Zateplenie stropu vatou z interieru bez parozabrany

Dobry den, potreboval by som poradit. Je mozne aby som na monolit. betonovy strop ukotvil mineralnu vatu cca HR 10cm. Na vatu by sa aplikovalo lepidlo sietka lepidlo na to omietka. Ak by to mozne bolo, ake lepidlo pouzit a aku vatu, aby to bolo zdraviu nezavadne ? Dakujem.
Odpovedať
@milansilvia A to má aký význam? Zatepľovať treba z druhej strany, nie z interiéru. A je to neefektívne, lebo ten betón bude celý studený, vychladne ti až k izolácii a potom budeš mať len jednu izolačnú vrstvu. Navyše stratíš jednu dobrú vlastnosť betónu - jeho akumulačnú schopnosť.
Odpovedať
@chrobak7 Vyznam to ma taky ze hore bude obytne podkrovie ktore sa ale nebude zobytnovat hned, mozno o 3 roky. Dole mame strop 2,75m co je celkom dost. To ze stratim jeho akumulacnu vlastnost mne vobec nevadi, ak by som hore byval tak by mi to vadilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@milansilvia ked uz chceste izolovat zospodu. jednoduchsie mi pride tam dat multipor.
Odpovedať
@milansilvia Urobte izoláciu na streche podkrovia, pokiaľ uvažujete s jej využívaním v budúcnosti a potom už strop prízemia nemusíte riešiť.Okrem toho pokiaľ je zateplenie celé len 10 cm tak je to na súčasné pomery žalostne málo. Pokiaľ je to otázka financií aj tak by som to Vaše riešenie prehodnotil - vata nie je až taká drahá. Takto to budete robiť dvakrát a ešte si urobíte problém s vlhkosťou v izolácii nad hlavou.
Odpovedať
@milansilvia Aj tak je rozumnejšie zatepliť zhora. Ja mám tiež ŽB monolit a na povalu idem dávať do dreveného 7cm vysokého roštu EPS a na to OSB dosky, aby to bolo pochôdzne. Keby tam bol vyšší strop (teraz je tam 2,2 m v najvyššom mieste), tak by to bolo aj obývateľné, ale bude to len úložný priestor. Na tvojom mieste by som si to ešte premyslel. Aj z toho dôvodu, že to chceš do budúcna zobytniť. Bolo by to na dlhšiu diskusiu a úvahu, ale skúsim to zostručniť. Môžeš dať minerálnu vlnu, ale musíš dať fasádnu, čo je už drahšie. Budeš to musieť kotviť a poriadne, aby to udržalo celú tú omietku. Hlavný problém vidím v tom, že vlhko z bytu ti môže prejsť do vlny, naraziť na studený betón a tam skondenzovať. A môže ti vlhnúť tá min. vlna. Lepším riešením by bolo namontovať CD konštrukciu, do nej uložiť mäkkú izolačnú vlnu, na to parotesnú fóliu a SDK strop. Alebo miesto fasádnej vlny dať EPS a na ten omietku. Síce aj ten budeš musieť kotviť, ale je tam menšie riziko vlhnutia, lebo do EPS sa voda nedostane. Najlepším riešením by ale bolo nechať ten betónový strop, na neho omietku. Neviem, čo máš hore a ako je ten priestor studený. Ak nie je veľmi studený, čo predpokladám, lebo asi si strechu zateplil, tak to nechaj tak. Až tak to nebude ochladzovať spodok cez strop a keby aj, tak budúcu zimu to môžeš zatepliť zhora, aspoň provizórne - dáš tam nejakú mäkkú min. vlnu a zakryješ to OSB doskami. Keď bude zobytnené podkrovie, tak žiadna izolácia ani zhora ani zdola nebude potrebná. Maximálne dáš nejakú zvukovú izoláciu hore (hrubšiu podložku pod plávajúcu podlahu), aby nebolo počuť kroky. To, čo navrhuješ, nie je dobré riešenie a prieči sa mnohým zásadám (napr. izolácia zo studenej strany, parotesná zábrana z teplej strany a pod.).
Odpovedať
@milansilvia ak je strecha v dobrom stave a nebudeš ju v blízkej dobe rekonštruovať, zateplil by som strechu a strop by som nechal tak. Prípadne kúp izoláciu, ktorá pôjde neskôr do strechy a rozlož ju dočasne po povale po zemi
Odpovedať
Viac menej musim uznat ze spominane moje riesenie ma viac nevyhod ako vyhod. Asi ozeliem vyssi strop, je to len 1,5m3 vzduchu navyse. Nakolko planujeme primarne kurit drevom nebudeme to pocitovat na spotrebe aspon predpokladam. Izolaciu ktoru som planoval lepit odspodu provyzorne rozrolujeme hore na povale. Ked sa vymuruju priecky v podkrovy urobi sa rost. Na rost by som nwdal osb ale podlahovicu. Strechu zateplim bud 30 cm 0.036, aby som nestratil obyvanost podkrovia. Dakujem za myslienky a napady
Odpovedať
@milansilvia Vyšší strop je výhoda a nie nevýhoda. Máš viac vzduchu na dýchanie...
Odpovedať
@milansilvia A navyše - ty si chcel dať tú mäkkú izoláciu na strop? Tú, čo sa rozroluje? To už vôbec nie. Ako by si na to uchytil omietku? Však to ako keby si chcel na cukrovú vatu natrieť maslo. Keby už minerálnu vlnu, tak som ti písal, že tú fasádnu, tvrdú. Táto mäkká naopak bude ideálna na vrchu betónu, alebo pod strechou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?