Zle zateplený veniec

Dobry den prajem.Ospravedlnujem sa,ak je tu podobna diskusia,nenasiel som ju.Vlani mi firma postavila dom,skoro holo dom a ostatne som si organizoval sam.Skladba stien je 300ytong,na nom eps 25cm,v streche je 50 cm domo vo vrstvach 18c.16cm.16cm.Cely veniec je sucastou svetlej vysky miestnosti.Podla mna zle zateplili veniec,lebo zeteplili strop s vlnou s presahom ani nie po okraj venca,potom spravili podbytie z osb a potom po to osb potiahly fadany eps.Ta vlna by podla vsetkeho mala zakryvat aj fasadny eps aby nebol tepelny most vo venci tak velky.Vlhnu mi horne rohy s severnych miestnostiach,aj na kraji domu a aj pri zavetrii.byvame 2 mesiace,vlhkost mame 60percent,viem ze je stavba nevyzreta,len sa bojim ze mi to aj po vyschnuti stavby bude vlhnut,poradte mi prosim ak sa vyznate co s tym,Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite je to zle spravene....tiez mam vaznik. Poradil by som ti no nechce sa mi tolko vypisovat....ak chces tak mi napis cislo do spravy a ozvem sa
Odpovedať
máme to podobne navrhnuté v projekte aj my bez prekladov nad oknami. Budúci týždeň začíname s obvodovými stenami. Dosť sa toho bojím aby nenastávalo vlhnutie. Škoda že sa @muska414 nechcelo písať, pomohlo by.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladislavgombkoto presne tak ako píšeš, je tam obrovsky tepelny most
Odpovedať
No vlna vyzerá byť pekne nahádzaná. Neprekladali spoje ďalšou vrstvou? Dúfam, že to nebolo takto na sebe všade...Ako hovorí klasik takto sa to nerobí do psej matere...🙂))
Odpovedať
Vlna vyzerá z vrchu celkom fajn ale najskôr sa malo zatepliť a potom robiť podbitie
Odpovedať
@jumt presne tak
Odpovedať
Profilova fotka
Rýchli náčrt
Odpovedať
Ako by sa to dalo opravit?Zhodit skridlu rozrezat foliu a dat vatu do podbytia?
Odpovedať
Profilova fotka
Sory za gramatiku...
Odpovedať
Profilova fotka
@micjak doplním, ak môžem.. obrázok nižšie
Odpovedať
Profilova fotka
...
Odpovedať
Takže ak to máme takto je to dobre? Červená je pomúrnica na ktorej bude väzník. Vysoká je 150mm. Zateplenie venca 80mm xps. Teda nad oknom sa bude nachádzať len xps nebude sa dotýkať venca. Modrou je znázornený strop vo vnútri. Teda veniec bude vo vnútri pod stropom kolom dokola. Tak isto by som sa spýtala rovno na okno okno osadiť do otvoru a potom z vnútornej strany nalepiť na veniec 2cm XPS? aj po stranách na ytong či to nie? Tiež zateplenie okolo základov stým, že drenáž by sme nechceli robiť. Vidíte tam nejaký problém na ktorý si dať pozor alebo spraviť to inak?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@ladislavgombkoto smiem sa opytat ako ste to nakoniec poriesili?
Odpovedať
@karmenocka ešte nijako,počkámr jednu zimu a potom uvidim....asi tam dám nafúkať do rohov alebo možno aj do celej strechy drvenú minerálnu vatu tak 20 cm.
Odpovedať
@ladislavgombkoto dakujem,a date to nafukat cez strechu ze zhodite skridlu??mame to tak podobne a neviem ci to bude robit sarapatu tak sa pytam ake su potom moznosti..kedze vatu mame aj nad vaynikmi moc sa tam chodit neda a neviem ci by sa k podbztiu dalo dostat aj z ulozneho miesta..a teda to tam mame este od vencov ku streche potiahnute drevo aby vatu nevytlacalo von ale drzalo ju...tak rozmyslam ci by bolo mozne spravit to potom tak ze sa zhodi skridla,folia a nafuka sa to tam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?