Ako na kupnu zmluvu

Poprosim Vas o radu ako máme napisat kupnu zmluvu...Priklad: Chceme predať byt na ktorom máme hypo.(zostatok 26000)...Za byt chceme 38000. Jedna zmluva bude na vyrovnanie hypo. a druha na ten zostatok. Musi to tak byť kvoli dani. Chcem aj vedieť či ten zvyšok možme dostať pri podpise zmluvy. Veď pri vyrovnani hypo banka hneď zruši založne právo takže novy majiteľ sa nema čoho báť. Zvyšok penazi poteebujeme na prerabku a nechceme zbytočne čakať.
Odpovedať
Ta zmluva na vyrovnanie pôjde aj na kataster....ta druha nie
Odpovedať
zakladom asi je, ze nemozes predat nieco 2x, cize kupna zmluva na jednu nehnutelnost by mala byt v zasade jedna a v nej budu upravene platobne podmienky. ako neplatit dan z prijmu pri predaji nehnutenosti sa tu riesilo opakovane, aj nedavno. kazdopadne sa takymito laickymi pokusmi vystavujete urcitemu riziku a moznym problemom v buducnosti.
Odpovedať
@ban prečo, ved kupujuci bude platit v hotovosti a ta druha zmluva bude len medzi nami
Odpovedať
@mishel178 Pokiaľ sa dohodnete s kupujúcim na takejto schéme, tak ti v tom nič nebráni. Teda iba taká maličkosť - že ide o daňový podvod. Ale ak ťa nebonzne kupujúci, tak to nemá iný ako zistiť. Problém môže nastať napr, ak sa transakcia nezrealizuje a kupujúci bude vymáhať tie peniaze. Oficiálne by sa nemalo zistiť (napr. v žalobe), že ste to spravili takto. Ale ak vrátiš všetky peniaze v prípade odstúpenia od zmluvy, tak je to len medzi vami dvomi.
Odpovedať
@mishel178 kupna zmluva "len medzi nami" tykajuca sa nehnutelnosti je len zdrap papiera, pretoze kupna zmluva v tomto konkretnom pripade vyzaduje pre ucinnost povolenie vkladu spravou katastra. v pripade mozneho problemu v buducnosti, napriklad pri odstupeni od zmluvy a naslednom sudnom konani budete pouzivat ktoru zmluvu? evidentne mate snahu neplatit dan, inymi slovami dan skratit. ako som pisal, nedavno tu bola diskusia na tuto temu, urcite by som si ju na vasom mieste pozrel
Odpovedať
Nam sa jedna o dan 5-6 tisic....viete si urcite predstavit co mozme za tie peniaze prerobit.....ked niekto chce byt preco by odstupoval od zmluvy....to moze urobit dokedy?
Odpovedať
@mishel178 Šanca na problémy je malá, ak obe strany sú v pohode, nedôjde k problémom, nejde o špekulantov atď. Verte však, že ak by táto malá šanca pripadla zrovna na Vás, tak by ste si dlho vyčítali, že Vám komplikácie za tú úsporu nestáli. Prípadnú úsporu by ste navyše možno vynaložili na právne zastúpenie. Kupujúci s danou transakciou bude možno súhlasiť, ak to pre neho bude výhodné, teda asi nižšia cena, a ak nemá v pláne nehnuteľnosť predať. Pretože oficiálne môže zdokladovať len cenu uvedenú v zmluve.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?