Zateplenie steny drevodomu

Dobrý deň, mám v pláne skladbu steny ako je na priloženom obrázku. Chcem sa spýtať na umiestnenie vysokodifúznej fólie , ktorá je plánovaná z vnútornej strany vonkajšieho záklopu. U niektorých firiem som videl v prierezoch stien, že ju dávajú zvonku vonkajšieho záklopu. Ktorá varianta je lepšia a prečo - umiestniť ju zvoknu vonkajšieho záklopu alebo zvnútra vonkajšieho záklopu ?
Odpovedať
"mám v pláne" .... Projekt nie je? Chyba tam druhá vrstva izolácie....na každom hranole bude tepelný most. Kade pôjde elektrika,voda atď....netreba tam kontra laty....
Odpovedať
@tominohorvath Vdaka za postrehy ale pytam sa na umiestnenie difuznej folie.
Odpovedať
@stavepeter zvonka.
Odpovedať
@tominohorvath Vdaka za odpoved, preco by ste ju dali zvonku ? Mna napada vyhoda, ze vonkajsi zaklop bude tym chraneny pred vetrom hnanym dazdom, ktory je v mieste stavby casto a nejaka voda sa dostane aj do tej vzduchovej medzery a zaklop by sa tym ochranil. Chcel by som tam dat nieco kvalitne a trvacne napr. Tyvek.
Odpovedať
V prvej rade uprav izolaciu...tak ako pisal tominohorvath, ak bude vlna len medzi jednotlivymi stlpmi, budu to tepelne mosty...treba dalsiu vrstvu izolacie za zaklop. Folia z nizkym difuznym odporom patri na vonkajsiu stranu..neviem aky vyznam by mala vnutri. Difuzny odpor smerom von by mal byt mensi a mensi
Odpovedať
@kurenco Izolácia JE dvojvrstvová, obrázok je len schematický. Ale ohľadom toho znižujúceho sa difúzneho odporu smerom von: Teoreticky ideálne by bolo keby každá ďalšia vrstva mala nižší difúzny odpor. Toto ale nemože byť úplne dodržané kvôli vonkajšiemu záklopu zo smrekových dosiek, pretože doska bude mať väčší odpor ako izolácia. Alebo sa spolieha na prúdenie pár cez medzery medzi doskami ? Alebo sa tam robí ešte nejaká úprava ?
Odpovedať
vonkajsi zaklop zo smrekovych dosiek a folia by sa dala nahradit vrstvou z drevovlaknitych dosiek (napr. pavatex, steico).
Odpovedať
@igor20030 Vdaka za odpoved, snazim sa o pouzitie prirodnych materialov. Povedzme, ze folie su zatial vynimkou. Ta vonkajsia tam vydrzi desiatky rokov a a kedze bude na vonkajsej strane zaklopu tak sa da vymenit zaroven s tatranskym obkladom. Vnutorna parobrzda bude za vnutornym zaklopom, to uz bude tazsie menit, Neviem kolko desiatok rokov vydrzi, potom sa dajme tomu odpmontuje vnutorny zaklop a vymeni sa. Najradsej by som bol kebyze je to uplne bez folii - napr. vnutorny zaklop natriet voskami a skary utesnit a tiez by sa tym mohol dosiahnut vysoky difuzny odpor a vonkajsi zaklop spravit z uzsich dosiek aby tam bolo vela skar. Chcel by som aby to vsetko fungovalo aj ked tu uz nebudem. :)
Odpovedať
@stavepeter nerozumiem naco chces robit vonkajsi zaklop z uzsich dosiek. stale som presvedceny, ze drevovlaknita doska je ovela lepsia varianta ako dosky + folia. drevovlaknita doska ma tepelny odpor porovnatelny s konoonou izolaciou, takze mozes z nej ubrat tolko cm aka hruba bude drevovlaknita doska a celkove R steny sa Ti nezmeni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?