Zatepľovať porfix premium P2-400 37,5 cm

Profilova fotka
Ahojte mal by som otázku ohľadom zateplenia obvodových múrov na dome, je postavený z porfix premium P2-400 hrúbka 37,5 cm . Výrobca uvádza že nieje potrebné zateplenie ale ja to stále zvažujem či to zatepliť alebo nie či to bude mat nejaký význam v úspore energie . A či tie peniaze nebudú zbytočne vyhodené do vzduchu. Keď tak by som chcel zatepliť s isover eps greywall o hrúbke 12 cm . Aké sú nato vaše názory alebo či tiež máte postavené z podobného materiálu a či ste zateplovali ďakujem pekne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@duri007 spočitajte si to na nejakej serioźnej tabuľke ( nie zelená domacnosti), ale prečo grey,?
Odpovedať
@duri007 je rozdiel či budeš kúriť kradnutým drevom, plynom, tepelným čerpadlom, alebo elektrinou. Zatepliť ťa nikto nedonúti, je to len na tebe. Už som videl frajera, ktorý postavil dom z 500 mm Porfixu bez zateplenia (sused) a keď som mu ukázal fotky z termokamery, chytal sa za hlavu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino No veď jasne že len to pomôže na úspore ale či bude tá úspora aj návratná :) Budem topiť tepelným čerpadlom a to je na elektriku :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@duri007 napíš mi len, koľko peňazí prekúriš za 20 rokov bez zateplenia, koľko so zateplením a koľko by stála naviac izolácia aj s robotou a ja ti spočítam, či sa ti to oplatí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mcsmekac tak to asi staviaš pasívny dom :) a si myslím že aj tak to je zbytočne prehnane a vyhodené peniaze :/ ale to je môj názor iba :) a neviem aký máš ytong keď máš Lambdu IQ tak úplne zbytočne čo das za polystyrén a robotu podľa mna nepretopis do konca života
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Zdravím ja mam v plane stavať z 375 chcel som dať P2 400 premium 375mm ale keď som povedal že premýšľam o zateplení bola mi odporučené stavať z klasickej 375 (P2 440) vraj je hustejšia a nieje taka krehká ako premium máte niekto skúsenosti?
Odpovedať
@kaldes zvol čo najtenší materiál (ktorý statik odobrí) + nato čo najviac izolácie. Tieto lambdy yq, a 40 či 50cm muriva... stojá za prvé strašné peniaze a za druhé nebudú mať ani z polovice také vlastnosti ako keď použiješ dajme tomu 25/30ku murivo a 20cm EPS ;) a to mi môžeš vyvraciať akokoľvek chceš + víjde ťa to ešte lacnejšie. je to len marketing, len ťah.. keď som videl tu reklamu od ytongu ze s YQ nezatepľujeme :D smial som sa. Taktiež som chcel dať pôvodne 50cm a nezatepliť no chvalapanubohu som sa nechal od toho odhovoriť a šiel som do 30cm+25cm EPS a keby mi to statika dovolila tak by som dal 25 obvod + 30 eps. stačí ti pozrieť si nejaké tabulky ktoré su dostupné na nete, spočítaj si vlastnosti tenkého muriva + EPS a víjde ti to pomaly 2x viac ako tieto predražené lambdy, premiumky či hrubšie muriva, nebodaj all in one.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaldes čo takto skúsiť pozrieť technický list.... rozdiel hmotnosti je 400kg/m3 a 440kg/m3
Odpovedať
@eagleowl rozumiem tomu čo znamená v názve 400 a 440. Ide mi o to ze premium ma lepší tepelný odpor ako klasická ale cenovo aj rozmermi sú rovnaké. Z toho mi vychádza že rozumnejšie je zatepliť premium a mam lepší tepelný odpor ako s klasickou 440. Stavebniny mi odporučili pri zatepľovaní použiť pevnejšiu 440. Moja otázke teda ... je porfix premium natoľko krehký že by sa mohol rozpadnúť alebo inak poškodiť napr pri kotvení polystyrénu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@kaldes Ak je tá 400-vka určená na obvodové murivo tak je to asi taký rozdiel ako medzi pepsikolou a cocacolou. Nepokazíš to ani jedným ale pri nosnej stene by som tiež zvolil asi tú 440 aj keď má menší tepelný odpor lebo ten robý hlavne zateplenie, a samozrejme by závyselo aj od ceny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kaldes v súboji s lambdou bude za nedlho murovací materiál EXTRA SUPER DE LUXE PREMIUM vážiť toľko čo EPS :) ...aj hmoždinky už tak vyzerajú :-D No a čo sa ceny týka....za rovnakú cenu Vám predávajú viacej vzduchu :)
Odpovedať
@martosko nosné steny to budu ale dom je jednopodlažný odpor by to zdvihlo trošku čo sa týka ceny je rovnaka @eagleowl to mi je jasne ale ak ten vzduch bude lepšie izolovať tak si kúpim radšej ten ako tu trochu muriva
Odpovedať
Profilova fotka
@kaldes pouvažoval by som radšej nad 250 (300) P4-600 :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@duri007 kasli na grey ako pise@virnik27 ak nemas phpp vypocet tak daj 20-25cm biely eps 70f popripade 80f ak by bol za dobru cenu ale urobil si chybu ze si okna neosadil na vonkajsiu hranu muriva..najdolezitejsi je strop
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?