Zateplenie vysokého stropu zo spodu nad schodiskom

Ahojte, rad by som vás poprosil o radu v súvislosti s uvedeným: Uvaužujem nad znížením stropu rovnobežne so schodiskom. Strop je tam privysoky a všetko teplo my komínovým efektom ťahá nahor. Čítal som už však aj na viacerých fórach, že zateplenie zo spodu stropu nie je veľmi sťastné riešenie. Mám teda alternatívy ako to riešiť, buď alternatíva I: SDK/ OSB dosky alternatíva II: SDK/OSB s parozábranou a izoláciou alternatíva III: alternatíva II a zateplím aj bočné streny (spoločná strena so spálňou a detskou). Strecha je zateplená fúkanou izoláciou koľko sa pod falcovaný plech dalo cca 30-40 cm. Chcem teplo udržať čo najnižšie ale nechcem aby mi pri strope nejakým spôsobom kondenzovala voda, resp. aby nepremrzala strecha ( podklad panel). Viete mi prosím napísať váš názor. Ďakujem pekne.
Odpovedať
@totik123 Zbytočne to komplikuješ. Závratnú sumu neušetríš na kúrení, toľko tepla tam neunikne. Radšej dobre zatepli strop - teda strechu.
Odpovedať
@totik123 Ja som tam kde su sklenene tvarnice dal znutra mineralnu vlnu a parozabranu a znizil ten strop z sdk na zavesenej konstrukcii do vysky ako si nakreslil. Pomohlo to citelne-teplo stupalo do hornej casti domu a nezostavalo pri strope chodby.
Odpovedať
@robo_h a neevidujes ze su nejak chladnejsie miestnosti kde mas spolocnu stenu so schodiskom ? Resp, ci sa nepodchladzuje strop, ktory je nad znizenym stropom,prosim?
Odpovedať
@totik123 ta časť medzi povodnym stropom a SKD stropom je uzavreta-neda sa tam dostat,takze neviem :-) Teoreticky ten vzduch co sa tam uzavrel sa zohrieva cez SDK a stupa hore,a chladny zas dole k SDK takze sa to tam vyrovnava.Nieje to u mna ale zatial neevidujem staznosti.Robil som to na 2domoch pred cca 5rokmi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?