Zateplenie výklenku

Prosím o radu, ake su moznosti a postup zateplenia v tychto dvoch pripadoch. Sme v stadiu vyberania projektu, uvazujeme, aka by bola praktickejsia moznost (viem ze najlepsie ziadna :-) ale chceme to tak) , mur bude zatepleny 20 cm eps. Obr.1 - medzi balkon a dom isokorby + na vrch nejaka dobra, najlepsie tenka izolacia (neradi by sme 30 cm balkon), nasla som nejaku tenku izolaciu Isobooster, hodnoty dobre, ale skusenosti a referencie skoro ziadne Obr. 2 - vyklenok by bol len na prizemi, na poschodi nie. Staci eps? Aj hydroizolaciu? Pod strechou vznikne vzduchova medzera. Vyplnit ju niecim? (vatou?)
Odpovedať
Profilova fotka
foto č2 je bezproblémov.f č1 sa nedá urobiť na 100% .Skladba balkóna by dosiahla od 40 cm viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankapalko Tak ako píše pán Mesaroš skladba balkónu na obr č. 1 by dosiahla hrúbky od 40cm vyššie. Aby tam nevznikol tepelný most musela by byť tepelná izolácia aj od spodu balkónovej dosky a aj zhora kedže to slúži ako strecha toho výklenku. Je to veľmi nešťastné riešenie radšej sa tomu vyhnúť. Obr. č.2 je v poriadku z hľadiska realizácie.
Odpovedať
@antonmesaros @edome V tom pripade by bol asi balkon nad urovnou podlahy na poschodi. Ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankapalko To záleží od projektu.
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od skladby vnútorného stropu a svetlej výške v tom výklenku a v miestnosti. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou by bol balkón nad úrovňou podlahy na poschodí.
Odpovedať
ja osobne nevidim dovod mat v RD kde je zahrada tersa balkon? na co je to dobre pradlo tam nebudete vesat, sediet tam nebudete csak je to cca 1m sirooke atd takze balkon v RD je podla man absolutne od veci jedine na fajcenie je to pouzitelne to je vsetkoak dom tak bez balkonov maximalne dake fr okno len sparapetom podla mna to staci nehovoriac o tom ze blbo sa to tepelne izoluje zhora zdola atd, dalje hydroizolacia musi bzt kvlaitna aja tak z tohocasom dlazba odskace
Odpovedať
@edome @funtasta @antonmesaros A v tom prvom pripade - nejako v kombinacii s Isokorbami by sme sa nedostali pod 40 cm? To je strasne moc. Keby sme nedali ten vyklenok, jasne, ale takto :-| ?
Odpovedať
1. ak uvazujete v dome nad isokorbami, radsej namiesto nich investujte do kvalitneho projektanta a individualny projekt kde nebudete mat pod obdlznikovym balkonom cast sestuholnika, co uz samo o sebe krici problemami... 2. nehovorit o tom ze vyberate v katalogu kde su projekty preberane a prekladane od polskych projektantov, a tazko povedat ci si da firma zalezat na dokonalosti projektu ked ani stranku nemaju dokonalo prelozenu a spravenu...
Odpovedať
Profilova fotka
Ano ak date len balkon bez výklenku tak problém odstrániš Isokorbom. Ale ak chcete aj ten výklenok pod ním tak je to problém. Je to úplne zlé riešenie. Treba sa tomu vyhnúť. Radšej si zaplatte šikovného projektanta a ten vám spraví na mieru projekt podľa predstáv.
Odpovedať
K tomu balkónu - na zamedzenie tepelného mostu stačí 5cm EPS z vrchu, zo spodu dtto z čela (tým pádom sa dostávate na tých cca 300mm čo by aj zodpovedalo hrúbke na fotke). Ako už niekto spomenul, dá sa to riešiť armovacími prvkami s prerušeným tepelným mostom, ale tu by to neriešilo výklenok, keďže je to vykurovaný priestor... Tam je na dosiahnutie minimálnej vnútornej povrchovej teploty potrebná aspoň tá 5cm hrúbka EPS...
Odpovedať
@jozoce to vazne by bolo dost 5 cm z kazdej strany? Bolo by to dostacujuce, kedze vonkajsie mury a teda aj ten vyklenok by bol zbokov otepleny 20 cm eps? Nebude to robit neplechu, ked zvrchu bude len 5 cm? Jedna sa mi najma o to, aby v rohoch vyklenku zvnutra nekondenzovala voda, plesne uz nechcem zazit ani v najhorsom sne.
Odpovedať
ako nehnevajte sa 5cm EPS zo spodku a odvnutra nic nevyriesi to bude premrzat na tzb portaly si namodelujte rosný bod http://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-v... ked si tam dosadis napriklad -18st pre exterier a 20st pre interier a tie 5cm eps a 20cm betonu tak povrchova teplota na EPS z vnutra v tom výklenku budu 3st !!!! na com sa bude pri mrazoch urcite zrazat voda takze takto urcite NIE z interieru EPS nedavajte urcite to radsej pridajte odvonka vratane čela balkonu a od spodku ale len v exterierovej časti abz EPS obalka bola bez prerušenia ps ak ho date z vonka tak na pochodznu cast balkonu dajte bud hustejši eps alebo styrodur a aby sa vam lahko opravovali netesnosti hydroizolacie dajte na to fatrafol/sika alebo hocijaku obdobnu plastovu UV stabilnu foliu aka sa dava na ploche strechy daju sa tam vyriesit vsetky detaily, a na to dajte dlažbu na terčikoch alebo WPC doslky abz to bolo lahko demontovatelne, zabradlie kotvit len po stranach eventualne do balkonu ale mimo toho 6-uholnikoveho vyklenku PS mam dojem že 6uholnikové vyklenky vyšli už pred 5 rokmi z mody ak na nom trvate chodte do dakeho domu kde to maju ako su stym spokojny urcite takých domov najdete kopec lebo podla mojho nazoru aj tak sa tam neda ziaden slusne velký stol umiestnit
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja si myslim, ze ten dom by bol aj tak krajsi bez toho vyklenku pod balkonom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?