Zateplenie stropu sklennou vatou 16cm a čo pod ňu ???

Dobrý deň, chcem sa opýtať na zateplenie stropu. Strop máme železobetónový hrúbka cca.15cm, kúpili sme knauf sklennú vatu 16 cm, chceme ju poukladať na strop, ale nevieme či na čistý betón, alebo kúpiť nejakú fóliu, alebo na kartónový papier, aby sa tá vata náhodou nezničila, nezvlhla a nesplesnela. Manžel sa bojí, aby nebol zase betón pod fóliou stále mokrý. Ak nám viete poradiť, budeme len radi. ďakujeme pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@lialucia keď už idete dávať izoláciu na a nie pod betón dal by som aspoň 5cm EPS a na to by som dal vašu vatu.
Odpovedať
@lialucia nepises ci ide o plochu strechu, alebo podkrovny priestor? Je dalsia izolacia napr. medzi krokvami? Lebo 16 cm je velmi malo, to nesplna ani normu, ale zase vzdy lepsie ako nic.
Odpovedať
@spiderhst ide o podkrovný priestor, momentálne nemáme viac financií tak to chceme poriešiť aspoň takto
Odpovedať
@lialucia izolaciu dajte medzi krokvy, pod nu dajte parozábrannú fóliu, nad ňou by mala byt paropriepustna folia. http://www.knaufinsulation.sk/sites/s... http://urobsisam.topky.sk/stavba-domu... http://www.nobamat.sk/Porad%C3%ADme_V...
Odpovedať
@lialucia a ako budete v buducnosti vyuzivat tento podkrovny priestor? Budete tam chodit?
Odpovedať
@lialucia ak chcete narychlo zateplit kvoli bliziacej sa zime, osobne by som polozil na zem foliu a na nu rozlozil vatu. nie je to ale trvale riesenie, treba dosetrit peniazky a co najskor poriadne vyriesit zateplenie pokrovia. Ako, to uz je na debatu, chcelo by to viac detailov o dome.
Odpovedať
Profilova fotka
ak máte betonový strop, tak ten je paronepriepustný, ale podložiť pod vatu môžete aj noviny, zlepšia izoláciu.
Odpovedať
Sused to zateplil EPS
Odpovedať
Skuste pokukat inzeraty, castokrat predavaju ludia zvysky zo stavieb za zanedbatelne ceny, na ten beton dajte kludne raz tolko, izolacia strechy funguje podobne, ako ciapka na nasej hlave.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?