver.
Odpovedať
mas odvahy hypo a neisty prijem a netreba sa spoliehať že firmi sa blbé to neni štatna správa
Odpovedať
@dodok nerev plačko
Odpovedať
@tarbavalaba čo splietaš
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@dodok dakujem za podporu ...clovek aby sa citil ako podvodník zato ze si chcem postavit vlastný dom :D .... toto je NONSENS co tu niekotrí ludia dokazu trepať
Odpovedať
@martinnitra zamestnaj sa u normalneho zamestnavatela a nemas problem. Este raz: NAVODY NA UVEROVE PODVODY, KTORE SU TRESTNYM CINOM, NA TOTO FORUM NEPATRIA!
Odpovedať
Profilova fotka
@kralkingofpop nie je to žiaden úverový podvod, chalan bude všetko normálne platiť ako má, tj. dane a odvody a absolútne nikoho neokradne
Odpovedať
@gitkakarvajova Jasny uverovy podvod. Banku privedie do omylu, co z toho, ze odvody do casu schvalenia bude odvadzat, ked nasledne po schvaleni uveru zase mzda klesne - a nie len oficialna ale aj realna? Fakf ti to v tej hoavicke nedochadza? Prajem vam zo srdiecka schvalenie uveru, a nech na to nikto nepride. Pride na to totiz exekutor, ked nebude na splatky 🥰😍😘❤
Odpovedať
Profilova fotka
@gitkakarvajova tak si teda zacitujme zo zakona (1) Kto vyláka od iného úver alebo zabezpečenie úveru tým, že ho uvedie do omylu v otázke splnenia podmienok na poskytnutie úveru alebo na splácanie úveru, a tak mu spôsobí malú škodu, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov. (2) Odňatím slobody na dva roky až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak ako zamestnanec, člen, štatutárny orgán, zástupca alebo iná osoba oprávnená konať za toho, kto úver poskytuje, umožní získať úver tomu, o kom vie, že nespĺňa podmienky určené na jeho poskytnutie. (3) Odňatím slobody na tri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 alebo 2 a) a spôsobí ním väčšiu škodu, b) z osobitného motívu, alebo c) závažnejším spôsobom konania. (4) Odňatím slobody na päť rokov až dvanásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 alebo 2 a spôsobí ním značnú škodu. (5) Odňatím slobody na desať rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 alebo 2 a) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu, b) ako člen nebezpečného zoskupenia, alebo c) za krízovej situácie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?