Zmysel zateplenia garaze ?

zdravim, architekt nam dal na garaz ktora bude z VPC 115mm aj 50 mm polystyren. neviem ci to tam dal len zo zvyku, ale mne to pride zbytocne zateplovat garaz aj ked financne to neni moc navyse, kedze omietka sa zrejme aj tak bude sietkovat a teda je navyse len lepidlo a ten 5 cm polys, ale aj tak, neni to zbytocne ? je to v podstate samostatne stojaca dvojgaraz so sklepom pod nou (kedze pod dom sme nedavali, tak sme chceli aspon pod sklep)
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne ze zateplenie tam nema funkcny vyznam, jedine ze by to muroval niekto kto nepozna vodovahu...
Odpovedať
@m168 mne príde dnes zbytočnosť i garáž, auto nie je z cukru jemu to netreba, pre vlastné pohodlie postačí i prístrešok za zlomok ceny
Odpovedať
Profilova fotka
neni nad garaz , v lete je auto vychladene a zime zas neni premrznute , a da sa tam odlozit dalsich milion veci. Tiez som najskor povazoval garaz za nepotrebnu a teraz si ju neviem vynachvalit.
Odpovedať
Profilova fotka
garaz neni len pre auto ;-) @duzu
Odpovedať
@duzu asi necestuješ každé ráno autom, hlavne v zime, keď je vymrznuté a do takého si ráno sadneš...
Odpovedať
Ahojte, ja tiez rozmyslam nad jednou sikovnou garazou + spojena s pristreskom. Viete, kde by som sa mohol nejako inspirovat? mate nejake projekty. dakujem
Odpovedať
@y2k garaz nikdy nebola na auto;)
Odpovedať
@dodinko1 Čo sa chceš inšpirovať na garáži? Tam si potrebuješ len ujasniť rozmer (veľkosť), materiál, z ktorého ju chceš a je to. Ak ti stačí montovaná, tak aj tu na MS je jeden z firmy garazenakluc, ktorí ti urobia na mieru. Pozri si ich štandardné garáže. Pôvodne som s nimi uvažoval, ale nakoniec mám garáž ako súčasť domu. Pozri môj fotoblog, garáž mám pricapnutú k domu aj s dieľňou.
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20: ved prave to vravim
Odpovedať
@duzu ako uz spominane, v zime a v poslednej dobe najma v lete je k nezaplateinu nastupovat do normalne natemperovaneho auta. kedze najma v lete moze byt v aute 70 stupnov a to ti nepomoze ani klima na plny vykon., najma ked mas male deti. plus v nasom pripad je to ozaj kusok vacsie :) kedze ta dvojgaraz ma 6x9 metrov a je cela podsklepena. kedze je tam aj vlastne "zahradny domcek" na zahradny nabytok, kosacku, naradie, mini-dielnu/ponk, bicykle pre 4och ludi a celkovo random bordel :). plus to mame cez prestresenu terasu prepojene s domom, cize "suchou" nohou budeme vediet ist z domu do garaze a naspat, co je tiez velke plus. teraz mame sice len garaz pre jedno auto, ale ja za nou odkladacia miestnost a garaz ma 9x 4,5 a je uplne polna a to vyhadzujeme priebezne veci.
Odpovedať
@kajo873 na to je kúreníe , či chladeníe ,ak je už niekto taká cintľavka,ovládať môžeš i s chytrého mobilu, to využiješ i s práce domov, alebo máš všade vonku temperovanú garáž? koľko dní u vás mrzlo minulú zimu? u mňa kde niekedy bývalo bežne pod-30 , boli 3 dni teploty pod -10, ani jeden deň pod-20, garáž mám už 30 r. no málokedy je tam auto ,tak viem že je mi tak na zbytočnosti na ktoré nie je treba garáž , platí sa za ňu vysoká daň, za prístrešok len ako za záhradu
Odpovedať
@duzu kúrenie ti kúri až keď sa zohreje auto. Nehovorím teraz o luxusných autách aleob o autách ktoré majú nezávyslé kúrenie. A nemusí vôbec mrznúť. Stačí už keď je ráno okolo 0 stupňov a mám si tam ráno do vymrznutého auta sadnúť, to nie je bohvie čo. Ja mám garáž súčasťou domu. Je temperovaná, takže v zime bude v aute normálna teplota.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?