Zateplenie stropu pod osb doskou a pod parozábrana

Ahojte, poprosím skúsených o radu. V strope mám naprieč miestnosťami trámi na ktorých mám osb dosky pero-drážka a na nich položených 60cm vaty. Od spodu pod osb doskami sú hranoly vysoké 16cm, ktoré by som chcel ešte vyplniť vatou. Bolo by takéto riešenie v poriadku, pokiaľ nalepím pod hranoly parozábranu? Viem že osb doska je parobrzda, no nepomohla by pod tou dodatočnou vatou tá parozábrana? Ďakujem.
Odpovedať
Plati pravidlo, ze pomer izolacie pod a nad parozabranou by nemal byt vacsi ako 1:5. Tzn. ze pri 60cm nad OSB by nemalo ist pod OSB viac ako 12cm. Neverim, ze sa vam parozabranu podari urobit 100% tesnu a tiez je otazne ci mate vsade presne 60cm a bez akychkolvek skar. Asi by som to neriskoval. Inak 60cm je uz slusna vrstva izolacie, ake mate ostatne izolacie? Len sa zamyslam nad tym, ci tych 16cm navyse ma vobec zmysel.
Odpovedať
@petersmd môžeš to tak spraviť, ale ja by som pre istotu najskôr navŕtal do OSB-čky diery nejakou osmičkou-desinou vrtákom v rozpone meter krát meter alebo menšom
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd nedávala by som už nič,aj ja som nad tým rozmýšlala,že ako zateplime strechu no po prečítaní pár článkov a po skusenostiach ludí tu na MS som sa rozhodla,že radšej pridáme nad osb ale nebudeme mať problémi s kondenzaciou. Ty by si vlastne uzavrel tu vatu z obidvoch strán parozábranou. =-) ešte sa budeš musieť hrajkať parozábranou čo určite nebude na 100% ako piše @danculd . Prečo si to chceš zbytočne skomplikovať a predražiť? My sice ešte ani zaklady nemáme ale viem ,že zateplenie pôjde až nad osb.už som bývala pod "kondenzujucou" strechou.dik nikdy viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?