Ako napísať zmluvu v rodine? Je na to vzor?

Profilova fotka
Potrebovala by som pomôcť. Brali sme si s mužom hypotéku ktoru nám aj schválili.. Zakladali sme rodičovský dom,pokiaľ máš dom nepostavíme. Keď dostávame chceme záložné právo prehodiť na novostavbu. Pre pokoj v rodine by sme si medzi sebou chceli spísať zmluvu o tom,že po kolaudácia aj tak spravíme. Viete mi poradiť ako také niečo napísať? Vzor nejaký? Potom stačí ísť k notárovi dať overiť podpisy že?
Odpovedať
To by mala byť zmluva len medzi vami. Podľa mňa celkom stačí, ak si ju dáte overiť u notára. Neviem, či by to cez právnika nebolo zbytočne drahé a malo by to takú istú váhu, ako keď si ju dáte len overiť :-|
Odpovedať
@beruska2311 potom len veľa šťastia, aby rodičia neostali pod mostom,no niekto má viac šťastia ako moji susedovci, ktorí prišli o byt
Odpovedať
Profilova fotka
@beruska2311 v prvom rade by som chcela napisat, ze mozes byt velmi rada, ze ti rodicia dovolili zalozit ich dom, osobne by som sa na nieco take nedala ani za svet, ohrozuju seba, ze mozu velmi rychlo prist o strechu nad hlavou, nehovorim, ze sa to stane, ale stava sa to. Co sa tyka tvojej otazky, tak staci ak by to slo cez notara.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozoberate tu podlana hlúposti stať sa to môže no nie nám rodičov dávam.do vlastníctva nás pozemok .zatiaľ. newiem čo povieš svojmu dieťaťu keď ťa o také niečo raz požiada lebo nebude mať iné východisko @hena8874
Odpovedať
@beruska2311 pises uplnu hlupost... stat sa to moze ale nie nam... chcela by som mat tvoju znalost buducnosti nepotrebovala by som hypoteku :-D . Ako by som to riesila ja s dietatom? Nech si kupi mensi byt a prikryva sa perinou na aku ma. A az ho splati nech ide do vacsieho . Max by som poskytla docasne ubytovanie ale v dnesnej dobe zalozit pre cudzich strechu nad hlavou je hazard. A tvoj manzel je ten element ktory nikto z vas neovplyvni. Zazila som uz tolko rozpravkovych parov co sa nakoniec biju na pribore. Zmluva je pekna vec ale vymozitelnost u nas je uplne ina vec.
Odpovedať
@eeffka pre cudzích? pomáhajú dcére. Pre mňa tiež rodičia založili svoj byt a zobrali si hypotéku, aby som kúpila byt. Všetko som splatila, celú pôžičku v banke. Ide o dôveru medzi rodičmi a deťmi a hlavne o to, ako ich vychovali. Tak vedia, čo od nich môžu očakávať.
Odpovedať
@dorothea70 ano a ako som pisala. Nevychovali jej muza a nemozu ani tusit co sa mu v hlave premelie. Je pekne ze pomahaju dcere ale snad by mohla podstupit riziko aj protistrana manzela. Ked si teda uz tak vsetci veria. Ci?
Odpovedať
@eeffka možno nemajú čo ponúknuť
Odpovedať
@dorothea70 dieťaťu by som pomohla aj ja ako pomohli tebe rodičia, ale ak by to bolo dieťa + partner to už sa rovná pár, tak to nie... už sú dvaja a nech si navzájom pomôžu. my im môžeme povedzme keby obaja naraz ochoreli potiahnuť jednu splátku hypotéky, kým nevyzdravia alebo im ten mesiac pomôžeme preklenúť, než predajú byt/dom ale to je asi tak všetko. a problémy utužujú alebo rozvádzajú. naozaj si treba občas klesnúť na dno, aby sme zistili, či ten druhý za to stojí.
Odpovedať
Nám tiež moji rodičia pomohli. Sme spolu so ženou už pár rokov spolu a inak sa to proste nedalo. Bhužiaľ, za to môže naše bankovníctvo. Kvitujem, že si chcete spraviť aspoň zmluvu, neberiete to na ľahkú váhu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?