Zateplenie venca pri kazetach vonkajsieho zaluzia nad oknom

Dobry den! Poprosim o radu. Mame monolit veniec, vrchnu cast okien, balkonovych dveri tvori veniec (zelezobeton s 3 cm styrodurom). Ako zaizolujeme veniec, ked chceme dat na to kazety na vonkajsie zaluzie? Dom je z 30 tehly + 20 cm izolacia bude. Dakujem za kazdu radu!
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho ake budes mat siroke lamely na zaluzii tak musis mat siroku kazetu takze cca 12 - 15 cm keby si mal kazetu 15 tak pod kazeu das este 5 cm polystyrene ked chces aby ti kazeta licovala ale to moze byt malo a za istych podmienok ti tam bude kondenzovat voda v tom oslabenom mieste ked chces davit len 20 cm izolacie tak by som asi priznal kazetu nemusis celu ale aspon podla vypoctu mozno nejakych 5 cm by stacilo a tak by si mal 10 eps +3 styrodur, alebo nejaky silny izolant pod kastlik mozno PIR
Odpovedať
@bicili ahoj, riesil som podobny problem. 20cm eps na fasade a zelezobetonovy preklad. Zvolili sme lameli Z90 na ktore treba 13-14cm siroky kastlik. Cize na zelezobetonovy preklad som nalepil 6cm sedeho fasadneho eps. Za rok uzivania, kedy mam 20cm bieleho na fasade a 6cm sedeho na zelezobetonovom preklade mi nevznikol ziaden kondenz nikde. Nehovorim, ze to je najlepsie riesenie, ale u nas to ako tak funguje a kondenz a plesne sa neobjavili. Nase zaluzie budu ale priznane, ak by si chcel ty svoje schovat tak by si musel este cca 2cm vypustit, cize by si dal max 4cm sedeho na zelezobeton, co v tvojom pripade v celku tvori 7cm (3 styro + 4 eps). Cize aj v tvojom najhorsom rieseni si na tom lepsie ako ja:-)))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?