Zateplenie zakladov+nopova folia drenaze

Ahojte, mam jednu otazku ohladom zateplenia zakladov a nopovej folie, ktoru chcem pouzit na drenaz. Cize budem zateplovat zaklady a robit drenaz okolo domu. Nopova folia sa montuje priamo na zaklady, stuplikmi na murivo aby vznikla ventilacia a pre spravnu funkciu ju treba ukoncit listou. Otazka znie: aky je spravny postup ked chcem zaklady zateplit napr soklovou doskou alebo perimetrom. 1. Dat najskor na zaklady nopovku a na nu nalepit perimeter, alebo soklovu dosku, nasledne dalsia nopovka (kedze tieto materialy su mierne nasiakave) a drenaz alebo 2. najskor na zaklady perimeter alebo soklovu dosku a potom nopovku, drenaz. Pri druhom pripade nebude zabezpecena ventilacia a tym padom nebude odvazdana vlhkost z muriva. Na internete je na kazdom obrazku co sa tyka drenaze, na zakladoch najskor zateplenie, nasledne folia. Za info dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@johnnycash prečo na to nedáš dve vrstvy hydroizolácie a nezasypeš to ? Aj tak si základ prirodzene vzlínaním vlhkosti natiahne vlhkosť zo zeme. Nopovku by som dával len pri riešení problému s vlhkou stenou kde vlhkosť vzlína od základu - neodizolovaného. Príde mi to zbytočné keďže na základovej doske bývajú minimálne asfaltové pásy ktoré ti vlhkosť zo základu neprepustia ďalej. Škoda penez a času.
Odpovedať
@johnnycash nalep XPS a na to nopovka, ak je problém s vodou tak okolo domu spraviť drenaž nech to stiahnem mimo...
Odpovedať
Zatepliť základy? Nechápem tomu… načo? Keď medzi základnou doskou a murivom je asfaltový pas a potom je tam xy cm polystyrenu. Načo treba mat základy zateplené?
Odpovedať
@spikerhc základy je dobré mať zateplené, lebo medzi základom a domom nie je žiaden polystyrén, ale tehly (vdeobecne steny) idú od platne a v tom bode vzniká tepelný most. Skôr je to nezmyselné z hľadiska izolácie voči vlhkosti.
Odpovedať
rady nad zlato
Odpovedať
@spikerhc zakladova doska je nieco ine, to co sa snazite popisat je podkladovy beton, ale to len naokraj .. vy mate medzi podkladnym betonom a murivom polystyren?? Odpovedou na tuto otazku je dovod, preco sa zatepluju zaklady..
Odpovedať
To mame aj my na dome ja som to zle asi pochopil 😄 ale do akej hĺbky je to potrebné? Stačí to tak ako na fotke?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?