Zateplenie starsieho poschodoveho domu

Nasi maju dom zo skvarovych kvadrov, klasicka poschodova kocka zo zaciatku 80 -tych rokov. Rozmyslaju nad zateplenim, ale zaroven sa obavaju plesni. Rozmyslaju nad polystyrenom. Hodte tu zo skusenosti nejake plusy a minusy. Odporucili by te ist do toho?
Odpovedať
@dzonyby + + + + + a tu máš mínusy: - - - - - - Ak majú peniaze, odporúčam ísť do toho. Alebo čo si mal na mysli? =-) =-)
Odpovedať
@chrobak7 plesne
Odpovedať
@dzonyby To záleží od aktuálneho stavu domu. Najmä, či je odizolovaný od základov. Ak je odizolovaný, tak nie je problém zatepliť. Ak odizolovaný nie je, tak často po zateplení také domy začnú vnútri vlhnúť, lebo bez zateplenia sa vzlínajúca sa voda stihne odpariť aj cez vonkajšie murivo. Po zateplení to vyrazí v interiéri. Plesne sú len následkom vlhnutia stien. Samotné zateplenie nevytvorí plesne.
Odpovedať
@chrobak7 dom je podpivniceny, pivnica je sucha, vymenene okna, na povale betonova deka zateplena sklennou vatou.
Odpovedať
@dzonyby zateplením obvodových stien sa zvýši ich povrchová teplota v interiéri a pleseň nemá dôvod sa na nich tvoriť. Nám v takej komunistickej kocke plesniveli preklady po výmene okien pred zateplením. Po zateplení plesne zmizli
Odpovedať
Profilova fotka
@dzonyby Dobrý deň, skúste použiť orientačnú kalkulačku zateplenia: hrubkazateplenia.sk Zvoľte si Staršie murivá, betón - Škvarobetón, vyberte si hrúbku muriva a spôsob zateplenia. Kalkulačka vám vypočíta, aké zateplenie potrebujete, aby ste vyhovovali normám :) Ak by ste chceli presnejší výpočet, neváhajte osloviť naše technické poradenstvo a požiadať o tepelnotechnický výpočet. Na stránke baumit.sk choďte na Servis a dokumenty - Akou hrúbkou zatepliť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?