Zatepľovali by ste dom postavený z Ytongu 375 Lambda?

Profilova fotka
Zatepľovali by ste dom postavený z YTONGU 375 Lambda ?
Odpovedať
Urcite ano.
Odpovedať
Profilova fotka
pre danculd: prečo také kategorické áno?
Odpovedať
ja by som asi zateploval, kvoli tomu, ze sa tu vsade pise o rosnych bodoch a kadejakych teoriach a tak, na druhej strane, treba si prezriet aj snimky termokamery, je ich na nete velmi vela, aj tych teorii je vela o ktorych sa docitas, takze ktovie ci zateplovanie a teorie preco ano, preco nie nie je propaganda spolocnosti vyrabajucich polystyren, min. vlnu :-), ale napr. kamarat ma postave presne z toho a za prvy rok byvania a kurenia ked mal nastavene splatky pre spp na 80,- mu vracali dost penazi a teraz mu vyslo platit 35,- zaloha, kurili normalne na 22,5, nikde mu to neplesnelo, v podlahe ma 8+6 cm a v strope ma isover domo 40 cm. ma bungalov o rozlohe 100m2 podlahovej. myslim, ze celkom fajn. takze sa treba rozhodnut podla toho, aj podla viacerych faktorov. niektori hovoria, ze by malo stacit aj napr 30cm, mozno aj menej a na to polystyren hrubsi. mozno to vyjde lacnejsie. neviem co stoji taka lambda 375 a co stoji napr. 300 plus polystyren napr. 150 k tomu. ja len tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my ideme teraz stavať a tiež chcem práve lambdu 375 a bez zatepľovania, kolegyňa dostavala pred 2 rokmi, nemajú ani zateplený a ešte nemajú ani fasádu spravenú. Prešli dve zimy a vôbec nemajú najmenší problém. Takže určite aj nám odporučili nezatepľovať. Počula som zase od iného kolegu, že zateplili a plesnel im celý dom, lebo nedýchal..ťažko poradiť, len posúvam skúsenosti ďalej :-)
Odpovedať
My máme tiež postavený dom z Lambdy 375, ale zatepľovať určite nejdeme.
Odpovedať
"dýchanie domu" znamená v zime únik vyrobeného tepla vo vnútri smerom von a naopak v lete rýchle prehriatie interiéru slnkom... určite treba zatepliť
Odpovedať
my sme nezateplovali,,,
Odpovedať
Skor ako som zacal citat toto forum som bol na 100% presvedceny ze nebudem zateplovat, dnes uz viem ze zateplovat urcite budem.
Odpovedať
Môj názor, že treba zateliť. Ak budete mať dom iba z Lambdy 375 tak to bude len ERGETICKY ÚSPORNÝ DOM nič viac. Ak však rozumne zateplíte môžete sa dostať k nízkoenergetickému domu.
Odpovedať
Tu je podobna tema. http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
My sme zateplili
Odpovedať
@bibiana_01 som prekvapeny, ze v 21. storoci este niekto veri na dychanie stien. Dychat sa ma plucami a vetrat oknami, alebo lepsie vzduchotechnikou. Vsetko je presne opacne, dobre navrhnute a zrealizovane zateplenie eliminuje vznik rosneho bodu na vnutornom povrchu stien, kde by sa inak mohla kondenzovat vzdusna vlhkost a nasledne vznikat plesne. Takze ak niekomu plesniveju steny po zatepleni, ma absolutne nevhodne navrhnutu hrubku izolacie - proste izolacia je nedostatocne hruba. Alebo ma zle osetrene tepelne mosty - chladnejsie miesta, kde moze kondenzovat vlhkost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
My sme dali Porotherm 50 a uvidíme ako to dopadne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Aj my ideme stavať z 375 lambdy ale asi aj zateplíme...no niekde som tu čítala že na lambdu nie je vhodný eps ...tak asi dáme nobasil...Neviem čo je na to pravdy... :-)
Odpovedať
@feri1 Názory ľudí nie sú podstatné, ale informácie, ktoré tieto názory vytvárajú. Treba vedieť či máte bungalov alebo dom, akého tvaru, či kúrite plynom alebo elektrinou, či je pre vás podstatná úspora 5 eur mesačne za plyn... Tieto informácie nemám a preto sa k vašej otázke nevyjadrím ja a ani žiaden seriózny poradca. Základom získavania informácií je komunikácia, a na tento účel je tu diskusia. V otázke sa väčšinou dozviete iba názory ľudí, a to je pre vás bezcenné.
Odpovedať
Bývame 6 rokov v dome z Ytongu 375. Myslím, že je to vec pohľadu a ak zateplovať tak komplexne od základov, cez podlahy, vytesnenie špaliet okien a zvlášť poriadne zatepliť strechu, tam sú úniky najväčšie (teplo stúpa hore). My sme obvodový plášť domu nezateplovali a naše náklady na plyn sú 30,-€ pri dokurovaní krbom. Vždy je pravda niekde v strede, ale po viacerých kritikách po zateplení a následnom plesnivení stien by som ja osobne dom hermeticky neuzatvárala. My sme nepoužili čisto betónové preklady ani vence ale prefabrikáty Ytong a po 6-tich rokoch nemáme ani náznak plesní.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme ytong 300 , zateplovať ideme hneď na jar , dali sme málo styroduru do venca ( 2 cm) a vlhnú nám rohy. Viem bola to moja chyba, ide o to že sme plánovali zatepliť hneď , ale nestihli sme . Teraz dúfame že nám to pomôže . Z hora je na venci 30 cm izolácie, ale z boku žalostné 2 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
a mirooslav ides izolovat i strechu, ci len stop mate zaizolovany? my mame drevene stropnice a davali sme izolaciu 30 cm, a strechu asi nebudeme izolovat dkujem
Odpovedať
@nikol1014 Pokial viem, tak od 1.1.2015 uz nie je dovolene stavat z lambdy 375 bez zateplenia, nesplnalo by to totiz uz normu platnu od 1.1.2015. Lambda 375 totiz malo izoluje, prislo sa na to sice az po rokoch, ale predsa :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam tiz tnto material a zateplujem ho 5cm polystyrénom-jak sa povie,na vyrovnanie... ziadne teplo mi neunika,co jake dychanie stien,vadsiu blbost som nepocul...
Odpovedať
Profilova fotka
ZATEPLIŤ...!
Odpovedať
Dychaju len zive tvory. A (poro)beton nie je zivy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
tiez mame lambdu 375 a chystame sa ju zateplit, len nevieme po akej dobe sa moze zateplit ytong ? moze niekto poradit ? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@inuska111 Vlhkosť v stavbe nie je problém za ktorý môže iba Ytong. Vlhkosť tvárnic Ytong sa pri expedícii z výrobnej linky pohybuje na hodnote 30 – 35% (hmotnostnej vlhkosti), ktorá v prvých týždňoch po zabudovaní materiálu veľmi rýchlo klesá. Pri realizácii stavby sa vyskytujú ďalšie mokré procesy (železobetónové stropy a schodiská, omietky, potery). Z tohto dôvodu sa vlhkosť stavby bez ohľadu na použitý murovací materiál dostane do normálu za 3-5 rokov. Dôležité je preto hlavne v tomto období intenzívne vetrať, príp. používať odvlhčovače (vetranie je dôležité počas celej doby užívania stavby). Skúsenosti z praxe ukazujú, že pokým sa stavba dostane do stavu realizácie fasády, steny sú už dostatočne preschnuté. S pozdravom Technická podpora Ytong
Odpovedať
inuska111 Ahoj. Zateplit se dá všechno a skoro kdykoliv. Jenže otázka zní jinak : Proč stavíte z drahých a již poměrně dobře izolujících materiálů, když následně na to narvete zateplovací komplex ? Zde od samého začátku jde o nepochopení základní souvislostí mezi požadavkem na izolační parametry stěny, mezi cenou, pracností a celkovou logikou při volbě celého systému. Dneska je nejlacinější stavební materiál polystyren ( EPS ). Z tohoto jednoduchého pohledu je jasné, že každý, kdo postaví z Lambdy a následně na to nalepí EPS, vyhazuje své vlastní peníze. :-p Kdybyste o tom popřemýšleli před stavbou, tak ušetříte spoustu peněz i práce. ( Zateplit Lambdu je sice nouzové, ale pro spoustu lidí asi nutné řešení, protože se dočetli, že tepelný odpor nesplňuje jejich požadavky :-p ) Co se týká vlhkosti, tak každý mokrý proces do stavby vnese určité množství technologické vody. Určitá část této vody chemicky reaguje, ale drtivá většina se musí odpařit. Není dobré jeden rok postavit barák, který se zateplí a hned se do něho nastěhovat. Té vody je tam opravu hodně a jenom větrání většinou nepomůže. Pak se musí používat odvlhčovače a každý den utírat okna, ze kterých teče voda proudem. Lepší je nechat aspoň jednu zimu barák nezateplený a přez zimu se podstatně sníží vlhkost všech konstrukcí. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?