Zatepliť alebo nie?

Máme starší rodinný dom. Po roku( ako sme sa nasťahovali) sa nám objavila pleseň na stenách.Vymenili sme staré okná za plastové, kúpili sme kotol na tuhé palivo( takže je aj teplejšie ako predtým) ale pleseň je stále. Rozmýšlame že by sme zateplili ale pár známych nám povedalo že keď zateplili tak sa to ešte zhoršilo. Skúšali sme aj protiplesňové nátery ale to vydržalo tak rok-dva. Nemáte niekto s týmto problémom nejakú skúsenosť?
Odpovedať
Vetrať, vetrať, vetrať... Po výmene kastových okien za plastové už tiež dva roky bojujeme - neúspešne - s plesňou v rohoch, povedal by som, že hlavne na prekladoch a v kútoch stropov, kde sú tepelné mosty. U mňa by zateplenie podľa mňa pomohlo, ale ešte chvíľu to musí počkať... :-) Aj pre ostatných - vápno, nie "primalexy", trošku latexu doň a nebude sa ani ono otierať, steny budú dýchať a plesne sa nebudú tvoriť. A škoda otázky... :-) Dúfam, že k tomu kotlu na pevné palivo je aj akumulačná nádoba.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ máte kvalitne urobené hydroizolácie ....... zateplenie stropov a stien tak dom neplesnivie.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite zatepliť a aspoň 2 rekuperačné jednotky do ťažiskových priestorov (obývačka + kuchyňa). Napr.: http://www.regulus.sk/sk/lokalne-reku... Resp.: http://firn.sk/k441-rekuperacne-jedno... 8-)
Odpovedať
Treba vetrať. Najlepšie rekuperaciou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?