Zateplenie terasy odspodu

Profilova fotka
Zdravím Vás, mám otázku či je na zateplenie potrebné plochu natierať hydroizoláciou. Máme terasu, ktorá je betónová, spojená so základovou platňou, oddelená od platne je stirodurom a previazaná železom. Po obvode ale ide veniec, ktorý nie je od platne nijako oddelený a obávame sa tepelného mosta. Terasa je už zateplená z bokov a z vrchu je na platni terasy taký ten čierny hydroizolačný náter (pod domom máme hydroizolačnú fóliu-neviem presne,toto nám robila firma), na tom nalepená ipa, na tom polystyrén, fólia a betónový poter. Teraz by sme chceli zatepliť polystyrénom spodnú stranu terasy ,ako je vyznačené na fotke, bude to treba natierať niečím proti vlhkosti? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@venusa915 dôvod zateplenia? jediný ktorý vidím je nadbytok prostriedkov
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to čo je postavené nad, je drevodom, pokiaľ tam bude tepelný most, keďže betón je prepojený s tým pod domom,tak budeme mať problém finančne náročnejší ako jedno zateplenie o rozlohe 20m²
Odpovedať
Profilova fotka
@venusa915 keď ste mi to tak vysvetlili , chápem, ale píšete, že doska je od domu oddelená styrodurom a ako chcete izolovať podlahu terasy? Tepelný most je miesto v konštrukcii, napr. v stene je malá plocha, ktorá je z vodivého materiálu a teda odvádza teplo. Ak stena má štandardnú kvalitu, každý materiál (aj vodivý), ktorý pred stenu predložíte pôsobí ako izolácia. U vás je problém tie oceľové prúty na prepojenie terasy, nemajú žiadny dôvod, pretože terasa stojí na vlastných základoch, dávajú sa napr pri konzole, ale tam je na to iné riešenie pri novostavbe, nie dodatočné zateplenie konštrukcie, ktorá nie je zohrievaná.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 terasa sa stavala podľa projektov odsúhlasených statikom, ja netuším ako inak sa to dalo urobiť, doska oddelená je, ale veniec okolo dosky je priamo spojený s doskou pod domom. Do technických vecí sa nerozumiem, preto píšem tu.
Odpovedať
Profilova fotka
@venusa915 takže to môžeme skrátiť, účinok izolácie na takejto terase je nulový.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 takže neizolujeme vôbec. Ak by sme zistili po zime, že to robí tepelný most tak aké by mohlo byť riešenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@venusa915 tepelný most sa prejaví pri meraní, alebo vlhnutím, ale tui je schovaný pod podlahou, takže je prakticky nezistiteľný.
Odpovedať
@venusa915 jediný dôvod zateplena bude vtedy ak by ste chceli priestor pod terasou uzavrieť a využívať ho, lebo je škoda mať ho nevyužitý
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu je to v pláne,raz možno, keďže okolo celej terasy sa robili zakladové pásy, stačí odkopať a dostavať, zatiaľ bude slúžiť ako sklad na drevo a posedenie v tieni keďže nikde tieň nemáme.
Odpovedať
Profilova fotka
Každopádne ďakujem za rady 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?