Zateplenie železobetónového stropu

Ahojte, potrebujem zatepliť železobetónový strop. Dom je novostavba: 125m2 zastavaná plocha, 30 cm tehla Heluz, 20 cm zateplenie Isover, 20 cm zateplenie základov xps, v podlahe 17,5 cm. Chcem zatepliť žb dosku zhora minerálnou vlnou. Koľko je podľa vás najoptimálnejšia hrúbka zateplenia?
Odpovedať
30-40cm by som isiel, podla financii, avsak pozor i ked je beton silno paro difuzny, pre istotu treba sa obratit na odbornika ci nie je potrebna dodatocna parozabrana u umiestnosti ako je kuchyna/kupelna.(zo strany interieru). Ako dopnujuce je velmi nutne sa zamerat na paronepriepustny a vzduchotesny vylez na povalu, a urcite bude treba dodatocne izolacia tochto vylezu zo strany stresnej konstrukcie (vzhladom na nedostatocnu izolaciu vylezov)
Odpovedať
@bibiadodo dáva sa dvojnásobok stien čiže 40cm @islk tak zo spodu žb stropu stropu som ešte nevidel a ako by si to nadpajal na steny? Ak parozábrana tak zvrchu v kuse nie?
Odpovedať
bungalov so ZB stropom je top. ziadne parozabrany na hranoly, spinky prelepovat paskami, tmely atd .. murivo zvonku do lepidla a na strop zhora natavit asfaltove pasy, popripade tekutu lepenku a original vzduchotesna rovina z vonku .. dnu mozete burat sekat vrtat bez obav ..
Odpovedať
@bibiadodo zdravím, robil som 2 ZB dosky svojpomocne na dvojopodlaznom RD. Posledná doska je zateplená 40cm vatou, na to je položená OSB doska 22mm s medzerami, aby sa bola povala pochodzna. Žiadne parozabrany a podobne chuťovky nie sú potrebné u ZB dosiek, sú to zbytočné vyhodené peniaze. Už som to písal viackrát a píšem to znova. Žiadna vlhkosť neprejde cez tú ZB dosku do vaty.
Odpovedať
@tomcok ja plne suhlasim s tebou, su vsak miesta so zvysenou vlhkostou (ktorym je dobre sa venovat), lebo niekto moze mat kupelnu 5m2 a niekto 30m2 🙂 (samozrejme ak niekto pouziva rekuperaciu, tak vlhkost eliminuje)
Odpovedať
@jumt pokial je ZB strop bez SDK tak tu by som to neriesil, ale niekto dava pod ZB este sadrokarton (a tam sa vlhkost moze hromadit)...mam na mysli hlavne kupelnu, len si to riadno prejist (netvrdim ze je to potrebne nutne, iba na to poukazujem pri vacsich kupelnach/saunach). Reuperacia ak spravne funguje tiez moze toto vyriest.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?