Zateplenie vyčnievajúceho soklu - ako na to?

Ahojte, murári mi postavili dom so soklom - vysunutým murivom o 50mm ponad konštrukciu základov. Potreboval by som poradiť, ako mám vyriešiť teraz zateplenie, nakoľko niektoré práce by som chcel zvládnuť svojpomocne. Murivo mám YTONG 37,5 a zateplovať by som ho chcel polystyrénom 150mm. Ďakujem pekne za rady.
Odpovedať
@andrejkomi ak ti presahuje murivo 50mm cez zaklad, tak to predsa doplnis tym styrodurom... potom fasadny EPS tahaj este kusok cez neho. Dufam, ze to nie je tak ako to mas nakreslene a nemas polovicu tvarnice vo vzduchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan polovicu nema..predsa drzi na tom styrodure :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkomi ako si dal tú šípku tak tam musíš dať viac vrstiev styroduru aby si bol zarovno s vonkajšou hranou múru. Potom podľa terénnych okolností buď ešte prekryješ prvú radu múru styrodurom alebo už rovno ESP
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkomi Prva otazka je komu dolamat paprce :) , projektantovi, alebo stavbarom. Ale ked vidim zateplenu 375ku tak tipujem na projektanta. Ten roh dole je treba odspodu zateplit rovnako aku je zateplena stena.
Odpovedať
myslim, ze to len nakreslil v nespravnych pomeroch...ak aj ma presah tvarnice 5 cm cez styrodur, ktorym mu debnili zakladovu dosku, tak tvarnica mu drzi na ploche 27,5 cm... @andrejkomi co ti brani pridat viac styroduru na sokel?
Odpovedať
@marek_norway máš pravdu, nákres bol len pre lepší obraz, v skutočnosti je YTONG na deke na ploche 27,5cm ako píšeš. Nemám vôbec predstavu ako to riešiť, preto sa informujem a pýtam rady. ďakujem aj za tvoju so styrodurom ;)
Odpovedať
@gashtaan ďakujem za radu, nákres je len pre lepší obraz :)
Odpovedať
@logo22 Ďakujem ti za radu ;)
Odpovedať
@majkoj projekt je v poriadku, stavbári spravili sokel na základe svojho rozhodnutia a tým pádom mi nesedí ani rozmer domu, keďže každú stranu vysunuli o 10cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkomi Ako ten problem je jednoducho riesitelny, bud dolepenim syroduru, alebo zateplenim toho kuska steny od spodu, ale tie rozmery pri aktivnom uradnikovi, alebo susedovi mozu byt problem pri kolaudacii.Bude ich vidiet v porealizacnom GP.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?