Zateplenie trapezovej strechy

Trochu som browsoval a narazil na jednoduche riesenie, ktore by malo zamedzit vytvaraniu kondenzu a ako tak tepelne izolovat. Moja otazka znie ci by ste si dokazali predstavit to takto vypenit v domacich podmienkach s kartusovou pur penou? Popripade spravit suvislu vrstvu a na nu pricapit este 5cm polystyrenu. Jednalo by sa o 45m2.
Odpovedať
@rkorba to chces zateplit daky pristresok ci halu?, daj si tam nastriekat firme penu..
Odpovedať
@sysell Strop zahradneho domceku.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to mas takto ako je to na obrazku tak medzi ickom a plechom je lata tak kup nobasil o hrubke laty a povkladaj domedzery .. trciace konce poisti bud lepidlom alebo kriznou latou.
Odpovedať
@wolodymyr nebude ten nobasil nasiakavat kondenz? Este ma napadlo dat tam polystyren ktory sa prichyti penou do profilu trapezoveho plechu T35 tak isto ako si mi radil.
Odpovedať
@sysell Ides to vykurovat?, mas to utesnene? vtedy by som riesil kondenz inak sa ti nema preco tvorit.. Najlahsie je to nastriekat penou, s polystyrenom mas vla roboty, kondenzovat to moze ak to nejako uzavries...treba vidiet ako to je realne spravene
Odpovedať
@sysell spravene to bude na jesen, teraz len riesim posledne detaily, nech to nerobim bez hlavo s konstatovanim "keby som to vedel skor" :-) V pivnici bude vodaren a tato strecha bude v miestnosti nad tym. V plane je to cele zateplit s vyhliadkou prikurenia TC klima ked bude treba. Tu je dalsia jednoducha instalacia ako by som si to predstavoval. http://www.polyuretan.cz/cs8-.html?re...
Odpovedať
@rkorba Ak to nestoji tak kup rovno dake sendvicove stresne panely, a sprav to poriadne, ta striekana pena je ok ale vizulane to nie je az taka slava. Treba vyriseit vsetko ako na napojis na steny atd... Inak to na tych fotkach je dost slabota treba aspon 10 cm dat, to tam len tak poprasili..
Odpovedať
@sysell trapezovy plech uz je na dvore polozeny :-) bude tam este nabiti podhlad z osb v ktorom budu svetla, takze estetiku neriesim.
Odpovedať
Nechaj plech odvetrany zarovno hornych prirub I-cka daj vhodnu zabranu aby ti do vaty netieklo, pod nu vatu, parozabranu a tie OSB. Ked sa ti bude trapez odvetravat a kondenz spokojne odtekat vydrzi viac. Alebo to nechaj otvorene cele na vysku I-ckovych profilov a zateplenie ries az pod nimi. Bude to jednoduchsie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?