Znovu zateplenie severnej strany domu

Ahojte, poprosil by som Vás o radu.chceme zateplit dom 12cm polystyrenom. Pred desiatimi rokmi sme zateplili jednu stranu (severnu) 6cm polystyrenom. Teraz chceme este na tychto 6cm pridat 12cm. Oplati sa to alebo nehat tak, popripade dat dalsiu 6stku aby bola rovnaka hrubka? Dakujem za rady. S pozdravom Juraj
Odpovedať
@cviro19 nakoľko platí, že čím viac izolácie, tým lepšie, daj ešte všade 12 cm sivého polystyrénu
Odpovedať
@jakino oukej diky
Odpovedať
Profilova fotka
Zatepliť na zateplenie sa dá. Musí sa nanovo kotviť. Grafitový polystyrén po skúsenostiach zo Slovenskými výrobcami absolútne neodporúčam. Ak tak import z AT.
Odpovedať
@mesarosanton tiež som dával Austrotherm
Odpovedať
@mesarosanton @cviro19 Kotviť 12+6 + 6cm do múru, alebo zapustiť a o toľko kratšie kotvy. Ale existujú aj kotvy do EPS, také široké plastové skrutkovnice. Iba ak sa dá spoľahnúť na prídržnosť prvej vrstvy.
Odpovedať
Profilova fotka
Odporúčam kotviť do múru.
Odpovedať
@mesarosanton Ktorí sú slovenskí výrobcovia grafitového polystyrénu???
Odpovedať
@mesarosanton austrotheem je v poriadku? Ja som od nich bral 25cm a bez problémov..
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 Pokiaľ má pôvod v Rakúsku alebo v Maďarsku.Neviem o tom že by astrotherm vyrábal grafitový polystyrén na Slovensku ale je to možné že pre nich niekto vyrába. @somzvedavy Isover. Pokrútený zhruba do 1 cm ho už doviezli. Ten bordel doslova tancoval na stene. Som moc zvedavý na reklamácie po tohtoročnom lete ak bude horúce a slnečné.
Odpovedať
@mesarosanton tak neviem neviem, tiez mam isover a zo vsetkych 150 m2 bola az jedna doska mierne prehnuta, opakujem, az jedna. Zateplene mam momentalne z 3/4tin a povedal by som, ze boli az dokonale rovne. Mozno som mal stastie, lebo nemam scim zrovnavat, ale moja varka bola v poriadku :-)
Odpovedať
@mesarosanton inak čo poviete že by som to nalepil penou (tú druhú vrstvu), túto prvú vrstu 6cm očistiť vapkou, napenetrovať a insta stikom nalepiť 12cm... dík za info
Odpovedať
Profilova fotka
@cviro19 Určite poriadne vyčistiť vapkou. Penou sa dá lepiť len vtedy ak je podklad akotak rovný. Dá sa to prilepiť penou ale cementovými lepidlami je to jednoduchšie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?