Ako postupovať pri darovaní časti pozemku od rodičov?

Profilova fotka
Ako treba postupovať, keď nám rodičia idú darovať časť záhrady na stavbu rodinného domu? Chceme to riešiť cez kúpnu zmluvu za symbolickú cenu. Ako treba postupovať? Čo urobiť najskôr? (zmluva,geometricky plan, projekt ...)
Odpovedať
Nám tiež rodičia dali pozemok cez kúpnu zmluvu,,tu sme si napísali sami 4 kopie, treba overiť u notára stačí predavajúci, následne treba isť na katastrálny úrad, treba tiež napísať návrh na vklad, trvalo to asi 12 dní kým to previedli na naše meno, pokiaľ majú geometrický plán a idú vám dať celý pozemok netreba robiť nový, hned ako Vám príde vyrozumenie z katastra môžete sa pustiť do vybavovačiek čo sa týka stavebného povolenia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
keď mi davajú len časť, tak asi treba urobiť ešte geometrický pred kúpou, však? a do zmluvy dať už novú parcelu. Návrh na vklad si mám tiež sama napísať?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to vieš napísať tak to nie je problém. Ani na kúpnu zmluvu ani na návrh na vklad právnika nepotrebuješ. Odporúčal by som navštíviť notára a pri overovaní podpisov na kúpnej zmluve môže napísať návrh na vklad..
Odpovedať
das si vyhotovit u geodeta geometricky plan, ten geodet da uradne overit. cisla parciel aj vymery z geometraku davate do kupnej zmluvy, vyhotovenie zmluv 2 x ide na kataster, zvysok si robite pre seba, najlepsie 1 x pre vas a 1 x pre rodicov. U notara sa overuju podpisy predavajucich, cize oboch rodicov, kupujuci sa nemusia. na navrh na vklad nemusia byt overene podpisy. na kataster sa poda 2 x kupna zmluva, original geometrickeho planu, navrh na vklad a kolky podla toho, ci chcete zrychlene alebo nie.
Odpovedať
Overiť podpisy môžete aj na matrike na obecnom/mestskom úrade , je to určite lacnejšie. Návrh na vklad si urobte tiež 2x, jeden si necháte potvrdiť katastrom, ako doklad pre Vás o odovzdaní návrhu na vklad. Kolky mať nemusíte, stačí hotovosť, ale vyžadujú na katastri presnú sumu.
Odpovedať
Pekný deň prajem vo spolok. Mám otázočku a neviem si rady : Teta mi chce darovať časť svojho pozemku, resp. záhradu ktorá partí k jej domu, aby sme tam mohli začať stavať. Ako máme postupovať? Potrebovala by som to vedieť tak od A po Z lebo mám v tom totálny chaos. A za čo všetko sa pri tom prepise platí? Predpokladám ža overenie podpisu a čo všetko?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?