Zateplenie tehloveho 2 poschodoveho panelaku

Ahojte, potrebujem poradiť či treba zateplovať tehlový barák postavený v roku 1952 a hrúbka múru je 42cm. A ak hej, ako najlepsie to urobit. Dakujem.
Odpovedať
@kvetinka_17 Mam vymenit elektriku v druhej izbe na chalupe ? To je takisto skvela otazka pre teba. Ty musis vediet, ty tam zijes. Daj si urobit energeticky odhad, zavolaj 5 firiem na zateplovanie a uvidis to je treba.
Odpovedať
kedze je to panelak s 24 bytmi, tak hladam argumenty za a proti na diskusiu.
Odpovedať
@17juraj17 ja by som jej povedal, ze urcite to treba zateplit... to je ako keby si sa pytal, ci mas vymenit elektriku v druhej izbe na chalupe, ked ti tam tie hlinikove kable obcas iskria a ide z nich cierny dym :) Tam proste nie je co riesit...
Odpovedať
Pozrite, pre Vas je to jasne, ze treba zateplit, ale cim presvedcit dochodkyne? Energeticky odhad na ne proste nefunguje, niektore tam ziju desiatky rokov a vydrzali bez zateplenia, tak naco zateplovat.
Odpovedať
@kvetinka_17 nuz, dochodkyne nepresvedcis... nech je zateplenie akokolvek nutne, stale to ma navratnost X rokov a toho sa ani dozit nemusia.
Odpovedať
@gashtaan Prave preto taka reakcia, pretoze bez blizsieho info je to zbytocna otazka. @kvetinka_17 Ak tam mas dochodkyne nemas sancu :-D Asi budes musiet pockat kym pomru. Jedine co by sa dalo robit tak zvolat zdruzenie a hlasovat. Ak najdes vacsinu tak babky prehlasujete. Ak mate dost eur vo fonde a nebude sa musiet brat veky uver tak to mozno pojde. Inak na babule zabera e to bude nove a kasne ;-)
Odpovedať
to hlasovanie je buduci tyzden. Preto hladam nejake argumenty, inak to urcite neprejde, kedze to nie je lacna zalezitost
Odpovedať
@kvetinka_17 taktiez sa casto argumentuje opravou balkonou - ze nespadnu a nebude poza nezatekat ;-)
Odpovedať
@17juraj17 Ak na celé zateplenie nemajú odložené peniaze v FO (čo asi nemajú) tak sa musí brať úver. Pri úvere je potrebné, aby sa "ZA" vyjadrili aspoň 2/3 platných hlasov. Tj pri úvahe, že jeden byt má len 1 hlas, tak z 24 hlasov potrebujú "ZA" aspoň 16 :) @kvetinka_17 Ako bolo písané, babky len tak nepresvedčíš ... Treba spraviť výpočet, koľko bude zateplenie stáť / koľko sa mesačne ušetrí ... Tj mali by ste im vedieť orientačne povedať, že od zateplenia budú platiť do FO o XYZ Eur viac a na kúreni zaplatia o XYZ Eur menej ... Ak to bude pre nich drahšie, asi s nimi nepohneš ... PS: Ak je Vás tam viac ako 1/2 tých, čo zateplenie chcú ale nie je Vás dosť, aby ste dosiahli 2/3, tak môžete dôchodkyniam urobiť napriek. Môžete si zvýšiť FO na m2, vtedy stačí nadpolovičná väčšina hlasov ... Zvýšil by som ho na takú úroveň, aby to odpovedalo prípadnej splátke za úver ... Tj budú platiť toľko, ako keby sa zateplilo avšak na kúrení budú platiť viac :) O pol roka / rok na schôdzi im už ponúkneš niečo iné, tj ak zahlasujú, tak sa im znížia mesačné platby nakoľko sa zateplí, z FO sa stihne splácať úver a tak menej prekúria :) A na to už budú lepšie počúvať ... Navyše si za ten čas niečo odložíte :)
Odpovedať
Dakujem za nazory, uvidi sa buduci tyzden :)
Odpovedať
V nasom dome pomohol argument o zvyseni hodnoty bytu a to bol vekovy priemer v 50 bytoch cca 65-70 rokov
Odpovedať
Určite zatepliť ! Výhody: -Zníženie potreby tepla na vykurovanie - pri starom tehlovom dome úspora cca 45-50 % oproti pôvodnému stavu -Predĺženie životnosti stavby -Zníži sa prehrievanie bytov v letnom období -Zvýšenie hodnoty bytového domu, teda aj jednotlivých bytov -Zatraktívni sa vzhľad budovy-teda ak sa niekto nevyhraje so všetkými odtieňmi žlto modrej a zelenej farby na fasáde
Odpovedať
Článok sa načítava...
mozno ti pomoze aj toto http://byvanie.pravda.sk/realitny-trh... u nas v meste,ako vidim,sa poniektore panelaky zatepluju uz druhykrat....cize jeden uver splatite,ak ho splatite ,a potom bac platit dalsi,takze by som si to zateplovanie mozno aj rozmyslela,cim netvrdim,ze takto stara bytovka nepotrebuje kvalitne opravy,upravy,novy dizajn apod...len si to treba vsetko dopredu dobre premysliet
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?