Zateplenie Ytong lambda 375

Pozdravujem rozhodli ame sa zatepliť rodinný dom postavený z ytongu lambda plus chcem sa spýtať aké hmoždiny použiť na ukotvenie polystyrénu keď tam žiadna nedrží a či vlastne kotviť. Kto má s tým skúsenosti poradťe. Ďakujem
Odpovedať
Ked uz kotvenie, tak aspon kotvami s plastovym trnom .. je to mensi tepelny most nez kovovy trn ... najviac sa mi osvedcilo dieru vyfukat kompresorom s tenkou dlhou hadickou, trochu nizkoexpanznej PUR peny a nabit tam kotvu ... po vytvrdnuti peny ta kotva neide vytiahnut ani s kliestami, pracnejsie, no istejsie riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
@miso185 Dobrý den, Doporučujeme talířové šroubovací hmoždinky s talířem o průměru minimálně 60 mm. (Např. Rawlplug TFIX-8S) Hezký den, Tým Xella SK
Odpovedať
@milan_vt boha to su rady.. plastovy trn... vyfukat kompresorom... kovovy trn je istota a ten tepelny most je zanedbatelny. este aj pri tak hrubom mure. mal som dom rozkureny na hadam 30°C a cez termokameru nebolo vidno jedinu kotvu. staci pouzivat zatky @miso185 preco by tam nic nemalo drzat? to skor v tehle moze byt problem. vrtal by som ak sa da bez priklepu ostrym vrtakom a normalne kotvy zapustene s krytkami, ocelovy trn. drzi ako cert. lepit na lepidlo alebo penu. pena sa zda byt jednoduchsia ale budes pri nej nadavat lebo vytlaca EPS. Ked to raz das dobre na lepidlo tak to bude drzat (a nepohne sa).
Odpovedať
@igor256 ked sa bavime o jednej kotve tak ok, zanedbatelne .. ale balis dom do polystyrenu a poprebijas ho kovovymi trnmi az do muriva, no rob jak chces :D kazdy ma svoji pravdu a ja nemienim vyvraciat ti tu tvoju :)
Odpovedať
http://www.ecotwist.sk/
Odpovedať
@ultrarecall ecotwist už to riešim je to super vec až na to že je to len od hrubky 10 cm a my už máme polystyren 8cm tak mame stým trošku problem ale hadam to neak poriešime.
Odpovedať
@igor256 neskúšal som konkrétne zateplovaciu hmoždinu ale klasická hmoždina ako napr. ukotvenie satelitu alebo odkvapové zvody do damotnej Lambdy nedržia len s chemickou kotvou.
Odpovedať
@virnik27 póvodný plán bol postaviť z 375 bez zateplenia dom je celý v lepidle ale po vyskúšaní (3 roky )sme zistili nedostatky hlavne cez preklady a veniec sú tam tepelne mosty. Rozhodli sme sa zateplit aspon 8cm grafitový eps a natrafili sme na tento problem s kotvením.
Odpovedať
@ytongsk Ďakujem za typ pozeral som sa na to vyzera to slubne
Odpovedať
@virnik27 Nám sa už vypomstilo to že sme ušetrili na original ytong prekladoch a teraz to bude sťat dvakrát toĺko. Čo je rosný bod ak sa smiem spýtať?
Odpovedať
@miso185 však ale tá hmozdina nebude držať 100kg v ťahu... My sme používali nejaký pórobetón a aj natlkacky držali. Tak neviem či je ten ytong lambda nejako výrazne odlišný ale malo by to tam držať. Keď sa zavrta 80mm hrúbka 10mm dáš tam tŕň (ideálne keď ho neklepes kladivom ale zatočíš vŕtačkou) tak bude držať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?