Zateplovanie v zime

zdravim, co poviete na zateplovanie v tomto rocnom obdobi? a na vysledok takejto prace? =-) =-) umelecke dielo :-D
Odpovedať
1
2
@stricek Nádherná fasáda v cene.
Odpovedať
Profilova fotka
to bude drahe umelecke dielo :) , kazdopadne panom bud zakupit okuliare, alebo ich naucit citat co je na tom vrecku napisane :)
Odpovedať
@stricek jééééééééééééého sňeh :-D
Odpovedať
Ved to mas cele popraskane.Nechaj to uz na jar lebo to je skoda penazi ked ti to bude vsetko praskat a budes mat s tym len trapenie a ci sa chces cely zivot divat na znicenu fasadu.Im to nevadi sak to su tvoje peniaze a im zaplatit musis.zoberu love a viac sa ti neozvu.Ved slovac je raz uz taka za kazdu cenu chcu zarobit.Aj ked mrzne.So zateplovanim si radsej pockaj ved tam este nebyvas a keby si aj kolko ludi byva este v nezateplenim dome.Rychla robota neni nikdy dobra.
Odpovedať
@stricek Zatepľovať sa dá aj v zime, len si treba počkať na teplejšie počasie, nerobiť to pri -10 C.
Odpovedať
Dnes som isiel v tt po novej strvti rano bolo -3 stupne mraz a stavebny ruch jak v lete, murovali mury z ytongu na lepidlo, dalsi zateplovali, dalsi betonovali veniec..no co k tomu dodat?
Odpovedať
@originalx Betónovať sa dá do -5 C, lepidlo pórobetónu je niečo betón alebo malta.
Odpovedať
@diskuter mne betonovali a po par dnoch bolo -2 a ked som sa pytal ci davaju zimny beton s prisadami tak ze jasne a na jar beton len piesok, vsetko roztrhal mraz. V dnesnej dobe to nikoho nezaujima ked to je len na biznis.
Odpovedať
@originalx To je jeden z dôvodov prečo si dom stavať sám, respektíve si to zorganizovať sám. Ja som betónoval v novembri a betón je ako skala.
Odpovedať
pisal som do kvk s otazkou na minimalnu teplotu pre moznost prace s tymto lepidlom, je to +5 a nie je pripustne primiesavat ziadne pripravky. Co s tym, rozmyslam ze to dam cele otrhat vratane EPS nakolko bol tiez lepeny takymto tech.postupom . Dodavatel mi dnes povedal ze lepeniu ta zima neprekazala a to bolo v noci do -10 ze cez EPS mraz k lepidlu a stene neprenikol a teda ze je vsetko ok. Zasietkovana bola nastastie len jedna stena a tu vraj da opravit, to som zvedavy ako :-D
Odpovedať
KVK? Kúp si nejakú profesionálnu stierku na fasády.
Odpovedať
@diskuter to je dom na kluc
Odpovedať
Článok sa načítava...
odvaha robit teraz v tejto zime... az mi zacina krv penit ked vidim KVK...
Odpovedať
KVK je dobre mozno na vnutorne pouzitie
Odpovedať
@stricek Stavia ho nejaká s.r.o.-cka ktorá o pár rokov nebude existovať a majiteľ preleje peniaze do inej s podobným názvom? Zbohom záruky a vymáhanie škôd.
Odpovedať
@stricek zarob si to lepidlo ked bude -10 a nalep na seba dve platne eps a za dva dni to odtrhni a uvidis ci tomu mraz neuskodil. Poslal by som ich do prdele takych fuserov.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som mal take kvety. Dal som na to natiahnut lepidlo este raz. A je to OK.
Odpovedať
@bfinary ako vies
Odpovedať
@originalx mne betonovali blizko k 0 a prisada tam nebola a aj napriek tomu, ze ten co tahal beton bol ignorant, pretoze tam urobil cunami vlny, tak beton drzi. dokazem to kladivom odlupnut, ale to je asi normalne, alebo nie ? (neviem, preto sa pytam) este budem musiet zrejme prevrtat dieru pre chranicku na elektrinu, lebo to mi tam zabudli dat, tak isto ako ukotvit schody, co taktiez zabudli, dufam ze patka na schody tam aspon je. ale uvidim teda aka pevnost to bude, aj ked subjektivna mi nepomoze. ale suhlasim, ze akonahle je pod 5C, tak voda uz meni objem (pri 4C podla fyziky) a nic mokre by sa robit nemalo..
Odpovedať
Profilova fotka
@stricek Tak uz je tomu zo 3 roky co na to dali omietku a zatial sa nic neprejavilo tak hadam bude OK. Ale tiez to boli majstri typu "Nebojte sa sefe, robili sme aj v Nemecku, vieme co robime!"
Odpovedať
@weggie ak je dobry beton kladivom neodlupis vecsi flak betonu. Ani mne nedali chranicku na el.-tiez budem vrtat.
Odpovedať
@stricek keď to lepili, tak teplota vzduchu bola pod nulou? EPS tiež bol asi vonku nie?, povrch steny bol asi tiež pod nulou, a lepidlo tiež. Alebo to všetko zohrievali vlastným telom? :-D Stavebný dozor máš kde? Či stavebný dozor je od dodávateľa stavby, a spolu večer pri partičke pokru sa rehocú ako ťa dnes obtiahli o peniaze? ;-)
Odpovedať
@originalx Re: Dnes som isiel v tt po novej strvti rano bolo -3 stupne… Ja som zase minuly tyzden v piatok zazrel chlapikov betonovat hornu deku na takej 4-domovej radovej zastavbe; prsalo jak blaznive, ale betonpumpa slapala odusu. A dnes uz na nej stavali dalsie poschodie :) Sused zase cele leto a jesen prevazal hlinu z jednej strany pozemku na druhu, a tot minuly stvrtok vykopal zakladove pasy a odvtedy betonuju jak divi :)
Odpovedať
:D neviem ci sa mam smiat alebo plakat.. to je tak, dnes chcu lidia (alebo investor?) murovany dom do 24 hodin idealne.. alebo skor za 8 hodinovy pracovny cas, nech im rano poda kluce od pozemku a vecer nech moze na isntagram hodit fotku, ze "dom stoji"
Odpovedať
@stastnyjim asi to aj tak bude, stavebny dozor ak sa to tak da nazvat :-D maju z firmi ktora to robi. Robili to od 27-28 novembra. Par dni bolo este vtedy teplich no noci uz boli jasne pod nulou a ked zacalo riadne pritahovat stavbyveduci doniesol zazracny contrafreeze. Apropo, co mi poviete na toto: (hmozdinky su tiez niake pofiderne ale nad tym sa nepozastavujem) ked som sa pytal preco su dve steny nahmozdinovane do spojov a ostatne dve len okolo rohov a okien tak som dostal odpoved ze cez hmozdinu prechadza chlad, dostava sa na zateplenu stenu a tam vznika tepelny most a zacina plesniet :-D :-D myslim ze panelaky by boli potom splesnene od vchodu az k antene :-D
Odpovedať
@bfinary vies, nechcem sa ta dotknut alebo aby to tak neviznelo ale aj tak 3 roky su len 3, co ak to zacne padat napriklad po 6tich. Uz vyrobcovia na to upozornuju takze na tom asi nieco bude. Keby to spadlo po siestich je fuc kopa penazi a myslim ze tomu by rad nikto nebol.
Odpovedať
@stricek ˇˇˇoprava 22-23 novembraˇˇ
Odpovedať
@stricek S tymi hmozdinami je to ciastocne pravda, zalezi od typu a sposobu montaze.
Odpovedať
@rillwen su to obycajne natlkacie hmozdiny na ktore davaju EPS zatky
Odpovedať
@stricek Hmoždiny sú z umelej hmoty a ich celková plocha je zanedbateľná, neprechádza cez ne chlad. Ak sa predvŕta poriadne hlboká diera, nebude hmoždiny vidieť a zátky netreba.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?