Ako napadnúť darovaciu zmluvu ?

Profilova fotka
spravodlivost Otec detí - môj syn- zomrel v roku 2008.V tom čase boli už rozvedení s mojou nevestou 4 roky. Majetkovo boli vysporiadaní.Matka s deťmi bývali v jednoizbovom byte v podnájme. Po otcovej smrti ostal jednoizbový družstevný byt a auto,čo si nadobudol po rozvode, a životná poistka. Tieto tri veci deti po ňom zdedili.Keďže boli v čase dedenia ešte neplnoleté, museli rok čakať, kým starší syn dovŕšil 18 rokov a mohol družstevný byt odkúpiť do osobného vlastníctva. Po odkúpení byt predal a súhlasil tým, aby odkúpili dvojizbový byt od jej brata a tento bude bude prepísaný na obidvoch synov rovnakým dielom t.z. 1/2 jeden a 1/2 druhý. A tu sme u koreňa veci. Byt síce bol odkúpený za peniaze detí "darovacou zmluvou s odplatou" hoci v zmluve sa uvádza" bez odplaty".Matka si dala 1/3 napísať v poslednej chvíli na seba, hoci deťom stále hovorila, že byt bude napísaný len na nich dvoch. Jej starší syn bol tým postavený u advokáta pred hotovú vec. Že to bolo vopred premyslené svedčí aj to, že pre maloletého syna zohnala iného zákonného zástupcu / hoci ním je ona, ako matka/, ale v tomto prípade ho nemohla zastupovať, keď sama sa dala obdarovať - podotýkam, za peniaze detí..... Neviem či som to dosť jasne napísal. Prosím každú dobrú radu - ako napadnúť , alebo zrušiť darovaciu zmluvu. Vlastne tu bol spáchaný podvod na deťoch.
Odpovedať
Profilova fotka
bude treba nájsť sakra dobrého právnika a vysporiadať to len a len súdnou cestou
Odpovedať
Profilova fotka
@spravodlivost Darovaciu zluvu môžu napadnúť len osoby, ktorých sa darovacia zmluva dotýka, čiže Vaši vnuci. Ale trochu nerozumiem... Totižto píšete, že vnuci dedili do svojom nebohom otcovi každý 1/2 celku. 1i-byt sa predal, ale nerozumiem, čo s tým má darovacia zmluva s odplatou pri kúpe 2i-bytu. Trochu to prosím upresnite to okolo tej darovacej zmluvy. A ešte kedy sa kupoval ten 2i-byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@spravodlivost myslim, ze toto by mohla byt skor ako diskusia, kedze je tu vela otazok ... pokial ja dobre chapem, tak vasi vnuci mali akoze darovali tu 1/3 2i bytu svojej mame ... takze ak s tym teraz nesuhlasia, tak mozu napadnut darovaciu zmluvu v zmysle "nespravne, zle obdarovanej osoby" ... aspon takto to bolo vysvetlene mne ako "priestrelnost" darovacej zmluvy ... preto mame vsetko, aj v ramci dedicstva riesene kupno-predajnou zmluvou, aj ked len "akoze", ale do buducna to nie je spochybnitelne a napadnutelne tak lahko ako darovacka ... skuste sa v takom zmysle poradit s pravnikom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?