Zateplenie staršieho domu.

Ma niekto z Vás skúsenosti so zatepľovaním staršieho rodinného domu murovaného zo spodnej časti z kameňa a vrchnej časti zo starších dierovaných tvarníc a plných tehál. Aký materiál mame použiť na tepelnú izoláciu domu? Vopred ďakujem za každý príspevok.
Odpovedať
@madlin ideálne ninerálnu vatu, a ešte ideálnejšie odvetranú fasádu.
Odpovedať
Profilova fotka
@madlin Najdôležitejšia otázka: je ten dom suchý...? Ja som rekonštruoval - suchý - 75 ročný dom z plnej tehly (cca 50 cm) a sokle mal z kameňa. Najlepším spôsobom by bola možno odvetraná fasáda, ako píše aj @slavoslav nado mnou. Ale je to značne nákladná záležitosť. Ja som dal baumit open (to je ten "deravý" polystyrén) - 18 cm. A na sokle som dával nejakých 8 cm toho ružového, čo môže byť aj v zemi... Pozri: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... Ale ja som to zobral "odpodlahy". ;-)
Odpovedať
@leonardom ved ono uz aj viaceri to beru "odpodlahy" :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sebastian9 Ja som vykopal v tom starom dome podlahy a zem do hĺbky 40 cm... ;-)
Odpovedať
@leonardom tak to som necakal, ze az tak. Vela volneho casu si mal, ze :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sebastian9 :-) Ak som tam chcel dať podkladový betón (cca 16 - 18 cm), vystužený karirohožami a na to 16 cm podlahového polystyrénu. ;-) A na to elektrické podlahové vykurovanie (rohože fenix) a na to 4 cm anhydrit a na to lamino resp. dlažba... , tak som to musel riešiť takto. Ale ak už kopeš, je jedno, či vyhadzuješ 20 alebo 40 cm zeminy, nie...? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
10cm eps 80f
Odpovedať
zdravím, chceme zatepliť starý dom - steny majú hrúbku 50 cm, plná pálená tehla - rozhodli sme sa pre riešenie od baumitu: http://m.izolacia-obchod.sk/p/596/sad... Zateplenie chceme hlavne z dôvodu, že na dome pred 9 rokmi bola neprofesionálne vyhotovená fasáda (omietka bez sklo-textilnej sieťky), ktorá sa teraz na viacerých miestach začala odlupovať. Náš zámer je, vytvoriť novú vrstvu vyššie spomínanou izoláciou isover, ktorá by ukotvila starú fasádu a nehrozilo by jej ďalšie odlupovanie. Jednak by sme tú starú omietku nemuseli odstrániť a zároveň, by sme domu dodali aj tepelnú izoláciu. Steny sú dostatočne hrubé, ide hlavne o tú starú fasádu. Obávame sa však problémov s rosným bodom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?