Zateplenie vata

Ahojte, dom mate obity do tehly,mury su 45cm.Mali sme 2 firmy na obhliatke =obaja tvrdia polystyren 15cm.Mame z toho hlavy jak melony. Stale ma laka dat iba 5cm ,ale 3cm vatu na vyrovnanie povrchu a hned fasadu. Co si o tom myslite?
Odpovedať
@tinkybinky ja si myslim, ze je hlupost...
Odpovedať
Akoby som to vysvetlila... ten polystyren sa mi moc nepaci.. zimu v dome nemame.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkybinky to neni o zime. ale o znizeni nakladov na kurenie pri tej istej teplote v dome. skratka bude sa pomalsie ochladzovat.
Odpovedať
8-10cm hrubka, ak uz raz budes platit majstrom za nalepenie polystyrenu alebo vaty, tak hrubka ci uz je to 5 alebo 8cm uz nie je az tak velka financna polozka, ak sa rozhodnes pre vatu, tak potom bude vhodne dodrzat komplet system paropriepustnosti, vratane lepidiel a fasady, aby to nedopadlo tak, ze date vatu a akrylovu fasadu... 5cm je fakt len na vyrovnanie, pripadne pouzite grafitovy polysytren uz ked nechces vrazat do toho prachy...
Odpovedať
@psychx aha,dakujem.
Odpovedať
@godfather dakujem chlapi ,chcem pre moj domcek co najlepsie riesenie. Ked dam polystyren ,co plesne ? Okna mam plastove.
Odpovedať
@tinkybinky kolko poznas domov ktore su zateplene polystyrenom a kolko z nich ma plesne? staci SPRAVNE vetrat... su domy kde nie je ziadne zateplenie a predsa sa plesen objavila...
Odpovedať
Obycajne staci 10 cm Nobasil a silikonova omietka
Odpovedať
@godfather to je tiez pravda. Dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
to je zaujímavý spôsob určenia hrúbky izolácie " Obycajne staci 10 cm Nobasil a silikonova omietka", to sa uvádza aj v energetickom certifikáte?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?