Aké máte skúsenosti s poisťovňou AXA?

Profilova fotka
ahojky vsetci, chcem sa spytat ci ma niekto poistenie od axy, ake mate skusenosti ci pozitivne alebo negativne?
Odpovedať
1
2
7
na čo sa pýtaš konktrétne? Životné poistenie? Investičné poistenie? Poistenie stavby, domácnosti? Poistenie auta?
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze tam mame auto poistene ... maju vynikajuce ceny, ale neviem preco nas finporadca sa tvari nejak zmatene ked sme mu to hovorili ...
Odpovedať
Profilova fotka
ja tam mám auto poistené, našťastie som ich nepotrebovala, klop klop klop
Odpovedať
Profilova fotka
mam na mysli investicke sporenie, kazdy mesiac nejaka suma ze sa zurocuje nejakym urokom.ci je to bezpecne? aby sme neprisli o peniaze.
Odpovedať
aquabelle, vo finančnom poradenstve sa stále školí v štýle, že aj nemám firmu v ponuke, tak jej ponuka zlá, zavádzajúca, priam démonická.... preto poradca čumel ako vyoraná myš, ale osobne si myslím, že poradca je asi z ovb - tam sa posekali s axou kvôly PG a teraz to nevedia nejako prekonať.
Odpovedať
Nana, ak myslíš to, čo ja, tak ruky preč od toho - videl som to u potencionálneho klienta a bol som v šoku, po piatich minútach čumeniach na zmluvu som pochopil, že sa jedna reálne o životné poistenie, z ktorého je odstránený poistný dotazník, nikde sa nepíše nič na tému poistenie, ale celý produkt sa riadi všeobecnými poistnými podmienkami, ktoré sú súčasťou zmluvy. Sporenie prostredníctvom poistenia je najdrahšie sporenie, kde návratnosť finančných prostriedkov sa pohybuje na úrovni okolo 12 - 15 rokov a až po tej dobe sme sa môžeš baviť o nejakom zhodnotení, navyše odkupná hodnota tohto poistenia je zdanená 19%, takže reálne ak zarobíš, štát si príde na svoje... rozhodnutie je na tebe, osobne ja si sporím cez špeciálny účet, kde nemám žiadnu viazanosť, resp. nutnosť vkladať finančné prostriedky, investujem do ropy a peniaze mám v prípade núdze do 7 dní na účte - ak ty budeš riešiť sporenie cez tento produkt, popýtaj sa, ako je to s odkupnou hodnotou, kedy budeš môcť vyberať finančné prostriedky a za aké pokuty, odporúčam prečítať poistné podmienky a poriadne si preštudovať cenník služieb.
Odpovedať
Profilova fotka
finsluzby diiky, zase jeden rozumny clovek co nevravi ze poistenie je super :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no a co sa tyka investicii, ja som skor na nehnutelnosti ;-)
Odpovedať
aquabelle, samozrejme investície do nehnuteľnosti sú zaujímavé, ale ak potrebuješ hotovosť, predaj nehnuteľnosti nič nerieši, hlavne v tejto chvíli
Odpovedať
Profilova fotka
no ja nie som developer, len taka mala mys co zbiera byty :-)
Odpovedať
ja to beriem, mám klientov, ktorým už riešim x-tú nehnuteľnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám v axe- dôchod. pripoistenie 8-) a som spokojna ako s ktorou kolvek inou poistovnou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj my mame dochodkove v axe zatial bez problemov,komunikacia na jedničku cez email odpovedaju expresne čo sa mi ešte nestalo.
Odpovedať
Profilova fotka
i mne sa pozdáva s nimi internet. komunikácia :-) aa hlavne že si tiež môžem s "domu" kontrolovat svoj osob. učet 8-)
Odpovedať
AXU nepoznám, ale životné poistenie sa skladá zo sporiacej časti a rizikovej časti za pripoistenia. Sporenie je len v hlavnom poistení a každý mesiac sa tam pripisujú úroky cca 3,5 až 12 %. Pripoistenie je riziko a z toho klient dostane vyplatené iba ak nastane situácia na čo je pripoistený. Treba si vyberať poisťovne, ktoré majú garantované výnosy. Finslužby nepíš nezmysli. Poistenie sa dá odpočítať zo základu dane pri splnení určitých podmienok. Je tam daňový bonus. Dôchodkové poistenie tam sa tiež pripisujú každý mesiac úroky. Poistenie nepodlieha exekúcii.Sú dobré zabezpečenia a zlé zabezpečenia v kritických situáciach. Do ropy by som neinvestovala, pretože to je najrizikovejšia kategória. Raz máš raz nemáš a prísť o min. vklad 3330 euro, to si môže dovoliť iba človek, čo má na účte milión. Podrobne vysvetlém na internej pošte.
Odpovedať
Ferka, každý má právo na svoj názor a netvrdím, že mám patent na pravdu, ale 7 rokov skúseností vo finančnom poradenstve nezmažeš jedným šmahom, preto si dovolím rozpitvať tvoj príspevok: - máš pravdu ohľadom zloženia poistenia, ale okrem sporivej časti a rizikovej časti ešte pridaj poplatkovú časť, všeobecne sa poplatková časť definuje nákladmi typu alfa (počiatočné náklady), beta (bežné správne náklady), gama (inkasné náklady) a delta (tieto náklady vznikajú len u dôchodkového poistenia), ak potrebuješ naštudovať základy poistnej matematiky, dám ti link na jednu diplomovku, stojí to za to - mesačné pripisovanie úrokov vo výške 3,5 až 12% je to len tvoj sen,na ktorom fungovali firmy ako BMG, reálne žiadna poisťovňa zo zákona nemôže garantovať viac než 2,5% ročne, navyše ak sa bavíme o investičnom životnom poistení ako v tomto prípade, určite sa nebavíme o úrokoch, ale o zhodnotení, ktoré je ovplyvnené situáciou na trhu. Podobné názory prezentuje jedna slečna na etrende a odvoláva sa na super produkty poisťovne aegon, na ich stránke však nie je o takýchto číslach ani zmienka - opäť ti viem dať link na poštudovanie základnej teórie - zo základu dane môžeš síce odpísať poistné, ale po splnení určitých podmienok aj účelov sporenie alebo aj DDP - dôchodkové poistenie? Čo tým myslíš? Ak III. pilier DDP, potom si opätovne na omyle, v súčasnej dobe sa transformuje DDP III. pilier na podobný systém ako II. pilier, t.j. investuje sa do investičných fondov a opätovne hovoríme o zhodnotení, nie o úrokoch. - každý má právo investovať podľa vlastného uváženia, ja dávam do ropy, lebo rátam s rastom cien komodít v rozsahu 15 rokov, ale nechápem, kde si nabrala nejakú informáciu o vklade 3.330 Eur - moji klienti využívajú určitý produkt, ktorý nie je viazaný na počiatočný vklad, na nutnosť vkladať finančné prostriedky, na viazanosť investície, výška pravidelného vkladu, mesačne si dávajú do investícií od 50 Eur len za cenu vstupného poplatku - je to dobrovoľné, čo samozrejme nevyhovuje poisťovákom a ak chceš, môžeš investovať aj ty, povedzme na 3 mesiace - ak budeš nespokojná s rizikom alebo formou, môžeš prestať, biť ťa nikto nebude :-D, čo ty na to?
Odpovedať
ahoj, od axy nikdy viac nexcem... Mam rozne poistky a mam aj vlastny scoring, takze viem co je pre rozne odvevia najlepsie :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
hm financnych poradcov z firiem nepocuvajte oni vam vnutia iba to co maju v ponuke a skym maju zmluvy, najlepsie je si najst na nete konkretneho poracu z konkretnej banky....on vam vystavy ponuku a vy sa rozhodnete ci ju primete, takto obehajte zopar bank a mate vyhrate a nepotrebujete nikoho kto vam chce vnutit svoje produkty kde ma najvacsie provizie
Odpovedať
Profilova fotka
No, pokial viem ... aj ti, ktori robia v banke, z toho nieco maju a ak nemaju, robia len to, co im nabalachaju a tvaria sa, ze je to to najlepsie a pritom vela o tom nemusia vediet ... A ked sme pri tom, aj banka robi iba produkty tej poistovne, s ktorou ma zmluvu, cize - ktore ma v ponuke ... a robia (vacsinou) len produkty jednej poistovne ... ked si date urobit ponuku financnemu poradcovi, je dobre urobit si to u viacerych, aby ste mali prehlad ... a financny poradca je povinny sa o vas aj postarat, ked mate poistnu udalost, alebo by aspon mal, pokial je to seriozny clovek Je to len o tom, ci narazite na seriozneho cloveka a nie na niekoho, kto to robi par mesiacov a vela o tom nevie ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
A čo sa tyka TEMY, s touto poistovnou zatial skusenosti nemam :-N
Odpovedať
mas pravdu oni ponukaju produkt banky a maju zanho proviziu, sak nikto nerobi zadarmo, ale bolo to myslene tak za ak mu da v pondelok banky XY lepsiu proviziu-hovori otom produkt ze je najlepsi, ale ak bank KK mu da viac v utorok ten pondelnajsi produkt je zly a tento je najlapsi a tento musite mat Kto sa troska vyzna viem ocom hovorim, a kto ne nikdy to nepochopi!!!
Odpovedať
Zaujímavá teória, preto mi prosím vysvetli v zmysle tvojej teórie, prečo u klientov radšej riešim hypotéku z vub alebo slsp, ktoré mi platí o cca 10 - 20% horšie ako čsob banka? Neviem, či robíš v rámci internej distribučnej siete alebo priamo v rámci banky, ale pokiaľ viem, môžeš predávať produkty len jednej banky, jednej poisťovne, jedného assetu .... ja ponúkam klientovi úvery skoro všetkých hypotekárnych bánk, 20 poisťovní atď.... netvrdím, že takto fungujú všetci, ale nevidím dôvod, prečo by som mal robiť kvôli výške provízie, keď viem, že poctivosťou u normálne klienta zarobím z dlhodobého hľadiska omnoho viacej ako jednorázovo a s obavami storna zmluvy, ktoré sa uplatňuje už aj na hypotekárne úvery....
Odpovedať
Profilova fotka
csobporadca o com to tu ty tocis?? aspon pis zrozumitelne, ked uz mas potrebu sa tu zviditelnovat ! a precitaj si nazov temy
Odpovedať
prdon he
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Stale musi 10 ludi prerobit aby 1-2 ludia dobre zarobili,to je uplne normalne,stale to tak budeJe to stale o tom istom,takze je zbytocne radit sa s fin. poradcom.Keby kazdy zarobil odkial by boli peniaze,ked nikto neprerobi.Keby fin. poradca vedel ako zarobit,tak by to ludom neradil,ale robil by to sam pre seba a vobec nikomu by sa tym nechvalil.Fin. poradca moze byt tak dobry co sa tyka pomoci ludom pri hypotekach,kedze pozna produkty vsetkych bank a tak isto zakonnych poistiek a inych veci,to je uz ale skor broker a nie fin. prodca.
Odpovedať
koma, čo by mal podľa teba robiť finančný poradca? V zmysle zákona o sprostredkovaní je finančný poradca ten, ku ktorému príde klient a povie napr. že chce kúpiť auto - finančný poradca mu vypracuje 5 stránkový elaborát a zapýta si za to 100 eur, avšak nesmie odporúčať žiadnu firmu.... naopak sprostredkovateľ môže aj predávať produkty, ale na druhej strane nesmie si nič brať od klienta... lenže to sú zákonné definície. Svoj pohľad si povedal - je dobrý na riešenie bývania (ďakujem za uznanie - hypotéky sú moja obľúbenná činnosť a aj kopec ľudí sa ma pýta na rady), ale myslím si, že máš deformovaný význam na poradenstvo ako na celok vďaka tomu, čo sa podarilo vyviesť MLM firmám na Slovensku - deformovať poradenstvo len na poisťovanie, naopak čo najviac ruky preč od investícii..... reálne sa osobne na rozdiel od iných nevyhýbam investíciám a som rád, že u klientov robím 10 - 30% ročné zhodnotenie v čistom na investičných produktoch.
Odpovedať
Poistovne su uplne ina kapitola,o tom ani nechem diskutovat. Financny poradca by mal byt uplne nezavisly a radit ludom zhodnotit ich peniaze podla ich orientovania v dannych sektoroch,vysky investicii a strasne vela dalsich kriterii,ktore samozrejme nie je na jedno,ale ani 5 sedeni.Tunajsi fin. poradcovia pracuju stale pre nejaku spolocnost,alebo viac spol. a ponukaju ich fin. produkty-aktivity,za ktore beru provizie,takze su vcesinou obmedzeny na par produktov,ktore su najlepsie ocenovane. Ako som povedal,ked niekto ponuka hypoteky,alebo ine veci,kde sa nezhodnocuju peniaze investora,tak to nie je fin. poradca,ale broker.Nechcem sa dotknut tunajsich fin. poradcov (co sa teda rozhodne dotknem tym co poviem),ale podla mna je to honosny nazov pre podomovych predjacov,ktory uz ale v tejto dobe maju svoje kancelarie. Inak 30% ročné zhodnotenie v čistom na investičných produktoch,to je bud nahoda pri velmi rizikovom obchode,alebo nelegalna cinnost,myslim tym bankovy sektor.
Odpovedať
Sú finančný poradcovia, ktorých si platí klient a ten Ti urobí rešerš, tak si ho objednaj a zaplať. Nie je to lacné.
Odpovedať
koma, po 7 rokoch v tomto biznise ti poviem otvorene - nikdy to nebolo v rovine, pre koho kto robí a vždy to aj tak bude, podstatné je, ako sa k tomu stavia dotyčný poradca a čí ma portfólio na priame investície. Vo väčšine prípadov v rámci maklérskych firiem je investičné portfólio, ale skoro všetci ho posúvajú do roviny investičného životného poistenia, dôvody sú známe - nie som proti tomuto produktu, ale určite ide o drahé sporenie, investuje sa mimo akéhoľkovek poistenia a dokonca v mojom okolí je kopec ľudí, ktorý už priamo vstupujú na burzu - osobne to považujem na fajn, ale nie je to pre 95% ľudí a potencionálnych klientov.... súhlasím aj s tým, že väčšina poradcov je na úrovni podomových predajcov - len predať a zdúchnuť... ale to 30% ročné zhodnotenie je reálne, pozri si sám tabuľku top zhodnotenia v rámci fondov: Názov (denominačná mena) za 1 rok ----------------------------------------------------------------------- Raiffeisen-Russland-Aktien (EUR) 229,62% HSBC GIF Russia Equity AC (USD) 194,37% Fortis L Fund Equity Russia (EUR) 185,87% East Capital (Lux) Russian Fund (EUR) 178,69% HSBC GIF Brazil Equity AC (USD) 145,13% HSBC GIF Indian Equity AC (USD) 142,27% Tieto čísla budú strašným spôsobom ešte 5 rokov skreľovať investičné stratégie - veď GIF Brasil Equity má síce za rok 145%, ale reálne fond nedosiahol ešte úroveň roku 2009. Môj plán je robiť klientom priemerne 10 - 30% a zatiaľ sa v tom hýbem.... ;-)
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?