Ako uviesť spoluvlastnícke podiely v kúpnej zmluve?

Dobrý deň. Vedel by mi niekto poradiť ako do KZ zapísať podielové spoluvlastníctvo? S priateľom kupujeme byt v podiele 3/4 pre neho a 1/4 pre mňa. Je mi jasné, že byt sa bude deliť v tomto podiele. Ale neviem si poradiť so spoločnými časťami a zariadeniami bytu a s pozemkom. Tie sa uvádzajú obidve vo veľkosti 8067/457436. Mám v zmluve uviesť že spoločné časti a zariadenia bytu a pozemok nadobudneme v podiele 3/4 a 1/4 ako pri byte alebo vydeliť to číslo 8067/457436? Riešiel niekto z vás niečo podobné? Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
A to fakt nemáte 100-200 EUR na právnika, ktorý vám to urobí na 100%? Kupujete nehnuteľnosť za desiatky tisíc EUR a zmluvu si napíšete podľa toho, čo vám nejaký nick napíše na MS! Šetríte na nesprávnom mieste. Berte to ako dobre mienenú radu, ale urobte ako uznáte za vhodné, mne je to úplne jedno.
Odpovedať
Pred pár dňami som písal o tom, ako napísať podiely na darovacej zmluve. Pozri tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/zmlu... podobne to bude aj v tvojom prípade. Predmetom kúpy je byt č. ..... a spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach a zariadeniach v pomere 8067/45436. Tento nadodbudnete v podiele: ty: 1/4 priateľ: 3/4 ten podiel na spoločných častiach nedelíte. Je to vás oboch, len v rôznom pomere. Keby ste boli manželia, tak ho nadobúdate do bezpodielového spoluvlastníctva v pomere 1/1. Pozri si nejaký list vlastníctva, tam to uvidíš názorne, ako sa to uvádza. Trebárs aj toho domu, určite tam sú byty v podielovom spoluvlastníctve.
Odpovedať
My mame na zmluve len podiel na dom a pozemok (kazdy polovicu). Myslim, ze do kupnej zmluvy sa nedava, ci nabytok a pod. kupujete v nejakom podiele. Ak chces mat proste istotu, tak na toto si spravte inu zmluvu medzi sebou.
Odpovedať
@elliottka Pod spoločnými časťami a zariadeniami sa nemyslí nábytok, ale napr. rozvody vody, obvodové steny a múry, schodisko, chodby atď. Tieto nadobúdajú tiež do spoluvlastníctva v určitom pomere - podľa pomeru plochy bytu k celkovej obytnej ploche.
Odpovedať
@chrobak7 aha, no tak ja to povazujem za sucast domu.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za príspevky :). Dala som si zmluvu spraviť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?